Thuiszorg Noord-Holland

Zoekt u thuiszorg in Noord-Holland? Met De Thuiszorg Student bieden we laagdrempelige ondersteuning aan ouderen. Wij kunnen u in de hele provincie van dienst zijn.

Laat ons weten waar u woont:

Bekijk ons Zorgaanbod | 085-3013841

Zoekt u specialistische thuiszorg in Noord-Holland? Bijvoorbeeld palliatieve thuiszorg, nachtzorg of 24-uurszorg? Dan verwijzen we u graag door naar onze zusterorganisatie Zuster Jansen.

Welke thuiszorg bieden wij in Noord-Holland?

De Thuiszorg Student biedt ‘lichte’ particuliere thuiszorg. Dat betekent het volgende:
• We verlenen alleen zorg die door studenten gedaan kan worden. Dan gaat het bijvoorbeeld om gezelschap houden, boodschappenservice, hulp in de huishouding, wandelen, etc.
• ‘Particulier’ betekent dat u geen indicatie nodig heeft. U kunt onze zorg wanneer u zelf wilt inschakelen.
• U betaalt de zorg in principe zelf. Soms is het wel mogelijk om een vergoeding te krijgen via uw verzekering of geld terug te vragen van de belasting. Heeft u een pgb? Dan kunt u ook daarmee de zorg inkopen. (Meer over de kosten van onze zorg.)

Ervaringen met onze thuiszorg in Noord-Holland

Wanneer schakelt u ons in?

Wij worden meestal ingeschakeld door de naasten van ouderen die hulp of ondersteuning nodig hebben. Bijvoorbeeld omdat een oudere eenzaam is, een depressie heeft of gewoon langer thuis wil blijven wonen.

Soms heeft de naaste zelf ook een persoonlijke overweging: hij of zij is mantelzorger van de oudere waar het om gaat. Die taak is inmiddels zo zwaar, dat de mantelzorger overbelast dreigt te raken; dit is voor veel Nederlanders het geval. Hij of zij zoekt naar een manier om de zorgtaken te verlichten.

In deze en soortgelijke situaties kan onze laagdrempelige thuiszorg in Noord-Holland het verschil maken. Ouderen zijn niet meer eenzaam, voelen zich beter en daardoor gezonder, en kunnen zich beter redden thuis.

En mantelzorgers krijgen enkele uren in de week lucht, tijd voor zichzelf.
Twijfelt u of een zorgstudent in uw situatie kan bijdragen? Neem vrijblijvend contact (085-3013841).

Veelgestelde vragen over thuiszorg in Noord-Holland

Kan ik in Noord-Holland ook toegang krijgen tot reguliere thuiszorg?

Ja, in Noord-Holland zijn vele reguliere thuiszorgorganisaties. Oftewel: thuiszorgorganisaties die alleen zorg op indicatie leveren. Bijvoorbeeld via de gemeente of uw zorgverzekeraar.

Maar die zorg is dus ook alléén toegankelijk via een indicatie. Heeft u die niet? Dan krijgt u ook geen zorg.

Gemeentes geven zo’n indicatie ook niet zomaar. Ze willen eerst dat u kijkt of u zelf hulp en ondersteuning kunt regelen. Bijvoorbeeld via uw naasten. Wij begrijpen dat u dat niet altijd wilt. Of misschien heeft u al een mantelzorger die veel op zijn of haar schouders neemt.

Ik ben mantelzorger in Noord-Holland. Zijn er organisaties waar ik terecht kan voor advies?

Ja, in Noord-Holland zijn veel organisaties die u advies kunnen geven als u mantelzorger bent. Of die een luisterend oor bieden als u er even doorheen zit.

Vaak kunt u via deze organisaties ook een vorm van respijtzorg krijgen: iemand die de zorg even van u overneemt, zodat u even kunt bijtanken. Deze hulp is vaak wel beperkt, omdat die verleend wordt door vrijwilligers. U bent dan afhankelijk van hun beschikbaarheid.

Hoe kan De Thuiszorg Student helpen als ik niet de ondersteuning krijg die ik zoek?

Krijgt u geen indicatie voor reguliere hulp, of wilt u extra ondersteuning?

Of bent u mantelzorger en heeft u snel iemand nodig die kan bijspringen?

Dan kunt u bij ons terecht: wij hebben vrijwel direct thuiszorgstudenten beschikbaar. Iemand die laagdrempelige ondersteuning biedt: gezelschap, activiteiten, koken, boodschappenservice, etc.

Dit is particuliere zorg: u betaalt deze zelf, dus u bepáált ook zelf: de vorm van ondersteuning, hoeveel ondersteuning en de duur van de ondersteuning.

Waar bieden we thuiszorg in Noord-Holland?

We bieden thuiszorg aan ouderen in heel Noord-Holland. Op de kaart hieronder kunt u direct op uw plaats (of een plaats in uw omgeving) klikken voor meer informatie.

Ook wanneer u in de buurt woont van Hilversum, Alkmaar, Amsterdam ,Heemstede, Weesp, Amstelveen, Heerhugowaard, of Haarlem, staan we voor u klaar. 

Direct hulp aanvragen of advies?

Neem contact op | 085-3013841


Zoek een plaats

Plaatsen

Wellicht staat uw woonplaats nog niet bij deze plaatsen vermeld. Wij kunnen in een groot gedeelte van de Randstad (Nood-Holland, Zuid-Holland en Utrecht) u direct van onze diensten voorzien.

error: Content is protected !!