Particuliere thuiszorg Alkmaar

Thuiszorg in Alkmaar voor ouderen kunt u overal vinden. Maar niet zoals bij ons: wij bieden laagdrempelige thuiszorg door zorgstudenten. Zij maken het verschil, bijvoorbeeld voor eenzame ouderen of ontlasting van mantelzorgers.

Een indicatie heeft u niet nodig. Want wij zijn een thuiszorgorganisatie voor particuliere thuiszorg. Oftewel: u bepaalt helemaal zelf of u onze hulp inschakelt. Dat kan direct:

Bekijk ons Zorgaanbod 

Zoekt u gespecialiseerde (meer intensieve) thuiszorg in Alkmaar? Bijvoorbeeld  24-uurs zorg, 12-uurszorg, palliatieve thuiszorg of nachtzorg? Dan verwijzen we u graag door naar onze zusterorganisatie voor particuliere thuiszorg: Zuster Jansen.

Welke thuiszorg bieden wij in Alkmaar?

De Thuiszorg Student is opgericht om specifieke problemen in onze maatschappij aan te pakken. Denk aan eenzaamheid en depressie bij ouderen. Of overbelasting bij mantelzorgers.

Om deze problemen op te lossen, is vaak geen ingewikkelde hulp nodig. Nee, juist laagdrempelige ondersteuning kan een hoop schelen. Simpelweg een bezoek voor het gezelschap is vaak al genoeg.

Het mooie is: er zijn veel studenten die een betekenisvolle bijbaan zoeken in de zorg. Omdat ze zelf een zorgopleiding volgen en ervaring op willen doen. Of omdat ze gewoon willen bijdragen aan een betere samenleving.

Aan de ene kan is er dus een duidelijke zorgvraag onder ouderen en mantelzorgers. En aan de andere kant het aanbod van betrokken studenten. Wij brengen vraag en aanbod samen. Onder andere door de volgende taken door (thuis)zorgstudenten en medische studenten uit te laten voeren:

Wandelen met ouderen
Alkmaar is een prachtige stad. Met ook een aantal mooie ‘groene’ stukken. Helaas zijn veel ouderen niet meer in staat om zelfstandig naar buiten te gaan. De risico’s zijn te groot.

Maar er zijn ook veel ouderen die niet meer buiten komen omdat ze er ‘geen zin’ in hebben. Bijvoorbeeld vanwege eenzaamheid.

Een zorgstudent kan enkele keren per week langskomen om deze ouderen mee naar buiten te nemen. Zo blijft de oudere gezonder van lichaam en geest. Oók vanwege gezellige gesprekken tijdens het wandelen.

Boodschappenservice
Veel ouderen zijn aan huis gekluisterd. Wie doet dan de boodschappen? De kinderen van de oudere kunnen dit niet altijd met voldoende regelmaat verzorgen. Ook is het burencontact in een grote stad niet altijd nauw genoeg om hier afspraken over te maken.

Eén van onze studenten biedt uitkomst. Die kan zo vaak als nodig de boodschappen doen en bij de oudere thuis bezorgen. Het mooiste is om dit te combineren met een langer bezoek. Bijvoorbeeld om aansluitend (samen) te koken en eten.

De beroemde Nederlandse Kaas markt in Alkmaar. Ook in Alkmaar biedt De Thuiszorg Student zorg. Lees meer over thuiszorg Alkmaar.

Bezoek (thuis of in een zorginstelling)
Het is zo eenvoudig: een oudere die nog maar weinig mensen ziet, regelmatig te bezoeken. Of dat nu thuis is, of in een zorginstelling.

Wij matchen altijd zorgvuldig de oudere met een thuiszorgstudent. En die combinatie houden we zo lang dat mogelijk is. Zo bouwen ze samen echt een (vertrouwens)band op. Dat zorgt voor steeds meer gezelligheid.

En wat er verder nog gebeurt tijdens zo’n bezoek? Dat mag spontaan ontstaan: spelletjes, hobby’s, tuinieren, etc.

Uiteraard zijn verschillende soorten hulp te combineren. Bent u op zoek naar een andere vorm van laagdrempelige thuiszorg in Alkmaar? Bekijk ons complete zorgaanbod. Of bel vrijblijvend voor overleg: 085-3013841. Ook wanneer u in de buurt woont van Amstelveen, Amsterdam of Haarlem, staan we voor u klaar.

Wanneer schakelt u ons in?

U kunt ons inschakelen voor alle situaties waarbij extra zorg en ondersteuning nodig is. Bijvoorbeeld omdat u mantelzorger bent en meer tijd voor uzelf wilt. Of omdat jullie een oplossing zoeken waardoor een oudere langer thuis kan blijven wonen.

Soms is de behoefte misschien niet zo duidelijk. Of twijfelt u of onze zorg wel meerwaarde biedt. Daarvoor kunt u ons altijd bellen. Lees ook de voorbeeldsituaties hieronder:

Kelly Schouten heeft beginnende Parkinson

Tot haar 75ste kon Kelly nog alles zelf. Huishouden, boodschappen, koken, noem maar op. Maar toen begon ze Parkinson te ontwikkelen. In het begin ging het nog wel, maar later werden de trillingen te heftig.

Dat betekende dat haar man Joop haar steeds meer moest helpen. Dat doet hij met liefde, maar ook hij is op leeftijd en niet zo kwiek meer. De mantelzorg werd hem uiteindelijk teveel. Samen hadden ze behoefte aan ondersteuning.

Die hulp vonden ze bij De Thuiszorg Student. Een medische student helpt hen nu met allerlei klusjes om en rond het huis. Daarbij kan hij ook fysiotherapie doen met Kelly. Dat maakt zeker een verschil in haar klachten.


Melanie Willems uit Alkmaar Centrum houdt van puzzelen – maar niet alleen

Hoeveel puzzels heeft Melanie al voltooid in haar leven? Ze zou het niet kunnen zeggen. 100-en, meer dan 1.000 misschien wel. Maar de laatste jaren? Puzzelde ze eigenlijk niet meer. Want ze deed het altijd met haar man of kinderen.

Welnu, haar man is al enkele jaren overleden. En haar kinderen komen niet elke dag – laat staan elke week – langs. Dan heeft een puzzel maken weinig zin. Want alleen puzzelen? Daar had ze absoluut geen zin in. Juist tijdens het puzzelen kwamen altijd leuke gesprekken los.

Haar zoon vond via De Thuiszorg Student iemand die nét zo veel van puzzelen houdt als Melanie. Zij komt nu minstens 4 keer per week langs. Daardoor hebben ze in korte tijd een hele goede band opgebouwd. Voor Melanie voelt het alsof ze een stukje van zichzelf terug heeft.


Frank van Vliet uit Alkmaar Noord kan wel wat extra gezelschap gebruiken

Frank is nooit getrouwd geweest. Wel had hij altijd veel vrienden om zich heen. Vrienden van school, van zijn oude voetbalteam, van de biljartclub…maar één voor één vielen ze weg naarmate hij ouder werd. En degenen die er nog zijn, wonen te ver weg om te bezoeken.

Die eenzaamheid trok een flinke wissel op Franks gemoedstoestand. Een depressie wilde hij het nog niet noemen. Maar waar hij vroeger van nature vrolijk was, leek die vrolijkheid te vaak plaatsgemaakt te hebben voor somberheid.

Via-via hoorde hij over De Thuiszorg Student. Betaald gezelschap, echt? Aanvankelijk was hij sceptisch. Hij zette zich toch over zijn schroom heen, en nam contact op. Nu komt er al 5 maanden iedere week een thuiszorgstudent bij hem langs. Iemand die hij hoe langer hoe meer als vriend beschouwt…


Dit zijn slechts enkele voorbeelden van wanneer u ons kunt inschakelen. Wij staan paraat in iedere situatie waarbij een oudere baat heeft bij gezelschap en hulp, en/of een mantelzorger bij ondersteuning.

Bel: 085-3013841

Wie betaalt thuiszorg in Alkmaar?

Er zijn verschillende manieren om particuliere thuiszorg – die u in principe zelf betaalt – te bekostigen:

Particuliere zorg inkopen met een pgb
Beschikt u (of uw naaste) over een pgb? Dan kunt u die inzetten om onze zorg in te kopen. Daar kunt u dan sowieso een deel van de kosten mee dekken.

Vergoeding van uw verzekeraar
Bent u mantelzorger? Dan heeft u via uw verzekeraar misschien recht op vergoeding voor vervangende zorg. Die is bedoeld om mantelzorgers te ontlasten.

Kosten aftrekken onder ‘Extra gezinshulp aan huis’
De kosten die u maakt voor particuliere thuiszorg, kunt u aftrekken van uw belastingen. Dit kan onder de noemen ‘Extra gezinshulp aan huis’. Bereken direct hoeveel dit in uw geval is.

Veelgestelde vragen over thuiszorg in Alkmaar

Waar zit de thuiszorgwinkel in Alkmaar?

In Alkmaar zitten verschillende thuiszorgwinkels. Daar kunt u allerlei hulpmiddelen lenen of huren. Voor uw gemak zetten we de adressen hieronder op een rij:

Medipoint l Evean Thuiszorgwinkel
Frederik Hendriklaan 3
1814 JM, Alkmaar

Kan ik in Alkmaar een pgb krijgen om thuiszorg in te kopen?

Ja. Op de gemeentelijke website is er weinig informatie over te vinden. Maar u kunt wel degelijk een pgb aanvragen om daarmee zelf thuiszorg in te kopen.

Met een pgb beslist u zelf bij wie u zorg inkoopt, en welke zorg precies. Daar stelt de gemeente wel voorwaarden aan. Vraag hier dus naar wanneer u een verzoek doet voor een pgb.

Waar u precies moet zijn om dit proces te starten, is op de website niet helemaal duidelijk. Het beste kunt u het algemene telefoonnummer van gemeente Alkmaar even bellen om dit te vragen: 14 072.

Wat doet gemeente Alkmaar aan mantelzorgondersteuning?

De gemeente zelf biedt weinig aan mantelzorgondersteuning. Wel werken zij samen met het Mantelzorgcentrum. Daar kunt u als mantelzorger gratis ondersteuning krijgen. Bijvoorbeeld voor:

  • Vragen
  • Informatie
  • Begeleiding
  • Hulp bij regeltaken

Dat wil overigens niet zeggen dat gemeente Alkmaar haar mantelzorgers niet waardeert. Waar veel gemeenten het mantelzorgcompliment heeft wegbezuinigd, gaat Alkmaar hiermee door – in ieder geval tot 2022. Via het Mantelzorgcentrum kunt u zich hiervoor aanmelden.

Tip: heeft u een aanvullende zorgverzekering? Wellicht heeft u dan via uw verzekeraar ook nog recht op mantelzorgondersteuning.

Kan ik in gemeente Alkmaar een mantelzorgwoning laten bouwen?

Ja, dat kan – meestal vergunningsvrij. U kunt zo een mantelzorgwoning op uw eigen erf laten bouwen, bedoeld voor degene waar u voor zorgt. Of omgekeerd: op het erf van degene waar u voor zorgt komt een woning die u kunt gebruiken.

Er zijn welk voorwaarden waar u rekening mee moet houden:

  • De woning mag alléén gebruikt worden door degene waar u voor zorgt, of door uzelf.
  • Er mogen in de woning maximaal 2 personen uit hetzelfde huishouden wonen. Minstens 1 van deze personen geeft of krijgt mantelzorg.

Meer informatie op de website van de gemeente Alkmaar >

Is er een wachtlijst voor thuiszorg door studenten in Alkmaar?

Nee. Wij hebben een grote pool van betrouwbare zorgstudenten. Wanneer u de zorg aanvraagt, kunnen we meestal direct voor u aan de slag.

Neem contact op 


Relevante adressen

De Thuiszorg Student biedt laagcomplexe ouderenzorg en begeleiding in de Randstad (Nood-Holland, Zuid-Holland en Utrecht). Hieronder kunt u handige zorgadressen vinden voor in uw woonplaats.


Huisartsenpraktijk Omarkhel

Frans Halsstraat 49
1816 CM, Alkmaar
072-5112294

Huisartsenpraktijk Nieuwlandersingel

Nieuwlandersingel 77
1814 CL, Alkmaar
072-5112382

Huisartsen Gezondheidscentrum Daalmeer

Johanna Naberstraat 45
1827 LB, Alkmaar
072-5621333

Noordwest Ziekenhuisgroep locatie Alkmaar

Wilhelminalaan 12
1815 JD, Alkmaar
072-5484444

Huisartsenpraktijk Rijnten & Leemker

Wilhelminalaan 28
1815 JD, Alkmaar
072-5112892

Dijkstra Fysiotherapie De Mare

Schoenmakerstraat 128
1825 CJ, Alkmaar
072-5400600

Zoekt u thuiszorg of begeleiding dan in een andere plaats als Alkmaar. Vul uw woonplaats dan in de zoekbalk in en bekijk onze mogelijkheden van zorg.

De Thuiszorg Student B.V. 2020
error: Content is protected !!