Particuliere thuiszorg Amersfoort

In de hele gemeente Amersfoort kunt u ons benaderen voor laagdrempelige thuiszorg aan ouderen. Daarmee willen we een aantal grote problemen in de samenleving oplossen. Met name eenzaamheid en depressie onder ouderen, en overbelasting bij mantelzorgers.

Wij zijn een particuliere thuiszorgorganisatie. Dat betekent dat onze zorg niet vergoed wordt, maar dat u wél zelf bepaalt of en hoeveel hulp u inkoopt. Dat kan direct:

Bekijk ons Zorgaanbod 

Zoekt u specialistische (meer intensieve) thuiszorg in Amersfoort? Bijvoorbeeld terminale of palliatieve thuiszorg, nachtzorg of 24-uurs zorg? Dan verwijzen we u graag door naar onze zusterorganisatie particuliere thuiszorg: Zuster Jansen.

Welke thuiszorg bieden wij in Amersfoort?

Wij werken met (thuis)zorgstudenten en medische studenten. De meesten volgen een opleiding in de zorg. Ze hebben alleen nog geen diploma. Toch zoeken ze een bijbaan in de zorg. Om ervaring op te doen. Én om iets betekenisvols te doen voor ouderen.

Er zijn veel thuiszorgtaken die onze studenten heel goed kunnen uitvoeren. Bijvoorbeeld:

Boodschappen doen
Vanzelfsprekende dingen als even de wekelijkse boodschappen doen, worden steeds moeilijker voor ouderen. Zeker in een stad, waar de wegen en stoepen niet altijd even toegankelijk zijn.

Daarom kan het heel fijn zijn als iemand anders die boodschappen doet. Óf dat samen met de oudere doet. Dan kan het zomaar een gezellig ‘uitje’ worden voor ouderen die te veel alleen thuiszitten.

Wandelen met ouderen
Amersfoort verdiende in 2006 de titel ‘Groenste Stad van Nederland’. Daarnaast heeft de binnenstad een prachtig middeleeuws karakter. De andere plaatsen in de gemeente Amersfoort zijn ook mooi gelegen.

Hoe zonde dat veel ouderen bijna de deur niet meer uitkomen. En niet meer kunnen genieten van de regio Amersfoort.

Dus wat nu als een zorgstudent regelmatig langskomt om samen met de oudere te gaan wandelen. Of fietsen! Dat doet ieder mens goed. En het is bewezen dat ouderen er fitter door blijven, zowel van lichaam als van geest.

Huishoudelijke hulp zoals schoonmaken
Iedereen houdt van een opgeruimd en schoon huis. Toch kan het met name bij veel alleenstaande ouderen vies en rommelig zijn. Logisch: voor wie doe je het nog als je alleen bent? Bovendien zorgt eenzaamheid ervoor dat iemand er simpelweg geen zin meer in heeft. Om van lichamelijke ongemakken nog maar te zwijgen.

Als een thuiszorgstudent iedere week langskomt om schoon te maken, lost u het probleem al grotendeels op. Niet alleen wat betreft schoonmaken, maar óók als het gaat om eenzaamheid. Want de student kan tijdens het schoonmaken gezellig kletsen met de oudere.

Uiteraard zijn verschillende soorten hulp te combineren. Bent u op zoek naar een andere vorm van laagdrempelige thuiszorg in Amersfoort? Bekijk ons complete zorgaanbod. Of bel vrijblijvend voor overleg: 085-3013841. Ook wanneer u in de buurt woont van Utrecht, staan we voor u klaar.

Wanneer schakelt u ons in?

U bepaalt helemaal zelf wanneer u onze hulp inschakelt. Ons zorgaanbod beperkt zich niet tot wat er op onze website staat; dat zijn alleen de meestgevraagde vormen van laagdrempelige thuiszorg.

Alles is bespreekbaar, zolang het maar om ouderenzorg gaat. Vertel ons van uw situatie, en waar u behoefte aan heeft. Dan kijken wij of onze zorgstudenten die behoefte kunnen vervullen.

Om u een idee te geven, lees onderstaande voorbeeldsituaties:

Debby Driessen uit Amersfoort Vathorst wilde weer naar buiten

Debby was een wandelwonder. Vanuit Vathorst liep ze iedere dag minimaal 10 kilometer door de hele gemeente Amersfoort. Ze genoot van de natuur, de architectuur, en de elementen. Het maakte haar niet uit of het regende of de zon scheen.

Toen kwam de tijd dat ze lichamelijk minder werd. Waardoor ze uiteindelijk ook een keer viel. De risico’s werden te groot, vonden haar kinderen. Wandelen zoals ze deed was geen optie meer. Daardoor zat ze hoe langer hoe meer binnen. Dus hoe langer hoe meer miste ze de buitenlucht. Ze werd er somber van.

Toen regelden haar kinderen dat er 2 keer per week een thuiszorgstudent langskomt. Zij neemt Debby mee naar buiten. Begeleid haar goed rond de stad. En zorgt ervoor dat ze veilig is. Natuurlijk, de rondjes zijn een stuk korter dan vroeger. Maar Debby komt weer buiten. Dáár gaat het om.


Joris van Doorn uit Amersfoort Schothorst ging iedere week naar de voetbalclub

Joris houdt z’n hele leven al van voetbal. Natuurlijk voetbalde hij zelf. Toen dat stopte, was hij iedere zondag bij de plaatselijke voetbalclub te vinden. De geur van het gras, de wedstrijden kijken, mensen ontmoeten…dat was het leven.

Totdat Joris zelf niet meer naar de club kon. Te onveilig. Maar dat trok een zware wissel op zijn gemoed. Zijn wekelijkse uitje, waar hij vanaf maandag al naar uitkeek, was verdwenen. Een groot brok levensplezier dat hij nu niet meer had.

Maar nu heeft Joris zijn zondagen terug. Omdat een medewerker van De Thuiszorg Student hem iedere week naar de club brengt. En hem aan het einde van de dag weer ophaalt.


Arjan Verbeek uit Amersfoort Nieuwland kon wel wat bezoek gebruiken

Arjan zag bijna niemand meer, sinds zijn verhuizing naar Nieuwland. Een nieuwe omgeving, waar hij maar weinig mensen kende. En hij was nu eenmaal niet iemand die makkelijk contact maakte.

Af en toe kwamen zijn kinderen en kleinkinderen nog langs. Maar niet vaak genoeg. Hele dagen sprak hij niet, want er was niemand om tegen te spreken. Zijn kinderen merkten het aan hem: hij kwijnde weg.

Op zoek naar een oplossing, vonden ze De Thuiszorg Student. Het was het proberen waard: regelmatig een student langs sturen, om met hun vader dingen te doen. Praten, de krant lezen, even wandelen, etc.

Dat was enkele maanden geleden. En inmiddels blijkt: het werkt. Beter dan verwacht. Er is een hele goede klik tussen Arjan en de student. Arjan lacht weer, voelt zich stukken beter, en is weer veel actiever.


Dit zijn slechts enkele voorbeelden van wanneer u ons kunt inschakelen. Wij staan paraat in iedere situatie waarbij een oudere baat heeft bij gezelschap en hulp, en/of een mantelzorger bij ondersteuning.

Bel: 085-3013841

Wie betaalt thuiszorg in Amersfoort?

Particuliere thuiszorg betaalt u zelf. Maar dat wil niet zeggen dat er geen mogelijkheden zijn om een deel van de kosten te dekken. Bijvoorbeeld:

Particuliere zorg inkopen met een pgb
Beschikt u (of uw naaste) over een pgb? Dan kunt u die inzetten om onze zorg in te kopen. Daar kunt u dan sowieso een deel van de kosten mee dekken.

Vergoeding voor respijtzorg
Bent u mantelzorger? Dan heeft u via uw verzekeraar misschien recht op vergoeding voor respijtzorg. Die is bedoeld om mantelzorgers te ontlasten.

Kosten aftrekken bij de Belastingdienst
De kosten die u maakt voor particuliere thuiszorg, kunt u aftrekken van uw belastingen. Dit kan onder de noemer ‘Extra gezinshulp aan huis’. Bereken direct hoeveel dit in uw geval is.

Veelgestelde vragen over thuiszorg in Amersfoort

Waar zit de thuiszorgwinkel in Amersfoort?

In Amersfoort zitten verschillende thuiszorgwinkels. Daar kunt u allerlei hulpmiddelen lenen of huren. Denk bijvoorbeeld aan thuiszorgartikelen als krukken of een rollator. De adressen van deze winkels zijn:

Vegro Thuiszorgwinkel
Maatweg 3
3813 TZ, Amersfoort

Wat doet gemeente Amersfoort zodat ik langer thuis kan wonen?

De gemeente heeft een overzichtelijke pagina ingericht, waarop u goed op weg geholpen wordt als u langer thuis wilt wonen.

Zo krijgt u daar tips over hoe en waar u hulp kunt krijgen. Bijvoorbeeld om uw huis aan te passen (denk aan goede verlichting, antislipstrips op de trap en meer), of hulpmiddelen (zoals een extra trapleuning of traplift).

Ze geven ook aan hoe u de kosten kunt dekken. Bijvoorbeeld met een vergoeding van een zorgverzekeraar of vanuit de Wmo.

Uiteraard doet de gemeente ook een beroep op uw zelfredzaamheid: vaak kunt u met hulp vanuit uw netwerk ook al ver komen.

Bezoek deze pagina >

Hoe waardeert Amersfoort mantelzorgers in de gemeente?

Veel gemeentes hebben ‘m al wegbezuinigd, maar Amersfoort heeft ‘m nog: een Blijk van Waardering voor mantelzorgers. Gemeentes mogen zelf bepalen hoe die eruitziet. In Amersfoort is dat:

  • Eenmalig 125,-
  • Een scheurkalender met mantelzorgtips (2021)

Voorwaarden: de mantelzorger verleent minimaal 8 uur per week, 3 maanden lang mantelzorg. Deze zorg moet onbetaald en in eigen tijd verleend zijn.

Daarnaast kunnen mensen die afhankelijk zijn van mantelzorg, een parkeervergunning aanvragen. Daarop kunnen 3 kentekens staan. Zo kunnen hun mantelzorgers gratis parkeren.

<h3> Welke voorwaarden stelt Amersfoort aan het pgb?

Met een pgb kunt u onze particuliere ondersteuning inkopen. Zo heeft u geen indicatie van de Wmo nodig om toch thuis (extra) hulp te krijgen.

De voorwaarden die de gemeente hieraan stelt, zijn:

  • U kunt zelf de regie voeren (of heeft iemand die u hierbij helpt). Dat betekent dat u (samen met iemand anders) zelf de zorg kunt organiseren: bepalen waar u het inkoopt, de administratie doen en evalueren of u de juiste hulp krijgt.
  • U moet zelf een plan maken om de juiste ondersteuning in te kopen.
  • U moet zelf een zorgovereenkomst opstellen. Daarin staan de afspraken die u met de zorgaanbieder maakt.

Deze voorwaarden klinken ingewikkelder dan ze zijn. Wij kunnen u hierbij begeleiden en ondersteunen, wanneer u voor onze ondersteuning kiest.

Is er een wachtlijst voor thuiszorg door studenten in Amersfoort?

Nee. We hebben een groot bestand met zorgstudenten. Die zijn stuk voor stuk gescreend en dus betrouwbaar, en net zo belangrijk: gemotiveerd.

Neem contact op 


Relevante adressen

De Thuiszorg Student biedt laagcomplexe ouderenzorg en begeleiding in de Randstad (Nood-Holland, Zuid-Holland en Utrecht). Hieronder kunt u handige zorgadressen vinden voor in uw woonplaats.


Meander Medisch Centrum

Maatweg 3
3813 TZ, Amersfoort
033-8505050

Huisartsen Amersfoort Zuid

Vermeerstraat 156-158
3817 DJ, Amersfoort
033-4610733

Huisartsenpraktijk Tolliusstraat

Joannes Tolliusstraat 30
3818 NB, Amersfoort
033-4631192

Huisartsen Soesterkwartier

Noordewierweg 84
3812 DM, Amersfoort
033-4544003

Fysiotherapeutenpraktijk Soesterweg

Soesterweg 378
3812 BJ, Amersfoort
033-4616607

Fysio- en Manuele Therapie Kattenbroek

Jonkvrouw Foeytweg 2
3823 SK, Amersfoort
033-2853671

Zoekt u thuiszorg of begeleiding dan in een andere plaats als Amersfoort. Vul uw woonplaats dan in de zoekbalk in en bekijk onze mogelijkheden van zorg.

De Thuiszorg Student B.V. 2020
error: Content is protected !!