Boodschappen doen voor ouderen

Een student van De Thuiszorg Student helpt oudere vrouw met boodschappen.

U merkt dat uw vader/ moeder of partner regelmatig dezelfde boodschappen in huis haalt. Of juist vergeet om belangrijke boodschappen te halen. Hierdoor is de ijskast en voorraadkast te leeg of te vol. Het kan ook dat de oudere moeite heeft met het zelf halen van de boodschappen. Hoe kunt u uw naaste ondersteunen zonder hier dagelijks mee bezig te zijn? De Thuiszorg Student biedt hulp bij boodschappen voor ouderen.

De vaccinaties zijn gestart. Onze zorgstudenten doen mee aan het vaccinatieprogramma van de GGD.

Onze zorgstudenten werken Coronaproof – Lees onze corona maatregelen

Bel: 085-3013841

Van boodschappenlijst tot supermarkt

Natuurlijk wilt u dat uw naaste alle boodschappen in huis heeft. Voor het ontbijt, het avondeten maar ook voor het bezoek. Het is vaak lastig om de voorraden bij te houden en een boodschappenlijst op te stellen, al helemaal wanneer u hier niet dagelijks de tijd voor heeft. De Thuiszorg Student koppelt een zorgzame en enthousiaste student aan uw hulpbehoevende ouder(s) of dementerende partner.

De student helpt op alle mogelijke manieren. Denk hierbij aan het checken van de voorraden, een boodschappenlijst opstellen maar ook samen boodschappen doen. Natuurlijk hoort hier ook het inruimen van de boodschappen bij. Hoe fijn is het om van de boodschappen een lekkere maaltijd klaar te maken? Ook dit behoort tot de mogelijkheden: hulp bij het koken.

Samen bieden we de beste zorg

Boodschappen doen, een belangrijk onderdeel van de weekbesteding. Dankzij onze aanpak zorgen we ervoor dat uw dementerende dierbare of de oudere zo lang mogelijk zelfstandig kan blijven wonen. Hierbij stellen we de wensen van de patiënt maar ook die van u centraal.

Niet alle taken hoeft u uit handen te geven. U wilt immers tijd met uw familielid doorbrengen en ondersteunen in een aantal taken. De Thuiszorg Student bekijkt samen met u welke ondersteuning het belangrijkst is. Alles om ervoor te zorgen dat u zo min mogelijk druk op uw schouders voelt en uw naaste in de eigen vertrouwde omgeving blijft. Want dat is het allerbelangrijkst.

Net zoveel ondersteuning als nodig is

Boodschappen doen hoeft niet elke dag. Daarom regelt u hulp bij boodschappen voor ouderen op momenten dat het echt nodig is. Vaak is dit een of twee keer per week. Misschien vindt u dat er meer nodig is dan alleen een boodschappenlijst maken of samen naar de supermarkt gaan. Denk hierbij aan gezelschap (een wandeling of een gezelschapsspel), een praatje of de krant voorlezen maar ook hulp bij een hobby of activiteit.

Er is veel op dit gebied mogelijk. De minimale afname is vanaf drie uur aaneengesloten 1 x per week. Uiteraard zijn meerdere dagdelen ook mogelijk. Net zoveel ondersteuning als nodig is, dat is zorg op maat.

Wanneer hulp bij boodschappen voor ouderen inschakelen?

Op het moment dat u ziet dat voorraadkasten leeg raken, de koelkast veel dubbele producten bevat of producten over de houdbaarheidsdatum zijn is het tijd om hulp in te schakelen. Het is heel normaal om deze ondersteuning te zoeken zonder dat u hier uzelf of de familie extra mee belast.

Neem contact op

Hulp bij boodschappen kan dus al op korte termijn worden ingeschakeld. Juist wanneer het lichamelijk steeds moeilijker wordt om zelf eropuit te trekken. Voordeel van een vroege inschakeling is dat uw naaste snel vertrouwd raakt met het nieuwe gezicht. Natuurlijk zorgen we voor de perfecte match en selecteren we onze studenten dan ook zorgvuldig. Hierbij streven we ernaar om een en dezelfde student zo lang mogelijk aan u te koppelen. Dit maakt het voor iedereen een stuk prettiger.

De Thuiszorg Student biedt particuliere thuiszorg en kan al op korte termijn worden ingezet.