Respijtzorg

Een helpende hand voor zorg. De Thuiszorg Student kan helpen met thuiszorg.

Mantelzorg is zwaar maar verdient wel veel waardering. Het is een van de meest voorkomende zorgvormen voor (dementerende) ouderen en bij beginnende Alzheimer. Wanneer u als mantelzorger even een stapje terug wil doen dan bieden we vervangende mantelzorg: respijtzorg. Hierdoor heeft u even tijd voor uzelf.

Onze zorgstudenten werken Coronaproof – Lees onze corona maatregelen

Bel: 085-3013841

De vaccinaties zijn gestart. Onze zorgstudenten doen mee aan het vaccinatieprogramma van de GGD.

Respijtzorg om u te ontzorgen

Een op de drie Nederlanders is mantelzorger, wat ontzettend veel is. U zorgt voor uw ouder(s) of familielid met beginnende dementie, Alzheimer of lichamelijke klachten. Hierbij vindt u het belangrijk dat uw dierbare zo lang mogelijk zelfstandig kan blijven wonen.

Als mantelzorger heeft u verschillende zorgtaken hoe. Gelukkig heeft u als mantelzorger ook recht op een financiële vergoeding. Toch kan deze vergoeding de last die op uw schouders rust niet dekken. Mogelijk komt u in de knoop met uw privésituatie, werk en sociaal leven. Af en toe de zorgen uit handen geven is wel zo prettig. Respijtzorg haalt die druk weg zodat u tot rust komt. Want aandacht voor uzelf is net zo belangrijk.

De vergoeding van respijtzorg

In sommige gevallen wordt bij respijtzorg gebruik gemaakt van een vrijwilliger. In dit geval gaan er geen kosten en dus ook geen vergoeding mee gepaard. Wilt u respijtzorg aanvragen waar kosten aan verbonden zijn dan komt u als mantelzorger voor een vergoeding in aanraking. Deze vergoeding vraagt u bij de gemeente aan.

Het is wel belangrijk om rekening te houden met een kleine eigen bijdrage. Deze bijdrage is echter zo minimaal dat de vergoeding van respijtzorg de kosten grotendeels dekt.

Respijtzorg, aangeboden door De Thuiszorg Student

Wat kunnen wij voor u betekenen? We vinden het belangrijk dat u af en toe uw rust neemt, zich met uw privé leven of werk bezighoudt en afschakelt. Om u te ontlasten en ontzorgen bieden we zorgvormen waar u echt iets aan heeft. Respijtzorg, uitgevoerd door een van onze actieve en enthousiaste studenten.

Bij De Thuiszorg Student zijn verschillende studenten aangesloten die een grote affiniteit met ouderen hebben. Of het nu om ouderen met beginnende Alzheimer, Parkinson of dementie gaat: iedereen is bij ons gelijk. Afhankelijk van de behoefte komt een van de studenten dagelijks tot wekelijks bij uw dierbare langs. Om een kijkje te nemen, te ondersteunen bij het boodschappen doen of koken maar ook als gezelschap of hulp bij het tuinieren. De Thuiszorg Student biedt particuliere thuiszorg en kan al op korte termijn worden ingezet.

Over de voordelen en werkwijze van onze respijtzorg

U bent mantelzorger of ziet dat uw oudere dierbare het allemaal niet meer alleen af kan. Een beetje hulp zou welkom zijn. De Thuiszorg Student is inzetbaar voor twee uurtjes per week maar ook voor meerdere dagdelen per week. Hierdoor kunt u de behoefte geheel op onze zorg/ respijtzorg afstemmen.