Activiteiten uitoefenen voor ouderen

Een activiteit of hobby uitoefenen geeft ouderen energie. Maar het probleem is dat veel ouderen hier niet meer aan toekomen. Omdat ze het niet meer alleen kunnen. Of omdat ze er alleen geen zin in hebben.

Student speelt piano met oudere vrouw. De Thuiszorg Student zorgt dat ouderen aansterken.

Wilt u dat uw naaste actief blijft, maar heeft u hier zelf weinig tijd voor? Dan zetten wij graag onze enthousiaste studenten in. Die gaan dan met uw dierbare aan de slag.

Bel: 085-3013841

De vaccinaties zijn gestart. Onze zorgstudenten doen mee aan het vaccinatieprogramma van de GGD.

Onze zorgstudenten werken Coronaproof – Lees onze corona maatregelen

Waarom zijn activiteiten belangrijk voor ouderen?

Sociale contacten zijn ontzettend belangrijk, maar ook lichaamsbeweging houdt lichaam en geest gezond, ook bij dementie. Activiteiten voor ouderen combineren deze 2 zaken.

Voldoende beweging heeft op alles een positief effect. Ouderen worden minder snel ziek. Vallen minder vaak. Voelen zich beter en gelukkiger. Etc.

Op deze manier raken ouderen niet in een sociaal isolement. Ook zorgt dit ervoor dat ze zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen.

Wat voor activiteiten zijn er voor ouderen?

Er zijn activiteiten voor ouderen buitenshuis, maar natuurlijk ook binnenshuis. Ook voor ouderen die slecht ter been zijn. Ze hebben dan alleen wat extra hulp nodig. Bijvoorbeeld:

Buitenshuis:

Binnenshuis:

  • Hobby’s
  • Muziek maken
  • Dansen
  • Fitness

Dagbesteding met meerdere activiteiten

Het is ook mogelijk om een schema met meerdere activiteiten te maken. Dan is het een mooie vorm van dagbesteding. Wat óók belangrijk is, met name voor dementerenden. Voor die groep ouderen is het belangrijk dat alle dagen van de week structuur bevat.

Neem contact op

Begeleiding bij activiteiten voor ouderen

Natuurlijk doet u er als familielid alles aan om uw naaste zo goed mogelijk te ondersteunen. Af en toe een praatje maken, kijken of alles goed gaat maar ook helpen bij (huishoudelijke) activiteiten. U kunt dit echter niet alleen.

Onze zorgstudenten kunnen uw naaste begeleiden bij de activiteiten die ze willen ondernemen. U heeft er zelf geen omkijken naar. Zonder dat u zich schuldig hoeft te voelen, want uw dierbare is in goede handen.

Hij of zij heeft een actieve en vriendelijke student aan de zijde die een activiteit of een hobby met de senior uitvoert. Op een leuke en enthousiaste manier.

Wat kunt u van De Thuiszorg Student verwachten?

Wij werken met studenten die affiniteit met ouderen hebben. En het leuk vinden om met ze aan de slag te gaan.

We maken altijd een zorgvuldige match tussen 1 van onze studenten met uw naaste. Misschien iemand met dezelfde interesses of hobby’s.

Zo kijken we altijd of er een klik is. En of de student ook aan uw verwachtingen voldoet.

U bepaalt hoeveel uur wij ondersteunen

Het is lang niet altijd nodig om de hele dag ondersteuning in te huren. Meestal kunnen ouderen veel dingen nog zelfstandig. En kunt u natuurlijk ook nog regelmatig bijspringen. Het gaat dan om dat laatste beetje extra ondersteuning.

Maar is er wél elke dag veel hulp nodig? Ook dan staan onze zorgstudenten klaar. We maken een plan op maat. En zorgen dat uw naaste gezelschap én beweging krijgt.

Vraag ondersteuning aan

We vinden het belangrijk dat ouderen actief blijven. Het maakt hierbij niet uit of u dagbesteding voor een of meerdere dagdelen per week zoekt. Samen bekijken we waar uw behoeftes en die van de oudere liggen.

Onze studenten houden rekening met klachten van dementie, lichamelijke beperkingen of andere zaken. Een activiteit of hobby kan hier perfect op worden aangepast.

Alles om ervoor te zorgen dat ouderen actief blijven, zowel lichamelijk als met hun geest. Dit houdt ze gezond en vitaal. De Thuiszorg Student doet het samen met u!

Boodschappen doen voor ouderen. De studenten van De Thuiszorg Student doen dit met alle plezier.