Gezelschap voor ouderen

Even op bezoek of thee drinken met uw (dementerende) ouder(s) of naaste. Het klinkt zo eenvoudig maar vraagt wel veel van uw tijd. Terwijl gezelschap voor ouderen zo ontzettend belangrijk is. Het houdt ze uit hun sociaal isolement. De oplossing: ouderenbegeleiding en gezelschap, verzorgd door De Thuiszorg Student.

Thuiszorg Student bezoekt oudere vrouw thuis voor gezelschap. Praten met een zorgstudent kan helpen tegen eenzaamheid.

Gezelschap voor ouderen tegen betaling

Natuurlijk is het niet makkelijk om de zorg voor uw dierbare uit handen te geven. Dit is ook niet nodig: u kunt op verschillende manieren verzorgen en ondersteunen. Alleen dat gezelschap houden kost veel tijd. Vaak is dit op momenten dat u met uw werk, studie of gezin bezig bent. Gezelschap voor ouderen ontlast u op deze momenten.

De vaccinaties zijn gestart. Onze zorgstudenten doen mee aan het vaccinatieprogramma van de GGD.

Onze zorgstudenten werken Coronaproof – Lees onze corona maatregelen

Bel: 085-3013841

De Thuiszorg Student koppelt een enthousiaste student aan de oudere. Voor gezelschap of als (hobby)maatje. Want samen dingen ondernemen is veel leuker dan alleen. Extra gezelligheid in huis is altijd welkom, waardoor er weer ruimte is om bezigheden of een hobby op te pakken.

Zo werkt ouderen begeleiding en gezelschap

Voor dementerenden of ouderen is het belangrijk om vertrouwde gezichten te zien. Natuurlijk zal het in een later stadium van dementie steeds moeilijker worden om personen te herkennen. Daarom is het goed om er al vroeg bij te zijn en voor ouderen begeleiding en gezelschap te regelen.

We hebben heel wat zorgzame en enthousiaste studenten die graag aan de slag gaan. Studenten die affiniteit met ouderen hebben maar het bovenal leuk vinden om een kop thee met ze te drinken, een wandeling te maken of hulp bij een hobby te bieden. Maar dan wel in een vertrouwde omgeving met een vertrouwd gezicht. Daarom selecteren we zorgvuldig en gaan voor de beste match tussen de student en uw dierbare. Dat matchen, daar zijn we goed in.

Neem contact op

Gezelschap voor senioren, is dat echt nodig?

Wist u dat 43% van de volwassen bevolking zich eenzaam voelt? Onder ouderen zijn deze cijfers nog hoger, namelijk 63% (85-plussers). Ruim de helft van de ouderen voelt zich sociaal eenzaam. Heeft u zelf weinig tijd om uw  dierbare met dementie gezelschap te houden? Daar hoeft u zich niet voor te schamen, naast werk/ studie is er nog veel meer om rekening mee moet houden. Niet alles kan op uw schouders rusten.

Laat eenzaamheid of een sociaal isolement niet de overhand nemen. Gezelschap voor senioren is echt aan te raden. U vindt het toch ook prettig om af en toe iets met vrienden of collega’s te ondernemen? Een maatje voor ouderen is dan ook de ideale oplossing.

Langer thuis wonen: dat is het doel

Goed gezelschap en een luisterend oor is altijd welkom, voor jong en oud. Het houdt ons scherp en vitaal. Voor ouderen maar ook voor dementerende ouderen komt het moment vroeg of laat om de hoek kijken: naar een verzorgingshuis. Dit moment wilt u voor uw naaste zo lang mogelijk uitstellen. Door met regelmaat gezelschap voor ouderen te regelen bent u verzekerd van de sociale contacten die zo nodig zijn om zelfstandig te blijven wonen. Want alleen kan niemand het aan.

Werken als gezelschap voor ouderen?

Ben je student en wil je werken als gezelschap voor ouderen, uiteraard tegen betaling? Dan vind je bij ons de bijbaan die je zoekt. We hebben doorlopend vacatures, door heel Nederland.

Eenzame ouderen wachten op studenten als jij

De belangrijkste reden waarom ouderen (en hun familie) betaald gezelschap inhuren, is eenzaamheid. Dit is nog steeds een groot probleem onder senioren. Volgens het Centraal Bureau van de Statistiek (CBS) voelt 1 op de 10 ouderen boven de 75 zich ‘sterk eenzaam’. (Bron) De coronacrisis heeft die cijfers zeker géén goed gedaan. Daar kun jij dus iets aan doen. Het is dan ook goed dat gezelschap tegen betaling steeds normaler en geaccepteerder wordt. Niet alleen voorzie je écht in een schrijnende behoefte, je hoeft het niet voor niets te doen.

Vacatures in heel Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht

Via ons, De Thuiszorg Student, kun je in heel Nederland aan de slag als gezelschap voor senioren. Op dit moment zoeken we onder andere studenten in Den Haag, Groningen, Rotterdam en Amsterdam die een bijbaan in de zorg zoeken.

Wilt u gezelschap voor ouderen inhuren?

Bent u (familie van) een oudere, en wilt u betaald gezelschap inhuren? U kunt als particulier direct bij ons aankloppen voor betaalbare hulp. Dan zoeken we zo snel mogelijk iemand die een aantal dagen per week langs kan komen. En we sturen natuurlijk niet zómaar iemand. Op basis van uw wensen en wat onze zorgstudenten kunnen bieden, zoeken we de juiste match. Al onze medewerkers zijn gescreend. Er komt dus een betrouwbaar persoon bij u over de vloer. Neem contact op >

Thuiszorg student en gezelschap bij senior vrouw. Onze zorgstudent kan 2 x per week een bezoek aan ouderen brengen aan huis. Zo blijven ouderen meedoen in de maatschappij.

Wie zijn wij?

Wij zijn De Thuiszorg Student. We bemiddelen tussen ouderen die gezelschap (of andere hulp) zoeken, en studenten die een afwisselende en betekenisvolle bijbaan in de zorg zoeken. Die bemiddeling is nodig: veel studenten wíllen graag een bijbaan met ouderen, maar weten hulpbehoevende senioren in hun buurt niet te vinden. Tegelijkertijd zoeken veel ouderen gezelschap, maar weten niet waar ze die kunnen vinden. Daarbij speelt ook dat ze niet zomaar iedereen in huis durven te laten. Daarom springen wij in: om vraag en aanbod aan elkaar te knopen. Zo garanderen we jou een mooie bijbaan met goede voorwaarden. En ouderen betaalbaar gezelschap van een betrouwbare student.

De Thuiszorg Student biedt particuliere thuiszorg en kan al op korte termijn worden ingezet.

Kennismaken?

Wil jij werken als gezelschap voor ouderen? Schrijf je dan in voor een eerste kennismaking. Je kunt ook direct solliciteren op één van onze vacatures. Dan hoor je snel van ons.

Direct inschrijven! | Bekijk onze vacatures

De Thuiszorg Student is er voor u en de ouderen. Samen zorgen we voor minder druk op uw schouders en het leukste gezelschap dat uw dierbare zich voor kan stellen. Zonder dat u zich schuldig hoeft te voelen.  Laten we hier samen aan werken.