Gezelschap en thee drinken voor ouderen

Even op bezoek of thee drinken met uw (dementerende) ouder(s) of naaste. Het klinkt zo eenvoudig maar vraagt wel veel van uw tijd. Terwijl gezelschap voor ouderen zo ontzettend belangrijk is. Het houdt ze uit hun sociaal isolement. De oplossing: ouderenbegeleiding en gezelschap, verzorgd door De Thuiszorg Student.

Gezelschap voor ouderen tegen betaling

Natuurlijk is het niet makkelijk om de zorg voor uw dierbare uit handen te geven. Dit is ook niet nodig: u kunt op verschillende manieren verzorgen en ondersteunen. Alleen dat gezelschap houden kost veel tijd. Vaak is dit op momenten dat u met uw werk, studie of gezin bezig bent. Gezelschap voor ouderen ontlast u op deze momenten.

Onze zorgstudenten werken Corornaproof – Lees onze corona maatregelen

De Thuiszorg Student koppelt een enthousiaste student aan de oudere. Voor gezelschap of als (hobby)maatje. Want samen dingen ondernemen is veel leuker dan alleen. Extra gezelligheid in huis is altijd welkom, waardoor er weer ruimte is om bezigheden of een hobby op te pakken.

Zo werkt ouderen begeleiding en gezelschap

Voor dementerenden of ouderen is het belangrijk om vertrouwde gezichten te zien. Natuurlijk zal het in een later stadium van dementie steeds moeilijker worden om personen te herkennen. Daarom is het goed om er al vroeg bij te zijn en voor ouderen begeleiding en gezelschap te regelen.

We hebben heel wat zorgzame en enthousiaste studenten die graag aan de slag gaan. Studenten die affiniteit met ouderen hebben maar het bovenal leuk vinden om een kop thee met ze te drinken, een wandeling te maken of hulp bij een hobby te bieden. Maar dan wel in een vertrouwde omgeving met een vertrouwd gezicht. Daarom selecteren we zorgvuldig en gaan voor de beste match tussen de student en uw dierbare. Dat matchen, daar zijn we goed in.

Gezelschap voor senioren, is dat echt nodig?

Wist u dat 43% van de volwassen bevolking zich eenzaam voelt? Onder ouderen zijn deze cijfers nog hoger, namelijk 63% (85-plussers). Ruim de helft van de ouderen voelt zich sociaal eenzaam. Heeft u zelf weinig tijd om uw  dierbare met dementie gezelschap te houden? Daar hoeft u zich niet voor te schamen, naast werk/ studie is er nog veel meer om rekening mee moet houden. Niet alles kan op uw schouders rusten.

Laat eenzaamheid of een sociaal isolement niet de overhand nemen. Gezelschap voor senioren is echt aan te raden. U vindt het toch ook prettig om af en toe iets met vrienden of collega’s te ondernemen? Een maatje voor ouderen is dan ook de ideale oplossing.

Langer thuis wonen: dat is het doel

Goed gezelschap en een luisterend oor is altijd welkom, voor jong en oud. Het houdt ons scherp en vitaal. Voor ouderen maar ook voor dementerende ouderen komt het moment vroeg of laat om de hoek kijken: naar een verzorgingshuis. Dit moment wilt u voor uw naaste zo lang mogelijk uitstellen. Door met regelmaat gezelschap voor ouderen te regelen bent u verzekerd van de sociale contacten die zo nodig zijn om zelfstandig te blijven wonen. Want alleen kan niemand het aan.

De Thuiszorg Student is er voor u en de ouderen. Samen zorgen we voor minder druk op uw schouders en het leukste gezelschap dat uw dierbare zich voor kan stellen. Zonder dat u zich schuldig hoeft te voelen.  Laten we hier samen aan werken.