Bezoek in een zorginstelling

Uw oudere dierbare (partner, ouder(s) of familielid woont in een zorginstelling. U gaat regelmatig op bezoek maar merkt dat uw dierbare eenzaam is of hulp nodig heeft. Ondersteuning met een activiteit of hobby is wel zo prettig. De Thuiszorg Student biedt niet alleen ondersteuning aan huis maar is er ook voor een bezoek in een zorginstelling.

Oudere vrouwen samen aan het breien in een verzorgingstehuis

Een hobby voor ouderen

Voor ouderen is het belangrijk om bezig te blijven. Een hobby voor ouderen kan hierbij helpen. Populaire senior hobby’s zijn tuinieren, handwerken, puzzelen maar ook koken en zelfs beweging/sporten. Hoe kunt u uw oudere familieleden ondersteunen met een hobby of activiteit? Een bezoek aan de zorginstelling kost u al veel tijd, al helemaal wanneer u zich ook moeten richten op de hobby van hem of haar.

Wij begrijpen als geen ander dat de zorg voor iemand anders veel van vraagt. Niet alleen met betrekking tot tijd maar ook fysiek en mentaal. U heeft ook nog uw werkzaamheden, gezin, sociale leven en verplichtingen. Deze tijd moet u zo goed mogelijk verdelen. Gelukkig zijn er andere mogelijkheden om uw dierbare te ondersteunen met een hobby of activiteit.

Bel: 085-3013841

Sociaal contact in een verpleeghuis of zorginstelling

Iedereen heeft recht op sociaal contact, ook in een zorginstelling of verpleeghuis. Voor ouderen is het belangrijk om sociaal contact te hebben. Dit verdrijft de eenzaamheid en voorkomt een mogelijke depressie.

Samen een hobby of activiteit uitoefenen: dit betekent meer sociale contacten maar ook actief bezig zijn. Want beweging en afleiding houdt fysiek en mentaal gezond. We maken ons sterk voor sociale contacten, waar uw dierbare ook woont. Daarom bieden we hulp en ondersteuning in de thuissituatie en in een zorginstelling.

Een maatje bij hobby en activiteit

De Thuiszorg Student bestaat uit actieve studenten die affiniteit hebben met ouderen. Met een groot enthousiasme ondersteunen ze uw dierbaren bij zijn of haar hobby. Maar ook voor activiteiten zoals  een wandeling of koken staan onze studenten graag voor  uw dierbare klaar. Het voordeel is dat u niet continu de aandacht bij de sociale contacten of de hobby van uw partner of familielid in een zorginstelling hoeft te leggen.

De vaccinaties zijn gestart. Onze zorgstudenten doen mee aan het vaccinatieprogramma van de GGD.

Onze zorgstudenten werken Coronaproof – Lees onze corona maatregelen

Neem contact op

Vanaf 1 x drie uur per week of meerdere dagdelen: onze studenten zijn altijd beschikbaar. Samen bekijken we waar de behoefte ligt en hoe actief uw (dementerende) dierbare is. Hier sluiten we ons aanbod goed op aan. Alles met één doel: ervoor zorgen dat ouderen niet vereenzamen.

De Thuiszorg Student: hulp en ondersteuning aanvragen

Onze studenten zijn op korte termijn beschikbaar. Hierbij zorgen we voor een goede match tussen de student en uw dierbare. Om hierbij te helpen is het belangrijk dat u ons de juiste informatie geeft. Zo kunnen wij ervoor zorgen dat uw dierbare zo goed mogelijk geholpen wordt.

De student brengt een bezoek in de zorginstelling. Dit kan eenmaal per week maar ook voor meerdere keren per week. Overigens is  de student niet alleen beschikbaar voor ondersteuning bij een hobby of activiteit: ook een praatje maken of helpen bij de verzorging van de plantjes of het opruimen van de kast hoort hierbij.

Vindt u het fijn dat uw naaste in een zorginstelling bezoek van een maatje ontvangt? De Thuiszorg Student is er voor u!

De Thuiszorg Student biedt particuliere thuiszorg en kan al op korte termijn worden ingezet.