Particuliere thuiszorg

Heeft u vragen over particuliere thuiszorg? Grote kans dat u het antwoord vindt op deze pagina. Staat uw vraag er níet tussen? Laat het ons dan weten:

Stel uw vraag aan ons

Bel: 085-3013841

Particuliere thuiszorg van De Thuiszorg Student. Thuiszorg met professionele zorgstudenten. Kies voor laagdrempelige ouderenzorg.

Snel naar…:

Wat is particuliere thuiszorg?

Particuliere thuiszorg is zorg aan huis die u zélf inkoopt. Dat betekent dat u helemaal zelf bepaalt welke zorg u krijgt, hoeveel zorg u krijgt, wanneer die aan u verleend wordt, en hoe lang u die zorg krijgt. Natuurlijk beslist u ook zelf bij welke particuliere thuiszorgorganisatie u de zorg inkoopt.

Particuliere thuiszorg heeft dan ook verschillende voordelen ten opzichte van reguliere thuiszorg (thuiszorg die u krijgt via uw gemeente of zorgverzekeraar). Maar er zijn ook enkele nadelen.

Voordelen van particuliere thuiszorg zijn:

  • U heeft geen indicatie van het CIZ of uw gemeente nodig
  • U heeft volledige controle over de zorg die u krijgt
  • Voor particuliere thuiszorg zijn geen wachtlijsten

Nadelen van particuliere thuiszorg zijn:

  • U betaalt de zorg zelf; u krijgt in principe géén vergoeding. Toch zijn er manieren om deze kosten te verzachten.
  • Particuliere zorg aan huis inschakelen is meer werk; u moet in principe alles zelf uitzoeken en regelen. Maar: de particuliere thuiszorgorganisatie van uw keuze zal u hierbij adviseren en helpen.

Bekijk ons Zorgaanbod

Welke soorten particuliere thuiszorg zijn er?

Particuliere zorg bij u thuis kan vele vormen aannemen; het is zorg op maat en u bepaalt. Dus het aanbod wordt afgestemd op uw wensen. Grofweg valt de zorg uiteen in 2 categorieën: laagdrempelige hulp en gespecialiseerde hulp.

Laagdrempelige particuliere thuiszorg

‘Laagdrempelige hulp’ wil zeggen dat de zorgverlener geen diploma nodig heeft om de thuisdiensten te verlenen. Dit is de soort zorg die wij, De Thuiszorg Student, verlenen. Dit noemen wij comfortzorg.

Voorbeelden van deze vormen van particuliere thuiszorg zijn:

Het doel van deze hulp: zorgen dat ouderen langer thuis kunnen blijven wonen, en eenzaamheid en depressie tegengaan.

Verder lezen over wanneer u onze hulp kunt inschakelen

Gespecialiseerde particuliere thuiszorg

Voor gespecialiseerde hulp heeft de zorgverlener wél een diploma nodig. Oftewel: deze vormen van zorg kunnen alleen door professionele zorgverleners verleend worden.

Voorbeelden van deze vormen van particuliere thuiszorg zijn:

  • Psychiatrische zorg
  • Terminale en palliatieve zorg
  • 24-uurszorg

Wilt u gespecialiseerde particuliere thuiszorg inschakelen? Dan verwijzen we u graag door naar onze zusterorganisatie: Zuster Jansen.

Welke tarieven gelden voor particuliere thuiszorg?

Wat kost particuliere thuiszorg precies? Het antwoord hangt af van waar u de zorg inkoopt. Want iedere particuliere thuiszorgorganisatie bepaalt zelf de tarieven.

Wij hanteren een uurtarief. Hoeveel dat is, hangt van een aantal factoren af. Bijvoorbeeld de soort hulp die u vraagt. Daarom noemen we geen prijzen op onze website. Veel liever gaan we eerst met u in gesprek. Waarna we een aanbod op maat voor u maken.

Maakt u zich zorgen dat particuliere thuiszorg voor u te duur is? Ons advies: vraag in ieder geval een offerte op. Bij ons is die kosteloos én vrijblijvend. En, er zijn manieren om de kosten te verzachten:

Zijn kosten voor particuliere thuiszorg aftrekbaar?

Ja, die kunnen aftrekbaar zijn. Dit hangt wel van verschillende dingen af. Zoals:

  • De hoogte van de zorgkosten die u maakt
  • Uw inkomen

Welke zorgkosten u precies mag aftrekken, vindt u op de website van de Belastingdienst.

Wanneer u bij ons zorg inkoopt, kunnen wij u helpen met in kaart brengen of en hoeveel u kunt aftrekken.

Kan ik een pgb gebruiken voor particuliere thuiszorg?

Ja, u kunt met een pgb (persoongebonden budget) particuliere zorg aan huis inkopen.

Dan moet u dus wel een pgb hebben. Of, als u dat nog niet heeft, voor een pgb in aanmerking komen. Er zijn verschillende soorten pgb’s, die u op verschillende plekken aanvraagt.

Verder lezen over hoe u een pgb aanvraagt >

Wat is een PGB

Bron: zorgwijzer

Wanneer kan ik particuliere thuiszorg inschakelen?

U kunt wanneer u wilt particuliere zorg thuis inkopen. U bepaalt immers wat, wanneer en hoe lang.

Maar misschien weet u niet goed of deze vorm van thuiszorg wel ‘past’ bij uw situatie. Daarom bespreken we hieronder een aantal veelvoorkomende situaties, waarin onze hulp uitkomst biedt.

Twijfelt u daarna nog steeds? Geen probleem: overleg met ons, vrijblijvend en zonder kosten. Dan voorzien wij u van het advies dat u zoekt.

Particuliere thuiszorg als respijtzorg

Bent u mantelzorger, of heeft u mantelzorgers om u heen die u ondersteunen? Dan weet u ook hoe intensief dat kan zijn. Veel mantelzorgers hebben het zwaar, en lopen zelfs het risico om overbelast te raken.

In die situaties kunt u particuliere thuiszorg als respijtzorg inzetten. Respijtzorg betekent dat de zorg van een mantelzorger (tijdelijk) deels of geheel overgenomen wordt door iemand anders.

Zo kan de mantelzorger op adem komen, en/of tijd aan eigen activiteiten besteden. Zo raakt hij/zij minder snel overbelast, dankzij een betere balans tussen hun eigen leven en de zorg voor een geliefde.

Kortom: particuliere thuiszorg kunt u inschakelen als vervangende of aanvullende mantelzorg. In ons geval gaat het dan om een thuiszorgstudent. Wij koppelen altijd een vaste medewerker aan een oudere. Dan zien we dat er vaak een hechte band ontstaat tussen de zorgvrager en de student. Dat merken we doordat zowel de ouderen als de studenten erg uitzien naar de tijd die zij samen doorbrengen. En doordat iedereen veel van elkaar leert.

Respijtzorg vervangende mantelzorg

Bron: Gemeenten.movisie

Wilt u hier ook gebruik van maken? Vraag ons dan vrijblijvend naar de mogelijkheden in uw situatie.

Particuliere thuiszorg bij dementie

Wanneer iemand dementie ontwikkelt (zoals de ziekte van Alzheimer), heeft dat ingrijpende gevolgen. Niet alleen voor de dementerende zelf, maar ook voor zijn/haar naasten.

Onze zorgstudenten kunnen in die situatie helpen: naasten ondersteunen bij de mantelzorg en de oudere begeleiden bij dagelijkse activiteiten zoals huishouden en hobby’s. Want:

Dat iemand dement is, wil nog niet zeggen dat hij/zij niets kan. Integendeel: vaak is er nog veel nodig. En kan juist die extra ondersteuning het verschil maken tussen langer thuis kunnen wonen en verhuizen naar een verpleeghuis.

Verder lezen over thuiszorg bij dementie >

Particuliere thuiszorg tegen eenzaamheid

Eenzaamheid onder ouderen is een groot probleem. Het speelt bij meer dan 50%, en bij 85-plussers zelfs 63%. Daarbij moet u de gevolgen niet onderschatten: eenzaamheid kan leiden tot depressie, meer risico op ziekte en zelfs vroegtijdig overlijden.

Maakt u zich als mantelzorger zorgen over uw vader, moeder of een andere oudere in uw omgeving? Worstelt u met het vinden van een oplossing? U heeft immers ook uw eigen leven, met werk, gezin, sport en meer.

Particuliere thuiszorg kan ook hierbij een uitkomst zijn: een zorgstudent die regelmatig langskomt en uw naaste gezelschap houdt. In die tijd kunnen ze van alles doen. Bijvoorbeeld wandelen, koken, een hobby beoefenen, etc.

De vaccinaties zijn gestart. Onze zorgstudenten doen mee aan het vaccinatieprogramma van de GGD.

Verder lezen over eenzaamheid bij ouderen >

Particuliere thuiszorg tegen depressie

De grootste oorzaak van een depressie bij ouderen is eenzaamheid. Dus contact met anderen is uiterst belangrijk. Maar dat is niet het enige: ook beweging en structuur in de dag helpen om somberheidsklachten te voorkomen of te verhelpen.

U kunt uw naaste hierbij helpen. Natuurlijk door zelf voor gezelschap, beweging en structuur te zorgen. Maar als dat – om wat voor reden dan ook – niet lukt, kunt u ook onze zorgstudenten inschakelen.

Zij gaan regelmatig bij de oudere langs om samen met hen te doen wat zo belangrijk is. Bewegen in de vorm van wandelen of fietsen, bijvoorbeeld. Zorgen dat de oudere iedere dag iets heeft om naar uit te kijken. Etc.

Verder lezen over depressie bij ouderen >

Langer thuis wonen dankzij particuliere thuiszorg

Het is de grootste wens van de meeste ouderen: zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Zelfs als er dementie in het spel is. Zelfs als ze niet alles meer zelfstandig kunnen doen.

En dat is ook mogelijk. Daar is vaak slechts een beetje ondersteuning voor nodig. Bijvoorbeeld van een naaste die mantelzorg verleent. Helaas is dat niet altijd mogelijk; iedereen heeft immers zijn/haar eigen leven.

Een indicatie voor die extra ondersteuning is vaak ook lastig te krijgen. Dan blijft er eigenlijk maar één mogelijkheid over: zelf die hulp inkopen bij een particuliere thuiszorgorganisatie.

Wij zetten betrouwbare zorgstudenten hiervoor in. Zij kunnen alle soorten ondersteuning verlenen, zolang die geen diploma vereist én binnen het redelijke ligt. Denk aan gezelschap of huishoudelijke hulp, activiteiten doen of boodschappenservice.

Verder lezen over langer thuis wonen >
Groepen mantelzorgers
Bron: gemeenten.movisie

Wat doet De Thuiszorg Student?

De Thuiszorg Student biedt een laagdrempelige vorm van particuliere thuiszorg, speciaal bedoeld voor ouderen die regelmatig behoefte hebben aan wat extra hulp of gezelschap.

U (of uw naaste) wordt hierbij gekoppeld aan een enthousiaste medisch student. Iemand die niet alleen helpt bij de persoonlijke verzorging en licht-huishoudelijke taken, maar die ook gewoon met u (of uw naaste) gaat zitten voor een spelletje of een kopje koffie. De invulling van onze hulp hangt geheel af van uw persoonlijke wensen en behoeften.

Daarnaast ondersteunen we mantelzorgers. Voor hoeveel uur, ook dat hangt af van uw situatie. Het kan om veel uur extra hulp gaan. Maar ook om een bezoekje per dag.

De taken die uit handen genomen worden, lopen erg uiteen: hulp bij aankleden of eten, de afwas of stofzuigen, boodschappen of koken. Maar het kan ook gewoon om gezelschap gaan: een hobby doen of samen tuinieren.

Bij al deze zaken kan De Thuiszorg Student uitstekend helpen. Zo kan particuliere thuiszorg ook voor u dé oplossing zijn. Wij hebben bijna nooit wachtlijsten. En houden 100% rekening met wat ú belangrijk vindt. Daarbij houdt u te allen tijde zelf de controle over de ondersteuning die u ontvangt.

Wilt u graag gebruikmaken van onze diensten? Of kunnen we u persoonlijk meer vertellen over onze werkwijze? Neem dan gerust contact met ons op. Onze medewerkers staan u graag te woord en kunnen u voorzien van gedegen advies bij uw persoonlijke omstandigheden.

Bel: 085-3013841

Verder lezen over De Thuiszorg Student >

Particuliere thuiszorg in tijden van corona

Uiteraard werken onze zorgstudenten coronaproof. We volgen alle actuele adviezen en richtlijnen van het RIVM. We nemen hiervoor de volle verantwoordelijkheid: zowel naar onze cliënten als medewerkers.

Desondanks verstoort het virus ook bij ons de dagelijkse gang van zaken. Daardoor kan het bijvoorbeeld zijn dat we minder goed bereikbaar zijn. Of dat we niet direct een zorgstudent langs kunnen sturen.

Sowieso sturen we natuurlijk nooit iemand langs die klachten heeft.

De situatie rond het coronavirus verandert continu. Bekijk daarom onze speciale pagina over onze huidige coronamaatregelen >

Waar verlenen wij particuliere thuiszorg in Nederland?

Op dit moment behoren Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht tot ons werkgebied. We doen ons best om zo snel mogelijk landelijk onze diensten voor particuliere thuiszorg te verlenen.

U kunt in ieder geval al op ons rekenen in onder andere:

Bekijk ons hele werkgebied >

Direct particuliere thuiszorg regelen?

Dat kan! U kunt nu contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken. Oók als u nog niet zeker weet of wij de juiste partij voor u zijn. We voorzien u altijd van advies waar u verder mee kunt.

Neem contact met ons op en bel ons graag

Bel: 085-3013841

Vacatures: als zorgstudent werken in de particuliere thuiszorg?

Ben je geen zorgvrager, maar een student die op zoek is naar een betekenisvolle bijbaan in de particuliere thuiszorg? Dan hebben wij wellicht dé vacature die je zoekt.

Direct inschrijven!