Particuliere thuiszorg Rotterdam

Ook in de hele regio Rotterdam kunt u via ons thuiszorg regelen. Oók zonder indicatie! Want wij bieden particuliere thuishulp. Dat houdt in dat u altijd bij ons zorg kunt inkopen.

Aan welke hulp moet u dan denken? Met name laagdrempelige. Bedoeld voor nét dat beetje ondersteuning dat ouderen nodig hebben om thuis te kunnen blijven wonen. Of problemen als eenzaamheid het hoofd te bieden. Of om hun mantelzorgers te ontlasten.

Hieronder vertellen we hoe onze hulp precies werkt. U kunt ook direct:

Neem contact op

Zoekt u gespecialiseerde thuiszorg in Rotterdam, door professionele zorgverleners? Bijvoorbeeld palliatieve thuiszorg, wijkverpleging of andere technische thuiszorg? Dan verwijzen we u graag door naar onze zusterorganisatie voor particuliere thuiszorg: Zuster Jansen.

Welke thuiszorg bieden wij in Rotterdam?

Wij bieden hele ‘eenvoudige’ thuiszorgdiensten. Diensten die door thuiszorgstudenten verleend kunnen worden. Daarom hebben we in heel Nederland – dus ook gemeente Rotterdam – betrouwbare, enthousiaste studenten aan ons gebonden.

Deze studenten willen ervaring opdoen in een relevante bijbaan. Terwijl ze tegelijkertijd iets bijdragen aan de maatschappij. Als u bij ons hulp inkoopt, maken we altijd een zorgvuldige match tussen de oudere en de student.

Hoe ziet die zorg er dan uit? Dat hangt ervan af wat nodig is. De zorg is op maat. Denk bijvoorbeeld aan:

Dementerende ouderen gezelschap houden
Dementie is een ingrijpende ziekte. Niet alleen voor de patiënt, maar ook voor zijn/haar naasten. Voor hen start een periode waarin zij steeds meer mantelzorg zullen verlenen. Tot het punt dat ze er 24 uur per dag, 7 dagen per week mee bezig zijn.

In deze situatie kunnen onze zorgstudenten erg goed helpen. Hoe? Door deze ouderen simpelweg gezelschap te houden. Zodat de mantelzorger wat rust en ruimte krijgt. Dat kan zomaar nét dat verschil maken, wat ervoor zorgt dat hij/zij niet overbelast raakt.

Eenzame ouderen bezoeken
Er is ook een andere reden waarom regelmatige bezoekjes van een zorgstudent het verschil kan maken bij ouderen. Namelijk: eenzaamheid verhelpen.

Heel veel ouderen in Nederland voelen zich eenzaam. Daar zijn veel redenen voor te noemen. Het belangrijkste is dat er iets aan gedaan wordt. Want eenzaamheid leidt tot veel (ernstige) problemen, zoals depressie, meer risico op ziektes en zelfs vroegtijdig overlijden.

Als er dan 1 of meerdere keren per week iemand langskomt – om mee te praten, koken, eten, wat dan ook – doet dat veel goed.

Activiteiten doen
Het hoeft natuurlijk niet bij gezelschap alleen te blijven. Er zijn veel activiteiten die de zorgstudent met de oudere kan ondernemen. Bijvoorbeeld een hobby zoals tuinieren. Of naar buiten gaan om te wandelen (wat ouderen vaak niet meer zelf kunnen of durven). Of boodschappen doen – al dan niet samen.

We stemmen dit af op wat de oudere zelf leuk vindt om te doen. Als het even kan, maken we de match met een zorgstudent die dezelfde interesses heeft.

Uiteraard zijn verschillende soorten hulp te combineren. Bent u op zoek naar een andere vorm van laagdrempelige thuishulp in Rotterdam? Bekijk ons complete zorgaanbod. Of bel vrijblijvend voor overleg: 085-3013841.

Wanneer schakelt u ons in?

U kunt onze zorgstudenten huren wanneer u dat wilt. Natuurlijk gaat alles in goed overleg, en op basis van gedegen advies. Maar wij zijn een particuliere thuiszorgorganisatie. U hoeft daarom geen indicatie te hebben, of dat nu van de Wmo is of via een andere weg.

Om u een nóg beter beeld te geven van de situaties waarin onze hulp een oplossing is, beschrijven we er enkele van:

Martijn van Dam uit Rotterdam Zuid had huishoudelijke hulp nodig

De schoonmaak doen in huis…dat was iets wat Martijn nog nooit gedaan had. Zoals zovele mannen van zijn generatie. Niet uit onwil, maar uit gewoonte.

Maar toen zijn vrouw overleed, was er niemand die het huishouden kon overnemen. Iedere dag zag Martijn het huis rommeliger en viezer worden. Natuurlijk: soms pakte hij de stofzuiger. Of ruimde hij wat op. Maar het huishouden regelen, zoals zijn vrouw zo goed kon? Dat zat gewoon niet in hem.

Bovendien speelde er ook iets anders: eenzaamheid. Er kwamen niet zo veel mensen bij hem langs. Dus voor wie zou hij het ook eigenlijk doen?

Zijn zoon zag het gebeuren, en regelde huishoudelijke hulp via De Thuiszorg Student. Niet alleen fijn dat nu de schoonmaak weer gedaan wordt, óók het gezelschap doet Martijn goed.


Afra Verhoeven Rotterdam West heeft een man die met dementie kampt

Afra is mantelzorger. Elke dag, de hele week. Dat begon toen haar man gediagnosticeerd werd met dementie. Inmiddels is het gevorderd. En dus doet Afra alles in huis en voor haar man.

Ze durfde het lang niet toe te geven, maar ze ging er bijna aan onderdoor. Want haar vriendinnen opzoeken in Overschie? Daar kwam ze niet meer aan toe. Lekker winkelen in IJsselmonde? Kon ze vergeten. Geen tijd, geen lucht om even bij te komen. Alleen maar zorgen, zorgen, zorgen.

Uit liefde kon ze lang zo doorgaan. Maar het is een zegen dat sinds enkele maanden een zorgstudent bijspringt. Want nu kan ze wél weer regelmatig naar haar vriendinnen. Of lekker naar buiten om te wandelen of winkelen. Zo kan ze het volhouden.


Willemijn Veenstra uit Rotterdam Noord zag soms weken geen mens

De laatste jaren leerde Willemijn wat het betekent om eenzaam te zijn. Om écht zo eenzaam te zijn, dat het je gezondheid aantast. Zowel mentaal als fysiek: ze werd hoe langer hoe somberder, en voelde zich hoe langer hoe zieker.

Alles wat ze wilde, was dat er regelmatig iemand bij haar langsging. Om mee te kletsen, of iets mee te doen. Wat dan ook.

Haar dochter was jaren geleden verhuisd naar Gelderland. Wat betekende dat ze hoogstens eens in de 2 weken langs kon gaan. Dat was niet een heel groot probleem toen Willemijns vader nog leefde. Maar nu…?

Daarom zocht ze naar een oplossing voor haar moeder, want ze maakte zich er veel zorgen om. Naar een verpleeghuis? Nee, dat wilde haar moeder niet. Maar wat dan? Toen vond ze de oplossing: een thuiszorgstudent die Willemijn 2 keer per week bezoekt. Iemand die goed bij haar past, zodat ze snel vriendinnen werden. Willemijn kijkt echt uit naar deze bezoeken. En fleurt er weer helemaal van op.


Dit zijn slechts enkele voorbeelden van wanneer u ons kunt inschakelen. Wij staan paraat in iedere situatie waarbij een oudere baat heeft bij gezelschap en hulp, en/of een mantelzorger bij ondersteuning.

Bel: 085-3013841

Wie betaalt thuiszorg in Rotterdam?

Particuliere thuiszorg betaalt u normaal gesproken zelf. Hoewel er altijd wel mogelijkheden zijn om in ieder geval een deel van de kosten te dekken:

  • Een pgb: beschikt u over een pgb? Dat mag u gebruiken om zelf zorg in te kopen. Oók particuliere thuiszorg.
  • Vergoeding voor respijtzorg: respijtzorg is vervangende zorg voor mantelzorgers. Zodat ze even op adem kunnen komen. Sommige verzekeraars vergoeden dit.
  • Aftrekken van de belasting: bij uw aangifte inkomstenbelasting heeft u ook de aftrekpost ‘Extra gezinshulp aan huis’. Onder die noemer kunt u kosten voor particuliere thuiszorg aftrekken. Bereken direct hoeveel.

Veelgestelde vragen over thuiszorg in Rotterdam

Waar zit de thuiszorgwinkel in Rotterdam?

Overal in Rotterdam zitten thuiszorgwinkels. Daar kunt u hulpmiddelen kopen, huren of lenen. Bijvoorbeeld een rolstoel, krukken en vele andere thuiszorgartikelen.

U vindt de thuiszorgwinkels in Rotterdam op de volgende adressen:

Vegro Thuiszorgwinkel

Groenendaal 31 a

3011 SL Rotterdam

Kan de gemeente Rotterdam mij thuis ondersteunen?

Ja, de gemeente heeft verschillende mogelijkheden om u thuis te ondersteunen. Ze vragen u wel eerst om naar uw eigen mogelijkheden te kijken:

Heeft u bijvoorbeeld familie of vrienden die u kunnen ondersteunen? Als dit niet zo is, óf u heeft professionele hulp nodig, dan kunt u bij de gemeente aankloppen.

Zo heeft Rotterdam een spreekuur waarop u terechtkunt. Dat wil niet zeggen dat u van of zelfs via de gemeente zelf hulp krijgt: in veel gevallen zullen ze u doorverwijzen.

Verder lezen over ouder worden in Rotterdam >

Hoe helpt de gemeente mij om thuis te kunnen blijven wonen?

Het beleid van de gemeente is erop gericht om mensen zo veel en zo lang mogelijk zelfstandig te laten wonen.

Daarom werkt de gemeente samen met allerlei partijen om dit mogelijk te maken: zorgaanbieders, welzijnsinstellingen, woningbouwverenigingen en zorgverzekeraars.

Met ‘langer thuis wonen’ bedoelt Rotterdam niet perse in uw huidige woning. Want het is niet altijd mogelijk om uw eigen huis aan te passen aan uw behoeften wanneer u ouder wordt.

Maar hoe het er ook uitziet: de gemeente ondersteunt u graag met huishoudelijke hulp en begeleiding. Wel doen ze eerst een beroep op uw eigen netwerk.

Verder lezen over zelfstandig blijven wonen in Rotterdam >

Wat doet de gemeente Rotterdam voor mantelzorgers?

Rotterdam is zich bewust van het belang van mantelzorgers. Dat blijkt ook uit wat ze voor deze groep doen.

Zo is er allereerst de ‘Mantelfoon’. Een telefoonlijn die 24 uur per dag gratis bereikbaar is. U kunt dus altijd bellen wanneer de zorg die u aan uw naaste geeft, zwaar valt. Daar kunt u uw vragen stellen, advies vragen, ondersteuning vinden of simpelweg een luisterend oor.

Bezoek de website van de Mantelfoon >

Daarnaast hebben ze een nuttig mantelzorgwaarderingspakket: een pas met 25 euro OV-tegoed, parkeervergunning en organiseren ze de Dag van de mantelzorg.

Op de website van gemeente Rotterdam vindt u nog veel meer informatie voor mantelzorgers >

Is er een wachtlijst voor thuiszorg door studenten in Rotterdam?

Nee. In de hele regio Rotterdam staan er zorgstudenten klaar om thuiszorg te verlenen. En zo een betekenisvolle bijdrage te leveren aan het welzijn van ouderen. Het is slechts een kwestie van de juiste match maken.

Neem contact op


Relevante adressen

De Thuiszorg Student biedt laagcomplexe ouderenzorg en begeleiding in de Randstad (Nood-Holland, Zuid-Holland en Utrecht). Hieronder kunt u handige zorgadressen vinden voor in uw woonplaats.


Huisartsenpraktijk Blaak

Blaak 24
3011 TA, Rotterdam
010 411 1207

Huisartsenpraktijk Odedokter

Kerstendijk 155A
3079 EW, Rotterdam
010 483 5578

Huisartsenpraktijk Stam

Schiedamseweg 160
3025 AK, Rotterdam
010 415 5847

Huisartsenpraktijk Ritter en Kuipers

Bergweg 310
3032 BB, Rotterdam
010 465 1062

Huisartsen Laan op Zuid

Brede Hilledijk 1
3072 KA, Rotterdam
010 307 2002

Nusteling Huisartsenpraktijk

Boergoensestraat 70
3082 KC, Rotterdam
010 429 0919

Zoekt u thuiszorg of begeleiding dan in een andere plaats als Rotterdam. Vul uw woonplaats dan in de zoekbalk in en bekijk onze mogelijkheden van zorg.

De Thuiszorg Student B.V. 2020
error: Content is protected !!