Particuliere thuiszorg Heemstede

Bent of kent u een oudere die door ouderdom bepaalde dingen niet meer kan doen? Bijvoorbeeld een hobby of het huishouden? Is er eenzaamheid, dementie of een andere aandoening in het spel?

Of bent of kent u een mantelzorger, en maakt u zich zorgen over overbelasting?

In bovenstaande – en andere – situaties biedt onze thuiszorg in Heemstede uitkomst. Want onze zorgstudenten kunnen u en uw naaste nét dat beetje ondersteuning geven dat nodig is. Want een klein beetje hulp kan al een wereld van verschil maken.

Hieronder leest u meer over onze hulp. U kunt ook direct:

Bekijk ons Zorgaanbod 

Zoekt u specialistische thuiszorg in Heemstede, door professionele zorgverleners? Bijvoorbeeld voor terminale thuiszorg of nachtzorg? Dan verwijzen we u graag door naar onze zusterorganisatie voor particuliere thuiszorg, Zuster Jansen.

The historical Huis Te Manpad at Heemstede. De Thuiszorg Student biedt particuliere thuiszorg in Heemstede

Welke thuiszorg bieden wij in Heemstede?

In gemeente Heemstede bieden we precies de hulp die u nodig hebt. Namelijk: hulp op maat. Het maakt ons niet uit wat de reden is. Laat staan wat de beste manier is om u te ondersteunen.

Vertel ons over uw hulpvraag. Dan geven wij u professioneel advies. Vervolgens gaan we samen in gesprek over hoe de hulp er precies uit gaat zien. Zo lang het in de macht van onze zorgstudenten ligt, is alles mogelijk.

Denk bijvoorbeeld aan:

Gezelschap
Eerder op deze pagina noemden we het al: eenzaamheid. Het is een groot (maatschappelijk) probleem, met potentieel grote gevolgen.

Want door eenzaamheid kan een oudere depressief worden, ziektes ontwikkelen en uiteindelijk eerder overlijden.

Een zorgstudent kan hier iets aan doen: door de oudere enkele keren per week gezelschap te houden. Dan kan de oudere zijn/haar verhaal kwijt, en/of met de student iets gaan doen (zoals puzzelen of koken).

Boodschappenservice
Is het voor een oudere lastig geworden om boodschappen te halen? Is er niemand anders in zijn/haar omgeving in de gelegenheid om dit iedere week te doen?

Dan biedt een thuiszorgstudent uitkomst. Deze service kan ook gecombineerd worden: bijvoorbeeld met gezelschap houden, samen koken en/of dineren.

Dit geldt voor ons hele aanbod: iedere vorm van ondersteuning kan gecombineerd worden met een andere.

Wandelen
Veel ouderen bewegen te weinig, en zitten te veel binnen. Terwijl ze juist door beweging een hele hoop ziektes kunnen voorkomen, bijvoorbeeld.

Meestal hebben ze alleen maar iemand nodig die ze komt ophalen. Die ze activeert om op te staan en de deur uit te gaan. Ze zullen zich daardoor snel beter voelen.

Soms wil een oudere wel wandelen, maar gaat dat niet alleen. Bijvoorbeeld door valgevaar of beginnende dementie. Ook dan zijn onze zorgstudenten dé oplossing.

Uiteraard zijn verschillende soorten hulp te combineren. Bent u op zoek naar een andere vorm van laagdrempelige thuishulp in Heemstede? Bekijk ons complete zorgaanbod. Of bel vrijblijvend voor overleg: 085-3013841. Ook wanneer u in de buurt woont van, Alkmaar, AmsterdamHeerhugowaard of Haarlem, staan we voor u klaar.

Wanneer schakelt u ons in?

Wij verlenen particuliere thuiszorg in Heemstede. Dat betekent dat u de regie heeft: u beslist of u onze hulp inroept, voor hoe lang en wanneer. Én hoe de hulp eruitziet.

Dus wanneer u ons inschakelt? Dat mag u helemaal zelf weten. Als u niet precies weet of onze hulp in uw situatie nodig is, mag u ons altijd vrijblijvend bellen voor advies.

Hieronder geven we ook nog 3 praktijkvoorbeelden:

Linda Janssen bezocht altijd zo graag de bibliotheek

Lezen is haar lust en haar leven. Het is dat het menselijk onmogelijk is om de hele bibliotheek ‘uit’ te lezen, maar anders had Linda het gedaan.

Maar de bibliotheek…daar kwam ze al ruim een jaar niet meer. Want de mantelzorg voor haar man vroeg te veel van haar tijd. Zelfs aan lezen zelf kwam ze niet of nauwelijks meer toe; enerzijds omdat ze bij de bieb geen nieuwe boeken meer kon halen. Anderzijds omdat haar zorgtaken al haar energie opslurpten.

Gelukkig: sinds enkele maanden kan ze wél weer naar de bibliotheek. Met name dankzij de ondersteuning van ‘haar’ thuiszorgstudent. Die blijft nu regelmatig bij haar man, om hem te helpen en gezelschap te houden.

Zo houdt Linda ook weer wat energie over, om haar allerliefste hobby weer te kunnen doen: lezen, lezen, lezen.


Eline de Koning zocht een goede kaartpartner

Eline is goed in kaarten. Maar dan ook écht goed: er is bijna geen kaartspel dat ze niet kent, laat staan waar ze goed in is.

Dankzij het kaartspel ontmoette ze zelfs de liefde van haar leven: haar geliefde man Kees, die nu alweer enkele jaren overleden was. Ze waren in hun jonge jaren de enige die elkaar partij konden bieden op de kaartclub. Zo werden ze verliefd.

Maar nu ze alleen is, kent ze niemand die ook maar in de buurt komt van haar kaarttalent. En dus kaartte ze niet meer, tot haar grote spijt.

Haar dochter zag de website van De Thuiszorg Student, en dacht: nooit geschoten is altijd mis. En warempel: na een oproep vonden wij een student die misschien wel net zo goed kan kaarten als Eline. Nu kaarten ze meerdere keren per week. Eline geniet weer zoals vroeger.


Jos van Dongen wilde zich niet meer eenzaam voelen

Jos geloofde vroeger niet dat hij ooit eenzaam kon zijn. Want hij was wel vaker alleen, als zijn vrouw bijvoorbeeld een weekend weg was met haar vriendinnen. Die dagen kon hij zich prima vermaken, in zijn eentje.

Maar toen zijn vrouw overleed, begreep hij het gevoel pas. Het is heel anders om te weten dat er niemand thuiskomt, niemand die aan het einde van het alleen zijn op je wacht. Om je verhalen aan kwijt te kunnen. Iemand die een kopje thee voor je zet. Die knus- en gezelligheid mee naar huis neemt.

Hij weet dat het nooit meer wordt zoals vroeger. Maar de ergste eenzaamheid heeft hij kunnen tegenaan: dankzij regelmatig bezoek van een thuiszorgstudent. Iemand met dezelfde interesses als hij. Waarmee hij hele leuke gesprekken heeft, en af en toe iets onderneemt.


Dit zijn slechts enkele voorbeelden van wanneer u ons kunt inschakelen. Wij staan paraat in iedere situatie waarbij een oudere baat heeft bij gezelschap en hulp, en/of een mantelzorger bij ondersteuning.

Bel: 085-3013841

Wie betaalt thuiszorg in Heemstede?

Reguliere thuiszorg wordt op indicatie vergoed. Bijvoorbeeld vanuit de Wmo of Wlz. Maar particuliere thuiszorg, zoals wij die bieden, betaalt u zelf.

Toch kunt u een deel van de kosten verzachten:

  • Met een pgb: beschikt u of uw naaste daarover? Dan kunt u daarmee onze hulp inkopen.
  • Via uw verzekering: er zijn verzekeraars die respijtzorg vergoeden, om overbelasting bij mantelzorgers te voorkomen. Informeer hiernaar!
  • Bij de Belastingdienst: onder de noemer ‘Extra gezinshulp aan huis’ kunt u kosten voor particuliere thuiszorg aftrekken. Bereken direct.

Veelgestelde vragen over thuiszorg in Heemstede

Waar zit de thuiszorgwinkel in Heemstede?

De thuiszorgwinkels in Haarlem vindt u op de volgende adressen:

Vegro Thuiszorgwinkel
Amsterdamstraat 70-72
2032 PS Haarlem

Wat regelt gemeente Heemstede voor mij qua thuiszorg?

De website van Heemstede is opvallend summier over ondersteuning thuis. Wel hebben ze een pagina over huishoudelijke hulp.

Daar leest u dat wanneer u deze hulp niet zelf kunt regelen, u misschien hulp van de gemeente krijgt. Uiteraard is dit afhankelijk van uw inkomen, en u betaalt een eigen bijdrage. Daarnaast moet u van de gemeente een indicatie krijgen voor deze hulp.

Over andere vormen van ondersteuning, bijvoorbeeld hoe u langer thuis kunt wonen, staat op de website niets.

Ik ben op zoek naar andere vormen van ondersteuning. Kan dat in Heemstede?

Ja, dat kan zeker. Als u op indicatie niet de gewenste hulp krijgt, kunt u zelf thuiszorg inkopen. Bijvoorbeeld bij een particuliere thuiszorginstelling zoals De Thuiszorg Student.

Voor particuliere hulp heeft u namelijk géén indicatie nodig. Het werkt heel eenvoudig: als u vindt dat u (of uw naaste) bijvoorbeeld gezelschap kan gebruiken, of iemand wilt die samen met u kookt, en het u gewoon wat makkelijker maakt allemaal, dan betaalt u gewoon zelf voor deze hulp.

Hoe zit het met mantelzorgondersteuning in Heemstede?

Een goede vraag! Ook hierover valt op de gemeentewebsite niets te lezen. Over het algemeen heeft iedere gemeente wel een organisatie die mantelzorgers ondersteunt. Maar welke organisatie dat is? Wij konden het niet voor u vinden.

Hoe dan ook zijn wíj wel actief in Heemstede. Onze zorgstudenten worden vaak ingezet om mantelzorgers te ontlasten: terwijl u even op adem komt, is er een betrouwbare persoon bij uw naaste. Iemand die precies weet wat nodig is om hem of haar goed te ondersteunen. Hetzij met een praatje, een wandeling, een spelletje of wat het dan ook is dat hij/zij nodig vindt en/of leuk vindt.

Is er een wachtlijst voor thuiszorg door studenten in Heemstede?

Nee. Gezien ons grote bestand aan zorgstudenten, verwachten we snel de juiste zorgstudent voor uw hulpvraag gevonden te hebben.

Neem contact op 

 


Relevante adressen

De Thuiszorg Student biedt laagcomplexe ouderenzorg en begeleiding in de Randstad (Nood-Holland, Zuid-Holland en Utrecht). Hieronder kunt u handige zorgadressen vinden voor in uw woonplaats.


Huisartsenpraktijk Heemstede

Handellaan 2A
2102 CW, Heemstede
023-5287339

Huisartsenpraktijk Blanckenberg-Krijt-Wouters

Frieslandlaan 35
2101 TZ, Heemstede
023-5284715

Huisartsenpraktijk Roodenburg

Roodenburgerstraat 1A
2313 HH, Leiden
023-5280713

Fysiotherapie Herenweg A.H. van Stegeren - J.B.M. Zengerink

Herenweg 80A
2101 MN, Heemstede
023-5283338

De Praktijk Heemstede

Jan van Goyenstraat 25
2102 CA, Heemstede
023-5291642

BENU Apotheek de Heemsteedse

Zoekt u thuiszorg of begeleiding dan in een andere plaats als Heemstede. Vul uw woonplaats dan in de zoekbalk in en bekijk onze mogelijkheden van zorg.

De Thuiszorg Student B.V. 2020
error: Content is protected !!