Wandelen met ouderen

Senior dame maakt wandeling met Thuiszorg Student. Wandelen met ouderen is heel belangrijk vooral om een goede conditie te behouden.

Dagelijks een half uur bewegen, het is zo belangrijk. Hoe zit het met uw dementerende of op leeftijd zijnde ouder, partner of familielid? Iemand met bijvoorbeeld dementie heeft moeite om zelf die dagelijkse wandeling te maken. Helaas heeft u niet altijd tijd (of zin) om mee op pad te gaan. Wandelen met ouderen, uitgevoerd door De Thuiszorg Student is een goede oplossing.

Bel: 085-3013841

Onze zorgstudenten werken Coronaproof – Lees onze corona maatregelen

De vaccinaties zijn gestart. Onze zorgstudenten doen mee aan het vaccinatieprogramma van de GGD.

Lichaamsbeweging stimuleert lichaam en geest

Worstelt u met de kenmerken van het ouder worden die bij uw dierbare optreden? Vindt u het moeilijk om te zien dat deze minder besef van tijd en plaats heeft, het lopen moeilijker wordt of dat het geheugen achteruit gaat? Allemaal kenmerken die bij het verstrijken van de leeftijd of dementie horen. U weet als geen ander dat de medische wereld hier weinig aan kan doen.

Feit: lichaamsbeweging stimuleert lichaam en geest. Het is goed voor de bloedsomloop en de conditie, vermindert stress maar zorgt ook nog eens voor een betere doorbloeding van de hersenen. Wandelen is dan ook zeker aan te raden voor ouderen en dementiepatiënten. Samen bewegen motiveert en is wel zo gezellig. Het moet voor u echter geen plicht zijn, al helemaal niet wanneer u even met iets anders bezig bent. Gelukkig is De Thuiszorg Student er voor u.

Wandelen met ouderen: ook met rollator of rolstoel

We matchen een actieve student met de oudere. Een student die er graag op uit trekt, alle paden bewandelt en geniet van de natuur. Met die instelling en het enthousiasme is wandelen met ouderen een feest. Ook wanneer uw dierbare ondersteuning van een rollator nodig heeft of in een rolstoel zit. Deze hulpmiddelen mogen een wandeling niet in de weg zitten.

De student houdt rekening met de wandelsnelheid en beperkingen van de oudere. Hoge stoepjes of drempels vermijden we, dat spreekt voor zich. Wandelen moet namelijk wel veilig blijven. Maar daar waar het niet anders kan biedt de student een goede ondersteuning.

Het inplannen van een wandeling

Voor mensen met (beginnende) dementie is structuur of een duidelijke dagindeling erg belangrijk. Dit geeft ze houvast en rust in het hoofd. Een wandeling kan spontaan bij iemand opkomen maar natuurlijk ook ingepland worden. Natuurlijk doet u er alles aan om zo vaak mogelijk bij uw familielid of dierbare te zijn. Samen even een blokje om en even bijpraten, dat doet toch iedereen?

Het is heel begrijpelijk dat u geen zeeën van tijd heeft. U moet ook aan uw eigen werkzaamheden en bezigheden denken. Hoe lost dit op? Bij De Thuiszorg Student kunt u meerdere keren per week gebruikmaken van een van onze studenten. Voor een wandeling, gezelschap, hulp bij boodschappen doen of samen koken. Alles om het (sociale) leven van uw dierbare een stuk prettiger te maken.

De Thuiszorg Student maakt een wandeling met een cliënt. Wandelen met ouderen is heel belangrijk vooral tegen eenzaamheid.

De Thuiszorg Student – begeleiding op maat

Voor de een is een wekelijkse wandeling van een half uurtje of een uurtje voldoende, de ander trekt er graag vaker op uit. Wandelen met ouderen is een vorm van begeleiding die onder de diensten van De Thuiszorg Student valt. We bieden echter nog veel meer vormen van begeleiding. Denk hierbij aan gezelschap of hulp bij een hobby/activiteiten voor meerdere dagdelen per week.

We vinden het belangrijk dat ouderen zo lang mogelijk zelfstandig blijven, maar ook dat u als naaste zo min mogelijk druk op uw schouders voelt. Samen werken we aan een relaxed en prettig leven voor iedereen.

De Thuiszorg Student biedt particuliere thuiszorg en kan al op korte termijn worden ingezet.

Neem contact op