Hulp in het huishouden voor ouderen

Huishoudelijke klussen of tuinieren: voor veel ouderen niet vanzelfsprekend. U wilt uw ouder(s) zoveel mogelijk helpen maar kunt het niet alleen. Het is prettig wanneer u huishoudelijke hulp (thuiszorg) of tuinhulp voor ouderen vindt. Zonder direct ergens aan vast te zitten, het liefst ook nog eens betaalbaar. De Thuiszorg Student heeft hier de beste oplossing voor.

Mannelijke student lapt de ramen van ouder stel. De studenten van De Thuiszorg Student doen dit graag voor u.

Hulp bij het huishouden of in de tuin

Heeft uw (dementerende) dierbare regelmatig huishoudelijke hulp of verzorging nodig dan kunt u dit aanvragen bij De Thuiszorg Student. Uit de praktijk blijkt dat niet iedere oudere behoefte heeft aan intensieve hulp of ondersteuning. Of dat u zelf (gedeeltelijk) deze taken op u neemt. Toch is het prettig om een aantal taken aan iemand anders over te laten. Iemand waar de oudere zich prettig bij voelt en een maatje aan heeft.

Bel: 085-3013841

De Thuiszorg Student biedt particuliere thuiszorg en kan al op korte termijn worden ingezet.

Er valt veel samen te doen en te beleven. Hier horen ook kleine dingen bij zoals de plantjes verzorgen, onkruid weghalen of een vogelkastje ophangen. Maar ook klusjes binnenshuis zoals de post sorteren of de boekenkast opruimen. Dingen waar u niet aan toekomt en waar de oudere hulp bij nodig heeft. Bij De Thuiszorg Student staan tientallen enthousiaste studenten ongeduldig te wachten om dit samen met uw dierbare te mogen doen.

Samen activiteiten doen

Een tuinhulp voor ouderen of ouderen hulp aan huis is niet alleen praktisch maar ook nog eens een goed middel om een sociaal isolement tegen te gaan. Voor uw naaste is het namelijk heel belangrijk om regelmatig met anderen in contact te komen. Natuurlijk bent u er regelmatig, maar een ander gezicht of een maatje is ook wel zo prettig. Samen even over de dingen van alledag keuvelen, ondertussen het balkon of het tuintje bijhouden of samen iets in huis doen. Een mens is snel tevreden.

De vaccinaties zijn gestart. Onze zorgstudenten doen mee aan het vaccinatieprogramma van de GGD.

Onze zorgstudenten werken Coronaproof – Lees onze corona maatregelen

Maar er is natuurlijk nog veel meer mogelijk. Bijvoorbeeld na het tuinieren nog even bij een hobby of activiteit ondersteunen. Ook dit valt onder hulp voor ouderen thuis. Zonder gebruik te maken van de WMO huishoudelijke hulp/ thuiszorg. Want die zijn er niet om samen activiteiten te doen. Terwijl dat wel heel belangrijk is.

Schakel hulp voor ouderen thuis in

Hoe fijn is het wanneer u zeker weet dat er op uw dierbaren wordt gelet, vooral wanneer ze al op leeftijd zijn? Dat u er gerust op bent dat deze niet in een sociaal isolement raakt? Samen uit en samen thuis, de studenten van De Thuiszorg Student fleuren het leven van ouderen op. Hierbij vinden we het belangrijk om u van bepaalde taken of zorgen te ontlasten. Zodat u zich kunt richten op uw werk, gezin of bezigheden.

Studenten staan volop in het leven: ze weten wat ze willen. Met hun jeugdigheid en enthousiasme toveren ze vaak een lach op het gezicht van (dementerende) ouderen. Voor drie uur aaneengesloten per week of meerdere dagdelen, net zo vaak als nodig is. Want de student komt niet alleen als huishoudelijke hulp/ thuiszorg in lichte vorm maar is ook het juiste gezelschap voor de boodschappen, samen koken, een wandeling en nog veel meer. Ouderen voelen zich hier geweldig bij en dat geeft u een gerust gevoel: daar doen we het voor.

Neem contact op