Thuiszorg bij dementie

Een oudere man met dementie. De Thuiszorg Student kan hierbij helpen.

Leven met dementie, het is niet altijd even makkelijk. Dit geldt niet alleen voor de patiënt maar ook voor de naaste zoals de partner, kinderen en kleinkinderen. De kans is groot dat u als familielid of mantelzorger behoefte heeft aan ondersteuning. Thuiszorg bij dementie ondersteunt bij boodschappen doen, koken en activiteiten.

De vaccinaties zijn gestart. Onze zorgstudenten doen mee aan het vaccinatieprogramma van de GGD.

Onze zorgstudenten werken Coronaproof – Lees onze corona maatregelen

Bel: 085-3013841

Zorg voor dementerende ouderen

Het is niet makkelijk om voor uw naaste met dementie te zorgen. U krijgt niet alleen te maken met extra huishoudelijke taken maar ook met persoonlijke zorg voor uw ouder(s) of partner, een spelletje doen, gezelschap houden maar ook helpen bij boodschappen doen of koken. Al deze taken vragen veel van u, uw gezin en de beschikbare tijd. Zorg voor dementerende ouderen is een welkome ondersteuning. Zorgzame studenten helpen bij dagelijkse dingen zoals boodschappen doen, samen een lekkere maaltijd op tafel zetten maar ook opruimen of gezelschap houden.

De Thuiszorg Student biedt de beste oplossing met betrekking tot begeleiding bij dementie. Onze thuiszorgstudenten nemen bepaalde taken voor u uit handen, ook bieden ze een luisterend oor. Net dat beetje sociaal contact en gezelligheid, dat is wat uw demente moeder, vader of partner nodig heeft.

Uw wensen op de eerste plaats

Thuiszorg bij dementie zorgt ervoor dat opname in een verpleeghuis nog niet nodig is. Zo kan uw dierbare met dementie zo lang mogelijk in de eigen vertrouwde omgeving blijven wonen. Hierbij stellen we de wensen van de patiënt maar natuurlijk ook die van u op de eerste plaats. 

Sommige dementerende ouderen kunnen nog prima zelf taken uitvoeren. Samen bekijken we de mogelijkheden en op welk gebied hulp nodig is. Gaat het om gezelschap, hulp bij een hobby of activiteit, de post sorteren of is gezelschap het hoofddoel? Misschien is er toch meer nodig, zoals boodschappen doen of samen de avondmaaltijd klaarmaken. Eenvoudige en ondersteunende taken waarbij we de patiënt het gevoel geven zelf de regie in handen te hebben.

Een vertrouwd gezicht, een vertrouwde omgeving

Zo lang mogelijk in de eigen vertrouwde omgeving blijven wonen, dat is ons hoofddoel. Daarom zorgen we voor ondersteuning. Dit kan vanaf 1 x  per week gaan (minimaal 3 uur afname), maar ook om meerdere dagdelen per week.

Niet alleen een vertrouwde omgeving is belangrijk, ook vertrouwde gezichten kunnen hierbij helpen. Begeleiding bij dementie thuis moet zo goed mogelijk binnen het dagelijkse ritme passen. Daarom zoeken we een begeleider/ thuiszorgstudent die perfect op de situatie aansluit. Iemand bij wie u zich écht thuis voelt. Want thuiszorg bij dementie is veel meer dan iemand die komt kijken: het is een maatje waar u op kunt bouwen.

De Thuiszorg Student biedt particuliere thuiszorg en kan al op korte termijn worden ingezet.

Wanneer thuiszorg bij dementie inschakelen?

Dementie kenmerkt zich door achteruitgang in de hersenen. Dit is vervelend, want uw naaste krijgt last van geheugenproblemen. Dit maakt het lastig om dingen te onthouden, bijvoorbeeld waar de borden staan of hoe laat die afspraak was.

Dit leidt niet alleen tot verwarring maar mogelijk ook tot
angst of stress. Daarom is het zo belangrijk om al in een vroeg stadium
thuiszorg bij dementie in te schakelen. Dit kan al vanaf de eerste vroege
tekenen van dementie.

Lees onze meestgestelde vragen over dementie

Dankzij onze hulp zijn mensen met dementie minder afhankelijk van familie, vrienden of zorginstellingen. We adviseren dan ook om contact met ons op te nemen, zodat we een goede match tussen de patiënt en een van onze thuiszorgstudenten kunnen maken.

Neem contact op