Particuliere thuiszorg Abcoude

Voor thuiszorg in Abcoude kunt u bij ons terecht. Want wij bieden laagdrempelige hulp in de ouderenzorg. Verleend door zorgstudenten, die graag ervaring opdoen in een betekenisvolle bijbaan.

De hulp is op maat: vertel ons op welke manier we u het beste kunnen ondersteunen. Dan maken wij daarvoor een plan. Weet u het zelf niet goed? Dan kunt u ons bellen voor vrijblijvend advies.

Hieronder vertellen we meer over onze zorg. U kunt ook direct:

Bekijk ons Zorgaanbod 

Zoekt u gespecialiseerde thuiszorg in Abcoude, door professionele zorgverleners? Bijvoorbeeld voor terminale thuiszorg of 24-uurszorg? Dan verwijzen we u graag door naar onze zusterorganisatie voor particuliere thuiszorg, Zuster Jansen

Welke thuiszorg bieden wij in Abcoude?

Bij ons gaat het om ‘lichte’ vormen van particuliere thuiszorg:

  • Met ‘licht’ bedoelen we thuiszorg waar geen diploma voor nodig is. Hieronder geven we daar voorbeelden van.
  • Met ‘particulier’ bedoelen we thuiszorg die u zelf inkoopt. U hoeft niet te wachten op een indicatie, bijvoorbeeld via uw gemeente.

Denk bijvoorbeeld aan de volgende vormen van hulp:

Ondersteuning bij Alzheimer
De ziekte van Alzheimer – net als iedere vorm van dementie – grijpt diep in op het leven van ouderen en hun naasten. Het is een periode van grote onzekerheid, veel verdriet en zorgen voor elkaar.

Veel mantelzorgers dreigen overbelast te raken, wanneer de zorg voor hun dementerende naaste te veel wordt.

In deze moeilijke situatie kan een zorgstudent een (klein) verschil maken: door regelmatig zorgtaken van de mantelzorger over te nemen. En door de oudere met Alzheimer te helpen met dagelijkse dingen als boodschappen en het huishouden. Of gewoon even gezelschap te bieden.

Gezelschap houden
Niet alleen ouderen met Alzheimer hebben behoefte aan gezelschap. Dat geldt voor heel veel ouderen. Niet voor niets is eenzaamheid een groot probleem onder deze doelgroep.

De gevolgen van eenzaamheid zijn vaak ernstig: van ongezond gedrag tot depressie, van vaker ziek zijn tot eerder overlijden.

Zo kan iets heel eenvoudigs – gezelschap houden en eenzaamheid verdrijven – een groot verschil maken in het welzijn van ouderen.

Activiteiten doen, zoals tuinieren
Tijdens het gezelschap houden kan een zorgstudent van alles ondernemen met de oudere. Bijvoorbeeld wandelen of koken. Tuinieren of een spelletje doen.

Heeft de oudere een hobby die hij/zij graag doet, maar wat niet meer lukte? Dan kan een zorgstudent ervoor zorgen dat dat weer wél kan, door het samen te doen.

Vertel ons wat u of uw naaste graag doet. Dan stemmen wij de ondersteuning hierop af.

Uiteraard zijn verschillende soorten hulp te combineren. Bent u op zoek naar een andere vorm van laagdrempelige thuishulp in Abcoude? Bekijk ons complete zorgaanbod. Of bel vrijblijvend voor overleg: 085-3013841. Ook wanneer u in de buurt woont Baarn, Hilversum, Utrecht of Amersfoort, staan we voor u klaar.

Wanneer schakelt u ons in?

Wanneer u ons inschakelt, is eigenlijk heel eenvoudig: wanneer u dat nodig vindt. U koopt de zorg zelf in, dus u bepaalt.

Heeft u nog geen goed beeld van wanneer onze hulp van pas komt? Lees dan onderstaande praktijksituaties. Nog steeds niet duidelijk? Bel ons dan voor vrijblijvend advies.

Jip de Graaf bewoog veel te weinig

Jip was altijd een actieve man. Hij werkte in de bouw, en was thuis altijd aan het klussen. Daarnaast voetbalde tot op hoge leeftijd.

Maar de laatste jaren kwam de klad erin; de ouderdom sloeg toe. Niet dat hij niet meer kón bewegen. Hij had er gewoon geen zin in. Helemaal niet sinds hij alleen was komen te staan.

Dit alles had geen goede invloed op zijn gezondheid. Zijn conditie ging achteruit, hij werd vaker ziek. Waardoor hij nóg minder bewoog.

Zijn kinderen zagen het gebeuren, en zochten een oplossing. Die vonden ze uiteindelijk: nu komt enkele keren per week een sportieve zorgstudent langs. Die stimuleert Jip om uit zijn stoel te komen. Samen te wandelen. Zelfs wat lichte fitnessoefeningen te doen.

Jip kreeg ook een schema om zelf dagelijks te volgen. En dat doet hij steeds trouwer. Want hij merkt ook: door weer te bewegen, voelt hij zich beter. Mooie bijvangst is, dat de zorgstudent ook zijn gevoel van eenzaamheid verlicht.


Annelies Janssen miste structuur in haar dag

Annelies is licht dementerend. Daardoor is ze vaak verward. Alle dagen vloeiden in elkaar over. Ze vergat eenvoudige dingen, zoals koken of eten.

Wat ze miste? Structuur. Weten op welke dag wanneer gebeurt. Dat zou haar heel veel houvast geven.

Die structuur heeft ze nu. Dankzij een schema dat een zorgstudent samen met haar opstelde. En deze student komt ook meerdere keren per week langs. Om samen dingen te doen. Zoals een spelletje of wandelen.

Totdat de dementie verder vordert, kan Annelies zich zo een stuk beter redden.


Marjolein van Dongen zocht wat hulp bij haar hobby’s

Marjolein heeft altijd veel hobby’s gehad. Van handwerk tot puzzelen, van kruiswoordraadsels tot lezen. Sommige van deze hobby’s kan ze nog prima zelf doen. Maar andere activiteiten zijn lastiger.

Daarom zocht ze gewoon een klein beetje hulp en ondersteuning. Iemand die haar hielp om haar hobby’s te kunnen uitoefenen.

Die hulp vond ze, via De Thuiszorg Student. Nu kan ze weer alles doen wat ze vroeger graag deed. En het is nog heel gezellig ook.


Dit zijn slechts enkele voorbeelden van wanneer u ons kunt inschakelen. Wij staan paraat in iedere situatie waarbij een oudere baat heeft bij gezelschap en hulp, en/of een mantelzorger bij ondersteuning.

Bel: 085-3013841

Wie betaalt thuiszorg in Abcoude?

U kunt onze studenten voor 30 euro per uur inschakelen. Dat geldt voor de hele gemeente Abcoude.

U moet er vanuit gaan dat u die kosten zelf betaalt. Want particuliere thuiszorg wordt normaal gesproken niet vergoed vanuit uw verzekering (er is immers geen officiële indicatie).

Zijn de kosten voor u een drempel? Dan kunt u die wel verlagen, op 3 manieren:

Veelgestelde vragen over thuiszorg in Abcoude

Waar zit de thuiszorgwinkel in Abcoude?

De thuiszorgwinkel vlakbij Abcoude vindt u op de volgende adressen:

Arent Janszoon Ernststraat 238
1082 LT
Amsterdam

Is er in Abcoude een goed aanbod aan thuiszorg?

In de hele gemeente De Ronde Venen is er – net als in heel Nederland – een prima aanbod aan thuiszorg. Zowel reguliere als particuliere.

Reguliere thuiszorg kunt u onder andere via de gemeente krijgen. Maar dit kan wel even duren: het beleid is gericht op zelfredzaamheid. Daar zal de gemeente dan ook allereerst een beroep op doen, vóórdat ze u een indicatie geven voor bijvoorbeeld huishoudelijke hulp.

Particuliere thuiszorg koopt u op eigen initiatief in. Dus die betaalt u zelf, maar u bepaalt dan ook zelf. Op ieder gewenst moment kunt u die inschakelen. Bijvoorbeeld bij ons: wij hebben een betrouwbare groep zorgstudenten die u op verschillende manieren kunnen ondersteunen.

Zijn er voldoende zorgstudenten in Abcoude?

Ja, wij hebben in de hele gemeente De Ronde Venen – dus óók in Abcoude – een goede dekking van zorgstudenten.

Wij sturen ook nooit zomaar iemand naar u toe. Nee, op basis van uw wensen kijken we welke zorgstudent bij u past. Zo maken we altijd een goede match.

Hoe krijg ik snel een zorgstudent over de vloer?

Neem vrijblijvend contact op. Dan bespreken we uw wensen.

Vervolgens gaan we op zoek naar een zorgstudent die bij u past. Dat duurt niet lang; al binnen enkele dagen hebben we iemand gevonden.

De volgende stap is de kennismaking: de zorgstudent komt – in gezelschap van een van onze medewerkers – bij u langs voor een 1e gesprek. Dan maken jullie ook afspraken.

Daarna gaat de ondersteuning van start.

Dit hele proces hoeft slechts enkele dagen te duren.

Is er een wachtlijst voor thuiszorg door studenten in Abcoude?

Nee. Anders dan in de reguliere zorg, hebben wij nooit wachtlijsten. Daarbij hebben we een groot bestand van gemotiveerde studenten. We verwachten dat we snel de juiste match voor u gevonden hebben.

 

Neem contact op 


Relevante adressen

De Thuiszorg Student biedt laagcomplexe ouderenzorg en begeleiding in de Randstad (Nood-Holland, Zuid-Holland en Utrecht). Hieronder kunt u handige zorgadressen vinden voor in uw woonplaats.


Huisartsenpraktijk Achter de Kerk

Kerkgaarde 4
1391 MB, Abcoude
0294 284 865

Huisartsenpraktijk G.C.A. van Dorp

Kerkstraat 21
1391 HB, Abcoude
0294 281 273

Huisartsenpraktijk Klein & Nijhoff

Raadhuisplein
1391 CL, Abcoude
0294 280 970

Lva Huisarts

Stigterhof 27
1391 JC, Abcoude
0294 288 228

Praktijk Wijnant Fysiotherapie

Van Oosterhoutstraat 9
1391 VH, Abcoude
0294 281 226

Fysiotherapie Abcoude

Dokter van Doornplein 51
1391 LS, Abcoude
0294 281 613

Zoekt u thuiszorg of begeleiding dan in een andere plaats als Abcoude. Vul uw woonplaats dan in de zoekbalk in en bekijk onze mogelijkheden van zorg.

De Thuiszorg Student B.V. 2020
error: Content is protected !!