Particuliere thuiszorg Utrecht

Wilt u laagdrempelige thuiszorg in de stad Utrecht inschakelen? Dat kan via De Thuiszorg Student: onze medische- en zorgstudenten kunnen hulp bieden aan ouderen. Zodat ze minder eenzaam zijn, bijvoorbeeld. En/of langer thuis kunnen blijven wonen. Op deze pagina leest u meer over onze thuiszorg in Utrecht.

Wij zijn een particuliere thuiszorgorganisatie. Dat betekent dat u wanneer u wilt onze hulp kunt inkopen:

Bekijk ons Zorgaanbod

Zoekt u specialistische, intensieve thuiszorg in de gemeente Utrecht? Bijvoorbeeld terminale (palliatieve) thuiszorg, 24-uurszorg of overbruggingszorg? Dan verwijzen we u graag door naar onze zusterorganisatie voor particuliere thuiszorg: Zuster Jansen.

Welke thuiszorg bieden wij in de stad Utrecht?

Onze thuiszorg is laagdrempelig en wordt verleend door zorgstudenten en medische studenten. Zij hebben (nog) geen diploma, maar kunnen wel heel betekenisvol zijn voor ouderen en hun naasten.

Want veel ouderen voelen zich niet goed. Dat heeft allerlei oorzaken, zoals lichamelijke klachten (slecht ter been zijn, bijvoorbeeld) en psychische klachten (depressie door eenzaamheid, bijvoorbeeld).

Daarnaast dreigen veel mantelzorgers overbelast te raken. In dat geval kunnen onze studenten respijtzorg verlenen, om deze mantelzorgers te ontlasten.

In principe kunt u zelf beslissen hóe onze zorgstudenten precies helpen en ondersteunen. Als het binnen de macht van onze medewerkers ligt, is alles bespreekbaar voor dienstverlening op maat. U kunt bijvoorbeeld denken aan:

Activiteiten doen
Veel ouderen – ook in de stad Utrecht – zitten te veel stil. Vaak omdat ze te weinig mensen om zich heen hebben. Ze voelen zich eenzaam en somber. Hebben nergens zin in. Totdat één van onze studenten langskomt. Om lekker met ze te gaan wandelen, bijvoorbeeld. Of een spelletje te doen. Tuinieren.

Wat de activiteit precies is, maakt niet zoveel uit. Het gaat erom dat de oudere gezelschap heeft en weer actief wordt. Dat heeft óók een heel gunstig effect op hun (geestelijke én lichamelijke) gezondheid.

 

Dom Tower and canal Utrecht. Ook in Utrecht biedt De Thuiszorg Student - thuiszorg Utrecht.

Boodschappen halen
Kan een oudere niet goed zelf meer boodschappen doen? Is er ook geen familielid of buurman/-vrouw die deze taak op zich kan nemen?

Dan bieden onze (medische) zorgstudenten uitkomst: zij kunnen 1 of meerdere keren per week de boodschappen verzorgen. Misschien zelfs mét de oudere, als dat fysiek mogelijk is. Zo kan heel mooi deze service gecombineerd worden met eenzaamheid tegengaan.

Bezoeken
Vaak is er helemaal niet veel nodig om een oudere zich beter te laten voelen. Een bezoek van iemand die met hem/haar praat, naar zijn/haar verhalen luistert, met hem/haar de krant leest…

Dat gezelschap kunnen onze zorgstudenten bieden. 1 of meerdere keren per week, dat spreken we in samenspraak af. Evenals de locatie: het kan thuis zijn, maar ook bij een zorginstelling in de stad Utrecht.

Huishoudelijke hulp
Een betrouwbare persoon die iedere week langskomt voor de schoonmaak. Ook daar zijn onze studenten niet vies van.

Ondertussen kan de oudere genieten van het gezelschap. Want tijdens het schoonmaken kan er natuurlijk gewoon gezellig gekletst worden.

Uiteraard zijn verschillende soorten hulp te combineren. Bent u op zoek naar een andere vorm van laagdrempelige thuiszorg? Bekijk ons complete zorgaanbod. Of bel vrijblijvend voor overleg: 085-3013841. Ook wanneer u in de buurt woont van Amersfoort staan we voor u klaar.

Wanneer schakelt u ons in?

U bepaalt helemaal zelf wanneer u ons inschakelt. Omdat wij een particuliere thuiszorgorganisatie in Utrecht zijn, heeft u geen indicatie van de Wmo of Wlz nodig.

Dus wat uw reden ook is, we komen graag voor u in actie. Bijvoorbeeld in 1 van de volgende situaties:

Kees de Jonge in Utrecht Overvecht voelt zich erg somber

Kees verloor alweer bijna 2 jaar geleden zijn vrouw. Een grote klap, want ze waren bijna 60 jaar samen. Zonder haar heeft hij er weinig zin meer in.

Zijn kinderen doen hun best om hun vader zo vaak mogelijk te bezoeken. Maar het lukt niet iedere week. Soms zat Kees 2 weken alleen thuis. Hij kwam bijna niet meer buiten, alleen nog om af en toe boodschappen te doen.

Hij voelde zich hoe langer hoe somberder. Zijn kinderen waren bang dat hij in een depressie belandde. Ze zochten een oplossing, iemand die hun vader minstens 1x per week zou bezoeken. Al was is het maar om gewoon te praten of samen de krant te lezen.

De oplossing vonden ze bij De Thuiszorg Student: nu is er iedere woensdagmiddag een vaste zorgstudent die met hun vader gaat wandelen, fietsen, boodschappen doen, wat dan ook. En dat maakt een merkbaar verschil:

Kees lacht weer. Ja, hij voelt zich ook nog vaak verdrietig. Maar de bezoeken van zowel zijn kinderen als ‘zijn’ zorgstudent zorgen ervoor dat hij ook weer zin heeft in het leven.


Suzan Wilbrink in Utrecht Centrum kan de zorg voor haar moeder niet meer aan

Het ging heel geleidelijk: Suzans moeder Vera had eerst wat hulp nodig met het huishouden. Later kon ze zelf niet meer koken. Toen moest ze geholpen worden met douchen en omkleden om naar bed te gaan.

Uiteindelijk zat Suzan ieder vrij uur bij haar moeder – en moest ze zelfs vaak vrij nemen om haar moeder te ondersteunen. Haar man begon er al over te klagen, hoewel hij zijn best deed om begrip te tonen. Hij miste zijn vrouw gewoon, net als hun kinderen.

De stress werd Suzan bijna teveel. Ze was bang om in een burn-out te belanden. En wie zorgde er dán voor haar moeder?

Gelukkig kon haar moeder een pgb krijgen. En daarmee kunnen ze nu voor meerdere uren per week een medische student van De Thuiszorg Student inhuren. Iemand die het huishouden kan doen, boodschappen kan halen, een paar keer per week kan koken, etc.

Zo is het leven van Suzan weer meer in balans. Het schuurt nog weleens, maar ze voelt zich niet meer overvraagd. Zo is het – althans voorlopig, totdat haar moeder écht niet meer thuis kan blijven wonen – vol te houden.


Liesbeth Smeets in Utrecht Wilhelminapark houdt van koken – maar niet alleen

Ze bewaart er de dierbaarste herinneringen aan: de tijd dat Liesbeth voor haar vrienden en familie de sterren van de hemel kookte. Uit alle hoeken en gaten van de stad Utrecht kwam er iedere week wel iemand langs om van haar kookkunsten te genieten: Utrecht Zuilen, Tuindorp, de Rivierenwijk…

Totdat er steeds meer mensen wegvielen; zelf was ze de 80 al ruim gepasseerd. Slechts een handjevol naasten hebben die leeftijd bereikt. En degenen díe nog leven, komen niet vaak het huis meer uit.

Voor haarzelf koken? Dat deed ze wel, maar niet zoals vroeger. Haar kookplezier hing grotendeels af van de gezelligheid van de mensen om haar heen.

Haar zoon vertelde haar van De Thuiszorg Student, en samen maakten ze een plan: wat nu als een zorgstudent iedere week een vriend of familielid – die door ouderdom niet meer zelf kon komen – ophaalt om langs te gaan bij Liesbeth? Waarna Liesbeth voor iedereen kookt – met een beetje hulp van de zorgstudent – om daarna samen gezellig te tafelen?

Zo gezegd, zo gedaan. Een groot brok plezier is terug in Liesbeths leven. Daardoor voelt ze zich ook lichamelijk én geestelijk weer jááren jonger.


Dit zijn slechts enkele voorbeelden van wanneer u ons kunt inschakelen. Wij staan paraat in iedere situatie waarbij een oudere baat heeft bij gezelschap en hulp, en/of een mantelzorger bij ondersteuning.

Bel: 085-3013841

Wie betaalt thuiszorg in de stad Utrecht?

Onze (medische) zorgstudenten huurt u in voor 30 euro per uur. Het maakt niet uit waar u precies woont in de stad Utrecht. Deze kosten betaalt u in principe zelf:

Reguliere thuiszorg wordt op indicatie vergoed. Bijvoorbeeld vanuit de Wmo of Wlz.

Maar onze thuiszorg is particulier. Dat betekent dat u geen indicatie nodig heeft om de zorg in te kopen. Het nadeel daarvan is dus, dat u deze zelf moet betalen. Maar niet altijd:

Onze hulp kan ingekocht worden met een pgb. Dus heeft degene die hulp nodig heeft dat? Dan kan het minstens een deel van de kosten dekken.

Daarnaast zijn er verzekeraars die respijtzorg vergoeden, om overbelasting bij mantelzorgers te voorkomen. Informeer hiernaar!

Tot slot springt de Belastingdienst soms ook bij: onder de noemer ‘Extra gezinshulp aan huis’ kunt u vaak geld waarmee u particuliere thuiszorg inkoopt, terugvragen. Bereken direct.

Veelgestelde vragen over thuiszorg in Utrecht

Waar kan ik hulpmiddelen lenen in Utrecht?

Wilt u hulpmiddelen voor thuiszorg lenen, zoals krukken of een rolstoel? Er zijn veel thuiszorgwinkels in Utrecht waar dit kan:

Vegro
Haroekoeplein 14
3531 WN   UTRECHT

Er is ook een thuiszorg-outlet in Utrecht. Daar kunt u hulpmiddelen huren, maar óók kopen. Het adres is:

Zorgoutlet Utrecht
Zamenhofdreef 33
3562 JT Utrecht

Welke vormen van thuiszorg heeft Utrecht te bieden?

Net als in iedere gemeente, kunt u allerlei soorten thuiszorg krijgen in Utrecht.

Reguliere thuiszorg kunt u via de Wmo regelen. U krijgt dan een indicatie, waarin ook staat welke hulp u precies krijgt, en hoeveel.

Particuliere thuiszorg kunt u op ieder moment zelf regelen. Als u vindt dat u extra ondersteuning nodig heeft. Of andere ondersteuning dan waar u een indicatie voor kunt krijgen. Deze zorg koopt u dan ook zelf in.

Er zijn in de gemeente Utrecht diverse thuiszorgorganisaties actief, zowel regulier als particulier.

Meer informatie over hulp en ondersteuning in Utrecht >

Kan ik jullie hulp in Utrecht inkopen met een pgb?

Ja, dat kan. Als u een pgb toegewezen krijgt, kunt u die gebruiken om – zoals de gemeente het noemt – een ‘maatwerkvoorziening’ in te kopen. Bijvoorbeeld:

  • Huishoudelijke hulp
  • Gezelschap
  • Begeleiding (bijvoorbeeld bij boodschappen doen)

De gemeente stelt wel voorwaarden aan een pgb:

  • U moet uitleggen waarom u de hulp zelf wilt inkopen
  • U moet zelf de administratieve bijhouden (en dit ook kúnnen)
  • U kunt goed bepalen welke hulp u nodig heeft, en of u die hulp ook echt krijgt
  • U kunt zorgverleners goed vertellen welke hulp u nodig heeft
  • U kent de pgb-regels goed, en kunt goed omgaan met een computer

Kunt u zelf niet goed aan de voorwaarden voldoen? Dan kunt u dit ook samen doen met een familielid, bijvoorbeeld.

Meer informatie over het pgb in Utrecht >

Kan ik als mantelzorger extra ondersteuning krijgen in Utrecht?

Ja, in de gemeente zijn diverse organisaties die mantelzorgers ondersteunen:

De gemeente financiert ook een website waar u als mantelzorger veel informatie vindt: mantelzorgutrecht.nl.

Daarnaast kunt u als mantelzorger parkeerkosten vergoed krijgen. Deze vergoeding moet aangevraagd worden door degene aan wie u mantelzorg verleent. Deze tegemoetkoming is echt fors! Het scheelt 2,50 tot ruim 4 euro per uur. Het is dus echt de moeite waard om deze vergoeding aan te vragen.

Is er een wachtlijst voor thuiszorg door zorgstudenten in Utrecht?

Nee. Wij hebben een grote pool van betrouwbare (medische) zorgstudenten in zowel de stad als provincie Utrecht. Wanneer u de zorg aanvraagt, kunnen we snel voor u aan de slag. Onze particuliere thuiszorg is op korte termijn inzetbaar.

Neem contact op

 


Relevante adressen

De Thuiszorg Student biedt laagcomplexe ouderenzorg en begeleiding in de Randstad (Nood-Holland, Zuid-Holland en Utrecht). Hieronder kunt u handige zorgadressen vinden voor in uw woonplaats.


Huisartsenpraktijk Koningslaan

Koningslaan 61
3583 GN, Utrecht
030-2514454

Huisartsenpraktijk Biltstraat

Biltstraat 102
3572 BJ, Utrecht
030-2718887

Huisartsenpraktijk Binnenstad

Van Asch van Wijckskade 28
3512 VS, Utrecht
030-2333888

St. Antonius Ziekenhuis Utrecht

Soestwetering 1
3543 AZ, Utrecht
088-3203000

Universitair Medisch Centrum Utrecht

Heidelberglaan 100
3584 CX, Utrecht
088-7555555

Huisartsenpraktijk Koningslaan

Koningslaan 61
3583 GN, Utrecht
030-2514454

Zoekt u thuiszorg of begeleiding dan in een andere plaats als Utrecht. Vul uw woonplaats dan in de zoekbalk in en bekijk onze mogelijkheden van zorg.

De Thuiszorg Student B.V. 2020
error: Content is protected !!