Particuliere thuiszorg Bennebroek

Bent u op zoek naar ondersteuning voor ouderen en hun mantelzorgers? Ook in Bennebroek vindt u via ons de thuiszorg die u zoekt. Verleend door betrouwbare en betaalbare zorgstudenten.

Onze studenten kunnen hét antwoord zijn op allerlei vragen die in de ouderenzorg spelen. Zoals: hoe kan ik langer thuis blijven wonen? Hoe krijg ik als mantelzorger weer wat lucht? Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn moeder zich minder eenzaam voelt?

Hieronder vindt u meer informatie over onze thuiszorg in Bennebroek. U kunt ook direct:

Bekijk ons Zorgaanbod 

Zoekt u thuiszorg in Bennebroek door professionele zorgverleners? Bijvoorbeeld voor terminale thuiszorg, wijkverpleging of 12-uurszorg? Dan verwijzen we u graag door naar onze zusterorganisatie voor particuliere thuiszorg, Zuster Jansen.

Welke thuiszorg bieden wij in Bennebroek?

U kunt hier ons zorgaanbod bekijken. Maar zoekt u nét iets anders? Als het in de macht van onze zorgstudenten ligt, kunnen wij onze hulp helemaal afstemmen op uw situatie.

Meestal gaat het om gezelschap, activiteiten doen of services zoals boodschappen.

Gezelschap houden
Onder ouderen is er veel leed door eenzaamheid. Niet alleen heeft die geestelijke gevolgen zoals depressie. Oók de lichamelijke gezondheid kan er al snel door achteruit gaan.

Om iets aan die eenzaamheid te doen, kunnen onze zorgstudenten ouderen gezelschap houden.

Activiteiten doen
Tijdens de bezoeken die onze studenten afleggen, kunnen ze van alles ondernemen met ouderen. Denk aan wandelen en koken. Tuinieren en schoonmaken.

Heeft de oudere een specifieke hobby, zoals puzzelen of haken? Dan is de kans groot dat wij een zorgstudent vinden met dezelfde interesses. Hoe dan ook kunnen we ervoor zorgen dat de oudere zijn/haar hobby weer kan oppakken, dankzij de hulp van de student.

Kerk in Bennebroek. Ook in Bennebroek biedt De Thuiszorg Student zorg. Lees meer over thuiszorg Bennebroek.

Services
Zijn er dingen die de oudere niet meer zelf kan? Of alleen met hulp? Dan springen onze zorgstudenten bij.

Denk aan boodschappenservice, of huishoudelijke hulp.

Uiteraard zijn verschillende soorten hulp te combineren. Bent u op zoek naar een andere vorm van laagdrempelige thuishulp in Bennebroek? Bekijk ons complete zorgaanbod. Of bel vrijblijvend voor overleg: 085-3013841. Ook wanneer u in de buurt woont van, Alkmaar, AmsterdamHeerhugowaard of Haarlem, staan we voor u klaar.

Wanneer schakelt u ons in?

Wij zijn een particuliere thuiszorgorganisatie. Wat betekent dat? Dat u geen indicatie nodig hebt, zoals bij thuiszorg via de gemeente. U koopt bij ons uw zorg direct bij ons in.

U bepaalt dus ook helemaal zelf wanneer u van onze hulp gebruik wilt maken. Als u twijfelt of wij voor u de juiste oplossing hebben, kunt u altijd vrijblijvend om ons advies vragen.

Om u een beter idee te geven van wanneer anderen ons inschakelen, beschrijven we hieronder 3 praktijksituaties.

Ilse Groen wilde langer thuis blijven wonen

Ilse mocht dan wel oud geworden zijn, dat wilde nog niet zeggen dat ze in een instelling met leeftijdsgenoten wilde wonen. Ze had het nog goed in haar eigen huis, in haar eigen vertrouwde buurt.

Maar haar kinderen maakten zich zorgen. In hun ogen was hun moeder broos. Wat als ze viel? Bijvoorbeeld bij het huishouden, met al die drempels in huis?

En als Ilse eerlijk was: de jaren begonnen wel te tellen. Ze merkte dat eenvoudige taken steeds lastiger werden.

Daarom krijgt ze nu een klein beetje ondersteuning van een zorgstudent. Iemand die samen met haar het huishouden doet en kookt. Dat stelt haar kinderen gerust. En inderdaad: Ilse zelf ook.


Geert Vink zocht ondersteuning in de zorg voor zijn dementerende partner

Geert zorgde al een jaar voor zijn vrouw, die Alzheimer heeft. In het begin ging dat nog wel. Maar nu de ziekte verder vordert, wordt het lastiger voor Geert.

Bovendien wilde hij wel weer eens wat meer tijd voor zichzelf. Om weer naar de biljartclub te gaan, bijvoorbeeld. Iets waar hij zich ook een beetje voor schaamde; hij moest er toch gewoon zijn voor zijn vrouw?

Hij besprak zijn zorgen met zijn zoon. Die begreep waar zijn vader mee zat. En bedacht samen met hem een oplossing: zijn zoon zou wat vaker helpen. Maar waar dat niet kon (zoals op de biljartavond van Geert), zochten ze extra ondersteuning. Die vonden ze, bij De Thuiszorg Student.


Rien van Loon wilde heel graag haar vriendinnen weer zien

Rien woont haar hele leven al in Bennebroek. Maar haar vriendinnen niet. Die zijn in de loop der jaren allemaal verhuisd naar omliggende plaatsen. Zelf kan Rien daar niet makkelijk heen; ze heeft geen rijbewijs. En fietsen is te gevaarlijk.

Eigenlijk was de oplossing heel eenvoudig: een zorgstudent die haar regelmatig naar haar vriendinnen brengt. Terwijl Rien op visite is, vult de studente haar tijd met studeren. Zo kost het ook niet te veel.


Dit zijn slechts enkele voorbeelden van wanneer u ons kunt inschakelen. Wij staan paraat in iedere situatie waarbij een oudere baat heeft bij gezelschap en hulp, en/of een mantelzorger bij ondersteuning.

Bel: 085-3013841

Wie betaalt thuiszorg in Bennebroek?

Particuliere thuiszorg bekostigt u zelf. Normaal gesproken zonder dat u er een vergoeding voor krijgt. Toch zijn er wel enkele mogelijkheden om de kosten te verzachten:

Zorg inkopen met een persoonsgebonden budget (pgb)
Beschikt u over een pgb? Dan mag u dat inzetten om particuliere thuiszorg in te kopen.

Vergoeding voor vervangende zorg
Vervangende zorg noemen we ook wel ‘respijtzorg’. Hiermee worden mantelzorgers ontlast, om een burn-out te voorkomen. Daarom geven sommige verzekeraars hier een vergoeding voor.

Aftrekken onder ‘Extra gezinshulp aan huis’
De Belastingdienst draagt ook een steentje bij: kosten die u maakt voor particuliere thuiszorg kunt u aftrekken onder de post ‘Extra gezinshulp aan huis’. Bereken direct hoeveel dit in uw geval is.

Veelgestelde vragen over thuiszorg in Bennebroek

Waar zit de thuiszorgwinkel in Bennebroek?

De thuiszorgwinkels in de buurt van Bennebroek vindt u op de volgende adressen:

Vegro Thuiszorgwinkel
Amsterdamstraat 70-72
2032 PS Haarlem

Ik wil zelfstandig blijven wonen. Hoe krijg ik daar hulp bij in Bennebroek?

Bennebroek is onderdeel van de gemeente Bloemendaal. Ook deze gemeente voert de Wmo uit (Wet maatschappelijke ondersteuning). Deze wet is gericht op de zelfredzaamheid van burgers:

Eerst probeert u zelf problemen op te lossen, met hulp uit uw netwerk. Lukt dat niet? Dan kunt u ondersteuning krijgen vanuit de Wmo, om langer thuis te blijven wonen.

Het punt is dat u een indicatie nodig heeft. Zonder die indicatie, krijgt u vanuit de Wmo geen ondersteuning. Gelukkig kunt u dan altijd nog zelf hulp inkopen via de particuliere thuiszorg.

Ik heb huishoudelijke hulp nodig. Kan ik bij de gemeente terecht?

Via de Wmo kan de gemeente u huishoudelijke hulp aanbieden. Maar zoals hierboven al staat: zonder indicatie heeft u daar geen recht op. En de gemeente zal u eerst aanmoedigen om zelf hulp in te schakelen via uw familie, vrienden of buren.

Heeft u recht op hulp via de Wmo? Dan duurt het even voordat dit vastgesteld is. Houd hier dus wel rekening mee, wanneer u het traject met de gemeente start.

Ik ben mantelzorger. Kan ik in Bennebroek ondersteuning krijgen?

In de hele gemeente Bloemendaal zijn organisaties die mantelzorgers ondersteunen. Zoals Welzijn Bloemendaal en Tandem. Deze organisaties helpen u met:

  • Informatie, advies en begeleiding
  • Emotionele ondersteuning
  • Praktische hulp

Heeft u echter meer ondersteuning nodig, omdat uw taak in uw eentje echt te zwaar is? Dan kunt u extra hulp inkopen van een van onze zorgstudenten. Ook in Bennebroek kunnen zij snel bij u aan de slag.

Is er een wachtlijst voor thuiszorg door studenten in Bennebroek?

Nee. In de hele regio van Bennebroek hebben we veel zorgstudenten die graag iets doen voor ouderen. De kans is daarom groot dat we snel iemand voor u gevonden hebben.

Neem contact op 

 


Relevante adressen

De Thuiszorg Student biedt laagcomplexe ouderenzorg en begeleiding in de Randstad (Nood-Holland, Zuid-Holland en Utrecht). Hieronder kunt u handige zorgadressen vinden voor in uw woonplaats.


Huisartsenpraktijk de Kennemerpoort

Zwarteweg 65
2121 BB, Bennebroek
023 584 6300

Huisartsenpraktijk Meerweg

Meerweg 1A
2121 VA, Bennebroek
023 584 6782

Fysiotherapie Bennebroek

Akonietenlaan 4
2121 TR, Bennebroek
023 584 5189

Fysiotherapie Swaalf en van Tuijl

Meerweg 1C
2121 GG, Bennebroek
023 584 7895

Zoekt u thuiszorg of begeleiding dan in een andere plaats als Bennebroek. Vul uw woonplaats dan in de zoekbalk in en bekijk onze mogelijkheden van zorg.

De Thuiszorg Student B.V. 2020
error: Content is protected !!