Particuliere thuiszorg Baarn

Bent u op zoek naar manieren om thuis meer hulp en ondersteuning te krijgen? Bijvoorbeeld bij eenzaamheid of dementie? Bent u mantelzorger en wilt u uw taak verlichten?

Wij verlenen laagdrempelige, particuliere thuiszorg in Baarn. Onze zorgstudenten kunnen door ‘eenvoudige’ thuishulp een groot verschil maken. Voor ouderen én hun naasten.

Hieronder leest u er meer over. U kunt ook direct:

Bekijk ons Zorgaanbod

Zoekt u specialistische thuiszorg in Baarn, door professionele zorgverleners? Bijvoorbeeld voor 24-uurszorg of wijkverpleging? Dan verwijzen we u graag door naar onze zusterorganisatie voor particuliere thuiszorg: Zuster Jansen.

Welke thuiszorg bieden wij in Baarn?

Onze hulp is particulier. Dat betekent dat u zelf de beslissingen maakt: u beslist of u onze hulp aanroept, en waarvoor. Daarbij kan de hulp alle vormen aannemen; wij hebben geen ‘standaard’ hulpvormen. Samen met u kijken we wat er aan de hand is, en wat nodig is.

Thuishulp op maat, dus. Hoe kan die hulp eruitziet? Hieronder geven we 3 voorbeelden:

Activiteiten doen met ouderen
Onze zorgstudenten kunnen allerlei activiteiten uitoefenen met ouderen. Dat kan letterlijk van alles zijn, zo lang het binnen de grenzen van het redelijke ligt.

Veelvoorkomende activiteiten die onze studenten met ouderen doen, zijn:

Ondersteuning bij dementie
De diagnose ‘dementie’ is enorm ingrijpend. Vanaf dat moment verandert alles, zowel voor de patiënt als zijn/haar naaste.

De oudere met dementie zal met steeds meer dingen hulp nodig hebben. Wat betekent dat de naasten steeds meer mantelzorg zullen verlenen. Tot het moment waarop ze zelf niet meer aan hun eigen leven toekomen.

Onze medische studenten kunnen hier een rol spelen. Namelijk door ieder week een aantal uur de zorg over te nemen. Zodat de mantelzorger even lucht krijgt, en iets voor zichzelf kan gaan doen.

Goed om te weten: we zetten altijd een vaste zorgstudent op uw hulpvraag. Zo raakt degene met dementie vertrouwd met de persoon die langskomt. Iets wat erg belangrijk is bij dementie.

Huishoudelijke hulp
De hulp kan ook ‘gewoon’ uit huishoudelijke hulp bestaan: schoonmaken, opruimen, wassen, boodschappen doen… Een huis op orde geeft een gevoel van rust.

Het mooie is: als de thuiszorgstudent over de vloer is, houdt hij/zij de oudere ook direct gezelschap. Zo voelt de oudere zich direct ook minder eenzaam.

Uiteraard zijn verschillende soorten hulp te combineren. Bent u op zoek naar een andere vorm van laagdrempelige thuishulp in Baarn? Bekijk ons complete zorgaanbod. Of bel vrijblijvend voor overleg: 085-3013841. Ook wanneer u in de buurt woont van Amsterdam, Soest, Hilversum, Utrecht of Haarlem, staan we voor u klaar.

Wanneer schakelt u ons in?

Zoals gezegd: u bepaalt zelf wanneer u ons inschakelt. Maar bent u hier toch nog wat onzeker over? Schroom dan niet om ons te bellen. Dan overleggen we over uw situatie, en wat er mogelijk is. Dit gesprek is 100% vrijblijvend.

Hieronder laten we ook nog 3 situaties uit de praktijk zien. Misschien dat u daarmee ook al geholpen bent, omdat ze herkenbaar zijn voor u.

Sander Kramer uit Lage Vuursche ging iedere dag wandelen in het bos

Een prachtige omgeving: Lage Vuursche. Niemand kan daar wonen zonder zo vaak mogelijk het bos in te gaan. Ténzij dat niet meer kan, vanwege ouderdom.

Zo ook Sander: sinds hij slecht ter been werd, kon hij niet meer alleen het bos in. Wat als hij viel? Wat als er iets anders gebeurde? Je kunt daar uren rondlopen zonder iemand tegen te komen. Het kon dus ook uren duren voordat iemand hem vond als er iets misging.

Sanders zoon, die elders in de provincie woont, zocht naar een oplossing. Want vroeger ging zijn vader iedere dag het bos in. Hij wist hoe erg hij het moest missen. De oplossing vond hij sneller dan gedacht: een zorgstudent uit Lage Vuursche. Die net zo van de bossen houdt als Sander. Die student neemt hem nu minstens 3 keer per week mee.

Het maakt een enorm verschil: Sander voelt zich weer gezonder en vitaler. Zowel lichamelijk als geestelijk.


Marit de Boer uit Eembrugge gleed ongemerkt in een depressie

Toen Marit alleen kwam te staan, miste ze iemand om zich heen. Het wekelijkse bezoek dat ze kreeg, was niet genoeg. De meeste dagen zag ze niemand. Geen gezelligheid in huis, waardoor ze ook nergens meer zin in had.

Ze werd somber. Somberheid ging uiteindelijk over in een depressie. En een depressie kan grote gevolgen hebben: ongezond gedrag, vaker ziek zijn en zelfs eerder overlijden.

Voor de depressie krijgt Marit nu professionele hulp. En tegen de eenzaamheid? Komt minstens 2 keer per week een thuiszorgstudent langs. Iemand met wie ze kan praten en lachen. Af en toe een spelletje kan doen. Of samen wandelen.

Wat ze doen, maakt niet veel uit. Zolang Marit maar niet alleen is.


Maud van Wijk uit Prins Hendrikpark redde het huishouden niet meer

Maud was altijd erg gesteld op een schoon, opgeruimd huis. Maar omdat ze lichamelijk minder werd, redde ze het niet om het huishouden bij te houden.

Dat gaf haar veel onrust. De hele dag wilde ze aan de slag, terwijl ze wist dat dat niet kon. Ze werd er ook chagrijnig door, terwijl ze normaal gesproken een vrolijke inborst heeft.

Waar vond ze betrouwbare huishoudelijk hulp, die niet te duur was? Het antwoord: De Thuiszorg Student. Iedere week komt dezelfde student 2 keer het huishouden doen. En ze hebben ook nog een klik samen, zodat er weer wat meer gezelligheid in huis is.


Dit zijn slechts enkele voorbeelden van wanneer u ons kunt inschakelen. Wij staan paraat in iedere situatie waarbij een oudere baat heeft bij gezelschap en hulp, en/of een mantelzorger bij ondersteuning.

Bel: 085-3013841

Wie betaalt thuiszorg in Baarn?

U kunt onze zorgstudenten overal in de gemeente Baarn inhuren. Vanaf 30 euro per uur.

Betaalt u deze kosten zelf? In principe wel: wij bieden particuliere thuiszorg. Wat wil zeggen dat u geen indicatie nodig heeft. Een ander voordeel is dat u zelf volledige regie heeft.

Het nadeel is dus dat u de zorg zelf betaalt. Maar meestal niet helemaal: er zijn namelijk manieren om de kosten te verzachten. We noemen er 3:

Mantelzorgers voor wie hun taak te zwaar wordt, kunnen een beroep doen op ‘vervangende zorg’. Er zijn verzekeraars die dit vergoeden. Want zij weten ook dat mantelzorgers die overbelast raken, veel hulp nodig hebben. Het is beter om dit te voorkomen.

Met een pgb kunt u particuliere zorg inkopen. Hierover moet u wel goede afspraken maken, met name wanneer het om de pgb van uw naaste gaat.

Bij de belasting kunt u kosten voor particuliere thuiszorg aftrekken. Namelijk onder de post ‘Extra gezinshulp aan huis’. Bereken direct hoeveel u kunt terugkrijgen.

Veelgestelde vragen over thuiszorg in Baarn

Waar zit de thuiszorgwinkel in Baarn?

De thuiszorgwinkels in Baarn vindt u op de volgende adressen:

Hulpmiddelencentrum
Vanadiumweg 15
3812 PX Amersfoort

Wat doet gemeente Baarn voor ouderen?

Uiteraard heeft Baarn uitgebreid aandacht voor ouderen in haar gemeente. Zij ondersteunen u – op indicatie – als u hulp nodig hebt op het gebied van bijvoorbeeld vervoer, huishouden en wonen.

Zo willen ze ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk thuis kunt blijven wonen.

Maar kunt u geen indicatie krijgen? Of wilt u éxtra ondersteuning thuis, náást de hulp die u via de gemeente krijgt? Dan kunt u particuliere thuiszorg inkopen, bijvoorbeeld bij ons.

Hoe kan ik in Baarn jullie particuliere thuiszorg inkopen?

Als u extra ondersteuning zoekt, kunt u ons direct bellen. Vertel ons wat u nodig heeft, en wij doen u een aanbod op maat.

Particuliere zorg is zorg die u zelf bepaalt, maar betáált. Normaal gesproken krijgt u hier geen vergoeding voor, bijvoorbeeld van uw verzekering.

Maar heeft u (recht op) een persoonsgebonden budget (pgb)? Dan kunt u dat gebruiken om onze zorg in te kopen. Heeft u hier vragen over, of hulp bij nodig? Schroom niet om ook dan contact met ons op te nemen.

Hoe ondersteunt de gemeente Mantelzorgers?

Op de website van gemeente Baarn staat heel weinig informatie voor mantelzorgers. Dat wil niet zeggen dat ze niets doen; u kunt ze even bellen wanneer u een vraag hebt of hul nodig heeft.

Hoe dan ook ondersteunen wij u wél als mantelzorger. Hoe? Door uw taak te verlichten dankzij structurele inzet van een zorgstudent. Hij/zij neemt de zorg voor uw naaste van u over, zodat u even lucht krijgt en tijd voor uzelf hebt.

Dit heet ook wel ‘respijtzorg’. Wilt u hierover met ons in gesprek? Neem dan contact op.

Is er een wachtlijst voor thuiszorg door studenten in Baarn?

Nee. In de hele gemeente Baarn hebben we veel zorgstudenten die graag aan de slag gaan. We verwachten snel een match voor u gevonden te hebben.

 

Neem contact op

 


Relevante adressen

De Thuiszorg Student biedt laagcomplexe ouderenzorg en begeleiding in de Randstad (Nood-Holland, Zuid-Holland en Utrecht). Hieronder kunt u handige zorgadressen vinden voor in uw woonplaats.


Huisarts van Rhijn

Oosterstraat 1
3742 SK, Baarn
035-5418822

Huisartsenpraktijk van Geuns & de Jong

Plataanlaan 11-B
3741 WE, Baarn
035-5413737

Huisartsenpraktijk Overgaauw in Baarn

Laanstraat 36
3743 BG, Baarn
035-5420664

Fysiotherapie Baarn

Kapelstraat 7
3742 CG, Baarn
035-6227343

Fysiotherapie Merelhove

Merelhof 44
3743 EL, Baarn
035-5414188

Zoekt u thuiszorg of begeleiding dan in een andere plaats als Baarn. Vul uw woonplaats dan in de zoekbalk in en bekijk onze mogelijkheden van zorg.

De Thuiszorg Student B.V. 2020
error: Content is protected !!