Particuliere thuiszorg Haarlem

Bent u op zoek naar laagdrempelige thuiszorg in Haarlem, voor ouderen? Onze thuiszorgstudenten bieden die hulp. Met als doel: meer welzijn voor ouderen, en ontlasting van mantelzorgers. Heeft u géén indicatie? Dat geeft niet: wij bieden particuliere thuiszorg. Dat betekent dat u zelf de hulp inkoopt. Dat kan nu direct al.

Particuliere thuiszorg Haarlem. Met De Thuiszorg Student kunt u professionele thuiszorg inschakelen in Haarlem, Bloemendaal en Overveen.

 

Bekijk ons Zorgaanbod 

Zoekt u gespecialiseerde thuiszorg in Haarlem? Bijvoorbeeld terminale thuiszorg, 24-uurszorg of overbruggingszorg? Dan verwijzen we u graag door naar onze zusterorganisatie voor particuliere thuiszorg: Zuster Jansen.

Welke thuiszorg bieden wij in Haarlem?

Bij ons moet u denken aan eenvoudige thuiszorgtaken. Die worden namelijk gedaan door (thuis)zorgstudenten en medische studenten. Zij hebben (nog) geen diploma, maar willen wel een betekenisvolle bijbaan.

Aan welke taken moet u dan precies denken? Hieronder geven we enkele voorbeelden. Maar let op: de hulp kan in principe iedere denkbare vorm hebben, zolang het binnen de mogelijkheden van onze studenten ligt. En binnen de grenzen van het redelijke, uiteraard.

Ondersteuning bij zorg voor een dementerende oudere
Bent u mantelzorger voor een dementerende oudere? Wij weten hoe zwaar dat kan zijn. De zorg vraagt veel van u, terwijl er ook allerlei andere taken op u liggen te wachten: huishouden, boodschappen, koken, etc. Hoe gaat u dat bewerkstelligen? En hoe vindt u óók weer eens tijd voor uzelf?

Het antwoord: door een zorgstudent van De Thuiszorg Student in te schakelen. Iemand die een aantal van die taken van u kan overnemen. Al is het maar voor 1 dag in de week. Zodat u weer wat lucht krijgt. En niet overbelast raakt.

Rivier Spaarne in Haarlem. Ook in Haarlem biedt De Thuiszorg Student zorg. Lees meer over thuiszorg Haarlem.

Koken
Veel eenzame ouderen eten ook slechter. Ze hebben simpelweg geen zin meer om voor zichzelf te koken. Ga maar na: het diner is juist een moment van gezelligheid, voor het hele gezin. Maar als dat gezin er niet meer is?

Een thuiszorgstudent uit Haarlem brengt die gezelligheid weer terug. Door – als het kan – samen met de oudere te koken. En vervolgens samen aan tafel te gaan.

Huishoudelijke hulp
De boel weer eens afstoffen. Stofzuigen. Opruimen. Aan schoonmaakwerk komen ouderen vaak niet meer toe. Door lichamelijke klachten. Of omdat ze er simpelweg geen zin meer in hebben; voor wie doen ze het nog?

Terwijl een opgeruimd huis óók geestelijk welzijn met zich meebrengt. Daarom is het een uitkomst als een student – bijvoorbeeld eens per week – als huishoudelijke hulp langskomt. Niet alleen fijn om weer een schoon huis te hebben, maar ook vanwege het gezelschap.

Uiteraard zijn verschillende soorten hulp te combineren. Bent u op zoek naar een andere vorm van laagdrempelige thuiszorg in Haarlem? Bekijk ons complete zorgaanbod. Of bel vrijblijvend voor overleg: 085-3013841. Ook wanneer u in de buurt woont van Heemstede, Amstelveen, Amsterdam , Hoofddorp of Alkmaar, staan we voor u klaar.

Wanneer schakelt u ons in?

Zoals gezegd: wij zijn een particuliere thuiszorgorganisatie voor de hele omgeving Haarlem. Dat betekent dat u het moment kiest waarop u ons wilt inschakelen voor extra ondersteuning.

Wanneer dat moment is? We begrijpen dat u daarover kunt twijfelen. Daarom geven we hieronder 3 situaties uit de praktijk gegrepen, waarbij onze hulp uitkomst biedt:

Martijn Schipper uit Haarlem Noord kon niet meer naar vrienden in Haarlem Zuid

Martijn heeft erg goede vrienden. Mensen met wie hij vroeger vele late uurtjes doorbracht, met kaarten en veel gezelligheid. Totdat hij – net als zijn vrienden – op leeftijd kwam en slechter ter been werd.

Zelf van Haarlem Noord naar Zuid wandelen? Fietsen? Dat ging niet meer. De stad is te groot en druk. Dus wat bleef over? Telefooncontact, maar dat is natuurlijk niet hetzelfde. Martijn had iemand nodig om hem van punt A naar B, en weer terug te brengen. Maar wie?

Sinds enkele maanden heeft hij een privéchauffeur. Althans, zo noemt Martijn de zorgstudent die hem nu regelmatig naar zijn vrienden brengt. Onderweg hebben ze de leukste gesprekken. En de tijd dat hij bij zijn vrienden doorbrengt? Dan is de zorgstudent ook lekker thuis, want die woont in Haarlem. Een ideale oplossing.


Janneke Visser uit Haarlem Centrum durfde de deur niet meer uit voor boodschappen

Haarlem Centrum: een druk gebied met veel verkeer – auto’s, bussen, fietsers, wandelaars, etc. Met haar 80 levensjaren durfde Janneke daarom de straat niet meer over. Ze had het overzicht niet, was bang dat ze zou vallen.

Hoe moest ze nu haar boodschappen doen? Haar kinderen woonden allemaal op minimaal een half uur rijden. Naast hun drukke gezinsleven lukte het hen niet om iedere week tijd vrij te maken voor hun moeder.

Toen vond Jannekes dochter De Thuiszorg Student. Eén telefoontje was genoeg om het te regelen: een betrouwbare thuiszorgstudent die iedere week samen met Janneke boodschappen doet. De student begeleidt haar goed door het centrum. Janneke is niet meer bang. En nog mooier: het is ook zo gezellig tijdens het boodschappen doen. Vaak blijft de student ook nog even plakken na de boodschappen. Daardoor voelt Janneke zich nu ook een stuk minder eenzaam.


Colinda van Dam uit Haarlem Schalkwijk zag bijna niemand meer

Colinda werd onlangs 86 jaar. Wat een leeftijd. Haar man overleed al 10 jaar eerder. Ook al haar broers en zussen zijn al weggevallen. Vriendinnen? Die heeft ze nooit echt gehad. Onze particuliere thuiszorg is op korte termijn inzetbaar.

De dagen duurden lang voor Colinda. Iedere dag hetzelfde: bijna niemand zien. Een beetje voor zichzelf zorgen (wat ze steeds minder deed), als ze er zin in had wat schoonmaakwerk doen (wat ze bijna nooit had).

Haar kinderen probeerden er voor haar te zijn. Maar door afstand en drukte duurde het soms weken voordat ze haar weer bezochten. Dan zagen ze het rommelige huis, het onverzorgde haar van hun moeder, en merkten ze hoe somber ze vaak was. Zelfs als ze haar kleinkinderen zag. Ze maakten zich zorgen.

Sinds een maand wordt Colinda 2 keer per week bezocht door een zorgstudent. En dat maakt een wereld van verschil. Nu heeft ze iemand om mee te praten, te wandelen, te koken, een spelletje te doen…net wat ze afspreken. In korte tijd heeft Colinda een hele goede band met haar opgebouwd. Voor het eerst in haar leven voelt het alsof ze een vriendin heeft.


Dit zijn slechts enkele voorbeelden van wanneer u ons kunt inschakelen. Wij staan paraat in iedere situatie waarbij een oudere baat heeft bij gezelschap en hulp, en/of een mantelzorger bij ondersteuning.

Bel: 085-3013841

Wie betaalt thuiszorg in Haarlem?

Onze studenten – of het nu een thuis(zorg)student of medische student is, huurt u in voor 30 euro per uur. Het maakt niet uit waar u precies woont in Haarlem en omgeving.

Omdat u ons inhuurt zonder indicatie, zal de zorg niet direct vergoed worden door uw verzekering. Houd er dus rekening mee dat u de kosten grotendeels zelf betaald. Maar: er zijn wel mogelijkheden om een deel van het geld te dekken. Bijvoorbeeld:

  • Met een pgb. Daarmee kunt u onze zorg inkopen.
  • Vergoeding voor respijtzorg (ontlasting van mantelzorgers).
  • Kosten aftrekken van de belasting (bereken direct).

Veelgestelde vragen over thuiszorg in Haarlem

Waar zit de uitleen voor thuiszorg in Haarlem?

U zoekt de thuiszorgwinkel, bijvoorbeeld in Haarlem? Die zijn er genoeg. Daar kunt u hulpmiddelen als krukken en/of een rolstoel lenen of huren.

Vegro
Amsterdamstraat 70-72
2032 PS
Haarlem

Hoe helpt gemeente Haarlem mij om langer thuis te blijven wonen?

Langer thuis blijven wonen kan dankzij thuiszorg, aanpassingen aan uw woning of door te verhuizen naar een andere woning.

Als u ondersteuning door thuiszorg wenst, kunt u proberen om via uw gemeente een indicatie voor de Wmo krijgen. Daarmee heeft u recht op bepaalde hulp in huis. Bijvoorbeeld in het huishouden, of wijkverpleging.

Wat betreft aanpassingen aan uw woning, kunt u ook aankloppen bij gemeente Haarlem. Zij kunnen bijvoorbeeld helpen bij het verwijderen van hoge drempels of een traplift installeren. Voor deze aanpassingen kunt u een Blijverslening aanvragen.

Is uw woning niet geschikt voor aanpassingen om daar te blijven wonen? Dan komt u misschien in aanmerking voor een tegemoetkoming in de verhuiskosten. Gemeente Haarlem betaalt dan een deel van de kosten die u maakt.

Kan ik van gemeente Haarlem een pgb krijgen voor particuliere thuiszorg?

Ja, ook bij gemeente Haarlem kunt u een pgb aanvragen. Daarmee kunt u vervolgens hulp op maat inkopen, bij de zorgorganisatie die u zelf kiest. Bijvoorbeeld hulp in het huishouden door een zorgstudent van De Thuiszorg Student.

Om een pgb te krijgen via de gemeente, heeft u een Wmo-indicatie nodig. Vervolgens moet u een pgb-plan van de gemeente Haarlem invullen.

Wat doet gemeente Haarlem om mantelzorgers te ondersteunen?

Mensen die in de binnenstad wonen kunnen voor hun mantelzorger een gratis parkeerabonnement aanvragen. Daarnaast kunnen zij extra parkeerbewijzen bestellen voor bezoekersparkeren.

Voor vragen over uw rol als mantelzorger, kunt u contact opnemen met het Sociaal Wijkteam bij u in de buurt.

Voor meer mantelzorgondersteuning moet u met name bij Tandem zijn. Bijvoorbeeld voor praktisch advies en begeleiding, of gewoon een goed gesprek over uw situatie. Zij organiseren ook lotgenotencontact, evenals trainingen en workshops. Deze ondersteuning is gratis.

Bezoek de website van Tandem in gemeente Haarlem >

Is er een wachtlijst voor thuiszorg door studenten in Haarlem?

Nee. Wij hebben een grote pool van betrouwbare zorgstudenten. Wanneer u de zorg aanvraagt, kunnen we meestal direct voor u aan de slag.

Neem contact op 


Relevante adressen

De Thuiszorg Student biedt laagcomplexe ouderenzorg en begeleiding in de Randstad (Nood-Holland, Zuid-Holland en Utrecht). Hieronder kunt u handige zorgadressen vinden voor in uw woonplaats.


Huisartsenpraktijk Zuid-West

Faradaystraat 2
2014 EN, Haarlem
023-5243164

Huisartsenpraktijk Kraaij en Ensink

Frankestraat 42
2011 HV, Haarlem
023-5322699

Huisartsenpraktijk Nassaulaan

Nassaulaan 25
2011 PB, Haarlem
023-5314520

Spaarne Gasthuis Haarlem Zuid

Boerhaavelaan 22
2035 RC, Haarlem
023-2240000

Fysiotherapie van Ham

Prinsen Bolwerk 5
2011 MA, Haarlem
023-5263922

Fysiotherapie Haarlem

Marsmanplein 116
2025 DV, Haarlem
023-5313799

Zoekt u thuiszorg of begeleiding dan in een andere plaats als Haarlem. Vul uw woonplaats dan in de zoekbalk in en bekijk onze mogelijkheden van zorg.

De Thuiszorg Student B.V. 2020
error: Content is protected !!