Particuliere thuiszorg Amstelveen

Laagdrempelige thuiszorg kunt u in Amstelveen bij ons vinden: De Thuiszorg Student. Onze zorgstudenten bieden gezelschap, boodschappenservice, huishoudelijke hulp en meer. Hoe de zorg er precies uitziet, stemmen we volledig af op uw wensen en behoeftes. Vertel ons wat uw situatie precies is, dan sluiten wij met ons aanbod daarop aan.

Particuliere thuiszorg Amstelveen kan er voor zorgen dat ouderen weer meedoen in de maatschappij.

 

Heeft u nog niet een precies beeld bij onze zorg? Op deze pagina geven we u concrete voorbeelden. Wilt u liever direct bellen en de thuiszorg regelen? Dat kan ook:

Bekijk ons Zorgaanbod 

Zoekt u gespecialiseerde (meer intensieve) thuiszorg in Amstelveen? Bijvoorbeeld 12-uurszorg, nachtzorg of palliatieve thuiszorg? Dan verwijzen we u graag door naar onze zusterorganisatie voor particuliere thuiszorg: Zuster Jansen.

Welke thuiszorg bieden wij in Amstelveen?

Zoals gezegd, wij werken met studenten. Stuk voor stuk betrouwbare (want door ons gescreende) en gemotiveerde jongeren die graag ervaring opdoen. Én van betekenis willen zijn in een maatschappij waarin eenzaamheid onder ouderen – en overbelasting van hun mantelzorgers – grote problemen zijn (om maar 2 vraagstukken te benoemen).

Het gaat dus om studenten die nog geen diploma hebben in de zorg. Dat betekent dat ze alleen ‘eenvoudige’ thuiszorgtaken doen. Taken als:

Wandelen en fietsen met ouderen
Amstelveen is een hele groene gemeente. En we weten hoe gezond de buitenlucht en de natuur voor ons is. Daardoor voelen we ons geestelijk én lichamelijk gezonder. Dat telt net zo goed voor ouderen.

Maar om wat voor reden dan ook: veel ouderen komen nauwelijks nog de deur uit. Dat heeft allerlei oorzaken: lichamelijke klachten door ouderdom, depressie door bijvoorbeeld eenzaamheid, etc.

Het kan daarom een enorm verschil maken als een student de oudere regelmatig komt ophalen. Zo krijgen ze hem of haar weer in beweging. Dat heeft een gunstig effect op allerlei gebieden: tegen eenzaamheid, tegen somberheid, etc.

Activiteiten met ouderen
Naast wandelen en fietsen zijn er nog veel meer activiteiten die onze studenten (sommige ook met medische achtergrond) met ouderen kunnen ondernemen. Denk bijvoorbeeld aan:

Koken, tuinieren, boodschappen doen, de krant lezen, etc. In principe is de lijst met activiteiten oneindig; zo lang het verzoek redelijk is en het binnen de macht van de zorgstudent ligt, kunnen wij het regelen.

Bloesempark bij Amstelveen. Ook in Amstelveen biedt De Thuiszorg Student zorg. Lees meer over thuiszorg Amstelveen.

Schoonmaakservice
Lukt het een oudere niet meer zelf om het huishouden bij te houden? Of is er verwaarlozing in het spel vanwege depressie? Dan is het fijn als iemand de huishoudelijke taken zoals schoonmaken (tijdelijk) overneemt.

Daarmee doet u tegelijkertijd iets tegen eenzaamheid en/of de geestelijke klachten. Want het helpt als er regelmatig iemand over de vloer is. Die niet alleen schoonmaakt, maar ook gezellig praat. Misschien daarnaast óók blijft om een spelletje te doen, of een andere activiteit.

Uiteraard zijn verschillende soorten hulp te combineren. Bent u op zoek naar een andere vorm van laagdrempelige thuiszorg in Amstelveen? Bekijk ons complete zorgaanbod. Of bel vrijblijvend voor overleg: 085-3013841. Ook wanneer u in de buurt woont van Alkmaar, Amsterdam of Haarlem, staan we voor u klaar.

Wanneer schakelt u ons in?

U mag zelf beslissen wanneer u ons inschakelt. Want wij zijn een particuliere thuiszorgorganisatie. Dat betekent dat u er geen indicatie van de Wmo voor nodig heeft. (U betaalt de zorg wel (deels) zelf; zie ook verderop op deze pagina.)

Onderstaande situaties geven u een goed beeld van wat er allemaal mogelijk is. Maar als u twijfelt of onze laagdrempelige thuiszorg ook in uw geval gepast is, kunt u ons altijd bellen.

Celine Evers uit Amstelveen Centrum kon de zorg voor haar man niet meer aan

Celine en haar man Vincent deden altijd alles samen: het huishouden, koken, de boodschappen, etc. Een symbool voor de kwaliteit van hun huwelijk. Ze waren er voor elkaar, altijd.

Daarom was het ook niet meer dan logisch dat Celine taken van haar man begon over te nemen, vanaf het moment dat de eerste tekenen van dementie merkbaar werden. Maar hoe verder de dementie vorderde, hoe meer taken Celine erbij kreeg. Niet alleen in het huishouden, maar ook steeds meer zorgtaken.

Uiteindelijk kwam het punt waarop het haar teveel werd. Want aan haar eigen leven – bijvoorbeeld contact met haar vriendinnen – kwam ze niet meer toe. De taken bezorgden haar bovendien stress. Overbelasting lag op de loer.

Een burn-out werd nét afgewend, omdat Celine hulp kreeg van een medisch student. Die kon een aantal uur per week de zorgtaken van haar overnemen. Zodat Celine weer tijd voor zichzelf kreeg. Ze voelt zich nu gesteund, en dat maakt een groot verschil.


Frank Groen uit Amstelveen Bankras zocht een schaakmaatje

Frank schaakt al zijn hele leven. Hij was ooit zelfs actief op hoog niveau. Maar door ouderdom kon hij op een gegeven moment niet meer naar de schaakclub. Er was niemand die hem kon brengen.

De mensen die hij op oudere leeftijd om zich heen had, interesseerden zich niet zo voor schaken. Daarom schaakt hij zelf ook niet meer; tegen jezelf spelen heeft immers geen zin.

Via De Thuiszorg Student vond hij een student die óók graag schaakt. Iemand die zelfs af en toe van hem wint. De potjes die ze spelen, zijn altijd spannend. De student hielp Frank zelfs om via internet met volslagen vreemden te schaken. Hij is weer gelukkig: Frank heeft zijn hobby terug.


Margreet de Boer wilde weer naar de hockeywedstrijden

Margreet hockeyde vroeger zelf. En later ging ze heel graag naar de wedstrijden in het Wagenerstadion in het Amsterdamse Bos.

Helaas, omdat inmiddels ze slecht ter been is, kon ze niet meer zelf naar het stadion. Het is te ver, de risico’s waren te groot. En op TV komt maar weinig hockey langs.

Haar zoon – die zelf geen tijd had om haar heen en weer te brengen – informeerde bij De Thuiszorg Student. Wat bleek: in het werknemersbestand zat een studente die in de omgeving Amstelveen woont, hockeyfan is en zélf regelmatig naar het Wagenerstadion gaat voor de wedstrijden. Nu neemt ze Margreet altijd mee…


Dit zijn slechts enkele voorbeelden van wanneer u ons kunt inschakelen. Wij staan paraat in iedere situatie waarbij een oudere baat heeft bij gezelschap en hulp, en/of een mantelzorger bij ondersteuning.

Bel: 085-3013841

Wie betaalt thuiszorg in Amstelveen?

U kunt onze zorgstudenten overal in de gemeente Amstelveen inhuren. Ons tarief start vanaf 30 euro per uur. Maar wie betaalt deze kosten eigenlijk?

Een goede vraag. Het antwoord: in principe betaalt u die zelf. Want particuliere thuiszorg wordt niet op indicatie vergoed door uw zorgverzekeraar. Maar geen nood: er zijn manieren om de kosten te verzachten:

Bent u een mantelzorger en zoekt u respijtzorg? Informeer dan eens bij uw verzekeraar. Die vergoedt respijtzorg misschien onder de noemer ‘vervangende zorg’, om overbelasting bij mantelzorgers te voorkomen.

Heeft u of uw naaste een pgb? Die mag ingezet worden om onze zorg in te kopen.

Ook de belastingregels bieden uitkomst: onder de noemer ‘Extra gezinshulp aan huis’ kunt u kosten voor particuliere thuiszorg aftrekken. Bereken direct hoeveel u kunt terugkrijgen.

Veelgestelde vragen over thuiszorg in Amstelveen

Waar zit de thuiszorgwinkel in Amstelveen?

In Amstelveen zitten verschillende thuiszorgwinkels. De adressen zijn:

Cordaan Zorgwinkel Amsterdam
A.J. Ernststraat 238
1082 LT, Amsterdam

Wat doet de gemeente Amstelveen specifiek voor ouderen?

Gemeente Amstelveen heeft een speciale plek op hun website ingericht, speciaal voor ouderen. Daar vindt u informatie over thuiszorg, toegankelijkheid en vervoer.

Zo staat er dat ze veel doen om woongebouwen toegankelijk te maken voor ouderen. Niet alleen groepswoonvormen, maar óók uw eigen vertrouwde huis. Zo helpt de gemeente u om langer thuis te blijven wonen.

Daarnaast hebben ze speciale voorzieningen op het gebied van vervoer. Zodat het voor u makkelijker blijft om verschillende plekken in de gemeente Amstelveen te bezoeken.

Bezoek het ouderen-deel van de website van de gemeente Amstelveen >

Wat doet de gemeente Amstelveen om mantelzorgers te ondersteunen?

Mantelzorg is voor veel mensen heel belangrijk om thuis te blijven wonen. En het ontlast de zorg. Dat weet de gemeente Amstelveen ook maar al te goed. Daarom delen ze veel informatie over mantelzorgondersteuning. Én ondersteunen ze zelf mantelzorgers ook.

Zo zijn ze een samenwerking aangegaan met Mantelzorg en Meer . Daar vindt u deskundigheid over de zorgtaken die u als mantelzorger op u neemt. Voor al uw vragen, begeleiding én scholing kunt u daar terecht.

Daarnaast kunt u via de Wmo ondersteuning krijgen in de vorm van hulp in het huishouden of dagbesteding voor degene waar u voor zorgt.

Daarnaast heeft Amstelveen de ‘Mantelzorgervergunning’. Dit is een parkeervergunning, die u op bepaalde voorwaarden kunt krijgen.

Kan ik in Amstelveen een pgb krijgen om particuliere thuiszorg in te kopen?

Een pgb kunt u – via de Wmo – in iedere gemeente aanvragen. Dus ook in Amstelveen. Die krijgt u wanneer de gemeente heeft vastgesteld dat u maatwerk nodig heeft qua thuiszorg.

U krijgt een pgb dus niet zomaar. Maar áls u die heeft, kunt u ook zorg inkopen bij een particuliere thuiszorgorganisatie als De Thuiszorg Student. U wordt dan als het ware onze werkgever.

Wij helpen u met alles wat u daarbij moet doen, zoals een administratie bijhouden over de zorg die wij leveren.

Is er een wachtlijst voor thuiszorg door studenten in Amstelveen?

Nee. We hebben een groot bestand met zorgstudenten. Er is er altijd wel één beschikbaar in uw buurt.

Neem contact op 


Relevante adressen

De Thuiszorg Student biedt laagcomplexe ouderenzorg en begeleiding in de Randstad (Nood-Holland, Zuid-Holland en Utrecht). Hieronder kunt u handige zorgadressen vinden voor in uw woonplaats.


Ziekenhuis Amstelland

Laan van de Helende Meesters 8
1186 AM, Amstelveen
020-7557000

Huisartspraktijk Amstelveen Zuid

Keizer Karelweg 94 c
1185 HX, Amstelveen
020-6414067

JG Hoogland, HHCM Hemels, Huisartsen

Meester G. Groen van Prinstererlaan 73
1181 TP, Amstelveen
020-6414444

Fysiotherapie Frisk Fysio Amstelveen Bovenkerk

Maalderij 21C
1185 ZB, Amstelveen
085-5000333

Fysiotherapie Karel Muns Amstelveen

Stationsstraat 15-17
1182 JM, Amstelveen
020-6411642

BENU Apotheek Middenwaard

Orion 101
1188 BZ, Amstelveen
020-6411474

Zoekt u thuiszorg of begeleiding dan in een andere plaats als Amstelveen. Vul uw woonplaats dan in de zoekbalk in en bekijk onze mogelijkheden van zorg.

De Thuiszorg Student B.V. 2020
error: Content is protected !!