Particuliere thuiszorg Soest

Als u op zoek bent naar betaalbare, toegankelijke particuliere thuiszorg in Soest, kunt u eens bij ons informeren.

Wij werken samen met betrouwbare zorgstudenten in het hele land, dus óók in gemeente Soest. Wij zetten hen in om u en uw naasten te helpen en ondersteunen.

Hoe wij precies kunnen helpen? Dat leest u hieronder. U kunt ook direct:

Bekijk ons Zorgaanbod 

Zoekt u thuiszorg in Soest door professionele zorgverleners? Bijvoorbeeld voor terminale thuiszorg, of 24-uurs- of 12-uurszorg? Dan verwijzen we u graag door naar onze zusterorganisatie voor particuliere thuiszorg: Zuster Jansen.

Welke thuiszorg bieden wij in Soest?

Onze thuishulp richt zich op ouderen en hun mantelzorgers. Want enerzijds hebben ouderen veel baat bij extra hulp, bijvoorbeeld tegen eenzaamheid. Anderzijds hebben mantelzorgers vaak een te zware taak, en zoeken zij ondersteuning.

Hoe wij helpen, staat helemaal open. We bieden hulp op maat: hoe vaak, hoe lang en op welke manier; daarover gaan we in overleg. Wij adviseren, maar uiteindelijk bepaalt u hoe onze hulp eruitziet.

Om u een nog beter idee te geven welke vormen onze hulp kan aannemen:

Thuiszorg bij dementie
Wanneer er dementie in het spel komt, staat het leven op z’n kop. Niet alleen voor de patiënt zelf, maar ook voor hun naasten. Zij zullen er hoe langer hoe meer mantelzorgtaken bij krijgen.

Een zorgstudent van De Thuiszorg Student biedt in deze situatie uitkomst. Belangrijk om te weten: we sturen altijd dezelfde persoon. Een vertrouwd gezicht in een tijd waarin herkenbaarheid steeds belangrijker wordt voor de oudere.

De student kan de oudere gezelschap houden, gaan wandelen, een spelletje doen, etc. Zo wordt ook de mantelzorger ontlast; die heeft even tijd voor zichzelf.

Mantelzorgers ondersteunen
Of het nu vanwege dementie is of iets anders: veel mantelzorgers hebben het zwaar. Als je de hele tijd voor iemand anders zorgt – hoe vanzelfsprekend dat ook is – kom je niet meer aan je eigen leven toe. En dat is óók belangrijk.

Veel mantelzorgers cijferen zichzelf weg. Uit liefde, en uit schuldgevoel. Want als zij niet voor hun partner of ouder zorgen, falen ze dan niet als partner of kind? Het antwoord is: nee. Natuurlijk verdient u ook tijd voor uzelf. Sterker nog: dat is net zo belangrijk als de zorg die u geeft. Niemand heeft er iets aan als u in een burn-out raakt.

Daarom kan ondersteuning van onze zorgstudenten ook zo’n verschil maken: iemand die regelmatig langskomt om u als mantelzorger te ontlasten. Dan kunt u zonder schuldgevoel genieten van uw vrije tijd.

Huishoudelijke thuiszorg
Gaan het schoonmaken niet meer vanzelf? Zoekt u ‘gewoon’ iemand die iedere week langskomt om schoon te maken? Ook dat is mogelijk via De Thuiszorg Student.

Deze hulp kunnen we ook koppelen aan andere ondersteuning. Zoals gezelschap, boodschappenservice of koken.

Uiteraard zijn verschillende soorten hulp te combineren. Bent u op zoek naar een andere vorm van laagdrempelige thuishulp in Soest? Bekijk ons complete zorgaanbod. Of bel vrijblijvend voor overleg: 085-3013841. Ook wanneer u in de buurt woont Baarn, Hilversum, Utrecht of Amersfoort, staan we voor u klaar.

Wanneer schakelt u ons in?

Wij verlenen particuliere thuiszorg in Soest. ‘Particulier’ betekent dat u alles bepaalt: wanneer u ons inschakelt, voor hoe lang en waarom. Een indicatie heeft u niet nodig – die zijn alleen belangrijk in de reguliere thuiszorg.

Kortom: in iedere situatie waarin u of uw naast extra hulp en ondersteuning wil, staan wij voor u klaar. Bijvoorbeeld in 1 van onderstaande gevallen:

Paul Vink uit Soestduinen kon niet meer wandelen in de stuifduinen

Het prachtigste gebied met stuifduinen van Nederland; daar woont Paul al zijn hele leven. Hij houdt van het gebied, kent het op zijn duimpje. Geen week ging voorbij zonder dat hij er een grote wandeling maakte.

Maar toen kwam de tijd dat hij slecht ter been raakte. De tocht ernaartoe was al zwaar genoeg. Aan rondslenteren in de zachte bodem moest Paul niet eens meer denken. Dus bleef hij thuis, en verloor de vreugde die hij aan zijn wandelingen beleefde.

Maar sinds enkele maanden is hij er weer minstens 1 keer per week te vinden. Niet alleen; hij krijgt ondersteuning van een zorgstudent, die ook van het gebied houdt. Ze wijzen elkaar op dingen die de ander nooit zag, en praten over hun avonturen in de duinen. Paul is de student dankbaar.


Rianne de Leeuw uit de Boerenstreek wilde weer eens lekker eten

Rianne is nu al een aantal jaar afhankelijk van anderen om haar maaltijden te verzorgen. Van een organisatie krijgt ze iedere dag iets bezorgd. Het eten is niet vies, maar ze zou het ook nooit ‘lekker’ noemen.

Rianne is immers gewend aan kookkunsten van hoge klasse: haar éigen kookkunsten welteverstaan. Vroeger deed ze niets liever dan uitgebreid koken, voor zichzelf en haar gezin. Maar sinds ze alleen was, en niet meer zelf boodschappen kon doen, was het afgelopen met haar keukenavonturen.

Maar nu is er een oplossing gekomen: een thuiszorgstudent komt 3x in de week samen met haar koken. Iemand die er nét zo veel van houdt. Eerst doet ze de boodschappen voor Rianne. Daarna kruipen ze samen de keuken in. Om vervolgens gezellig aan tafel te gaan, en te genieten van het lekkere eten.


Jessica Koning uit Soesterberg kon de hellingen niet meer beklimmen

Soesterberg is een prachtige plaats om te wonen. Maar ook één met hellingen. Daar fietste Jessica vroeger graag overheen. Vooral de stukken naar beneden waren heerlijk, na de lastige klim.

Maar alleen fietsen? Op hoge snelheid de hellingen af? Dat gaat niet meer. Te gevaarlijk. Dus fietste Jessica helemaal niet meer.

Toen hoorde ze van de ‘duofiets’. Dat leek haar wel wat. Maar met wie kon ze dan fietsen? Het antwoord: met een medische student van De Thuiszorg Student. Iemand die samen met haar de toppen bereikt, en samen met haar de hellingen afroetst. Rianne voelt de wind weer in haar haren. Ze was vergeten hoe dat voelde…


Dit zijn slechts enkele voorbeelden van wanneer u ons kunt inschakelen. Wij staan paraat in iedere situatie waarbij een oudere baat heeft bij gezelschap en hulp, en/of een mantelzorger bij ondersteuning.

Bel: 085-3013841

Wie betaalt thuiszorg in Soest?

In de hele gemeente Soest kunt u onze (thuis)zorgstudenten inhuren voor een tarief van 30 euro per uur.

In de basis betaalt u dit tarief zelf; een particuliere thuiszorgorganisatie biedt geen hulp op indicatie en wordt dus niet vergoed. Daar staat natuurlijk tegenover dat u zelf volledige regie heeft over die hulp.

Bovendien zijn er wel degelijk manieren om (een deel van) de kosten te dekken. Bijvoorbeeld:

  • Met een pgb. Daarmee kunt u onze zorg inkopen.
  • Vergoeding voor respijtzorg (ontlasting van mantelzorgers).
  • Kosten aftrekken van de belasting (bereken direct).

Veelgestelde vragen over thuiszorg in Soest

Waar zit de thuiszorgwinkel in Soest?

De thuiszorgwinkels in Soest vindt u op de volgende adressen:

Vegro Thuiszorgwinkel
Maatweg 3
3813 TZ Amersfoort

Wat heeft gemeente Soest te bieden op het gebied van thuiszorg?

Net als in iedere gemeente, heeft Soest verschillende thuiszorgorganisaties binnen de gemeente. Als u een indicatie heeft, kunt u van 1 van deze organisaties hulp krijgen.

Als het om huishoudelijke hulp gaat en u kunt deze hulp niet zelf regelen, kunt u bij de gemeente een ‘Melding zorg, werk en inkomen’ doen. Als de gemeente het ermee eens is dat u hulp nodig heeft, krijgt u een Wmo-indicatie.

Daarnaast geeft de gemeente op haar website weinig informatie over thuiszorg in Soest. In ieder geval kunt u ook onze hulp inkopen. Het gaat dan om particuliere hulp, waar u geen indicatie voor nodig hebt.

Wat doet de gemeente Soest voor mantelzorgers?

In Soest is er het Steunpunt Mantelzorg. Daar kunt u als mantelzorger een luisterend oor vinden. Of ondersteuning vragen.

Het belangrijkste is natuurlijk dat u als mantelzorger een goede balans houdt: een goede balans tussen zorgen en uw eigen leven. Hoe u dat doet, kunt u bij het Steunpunt bespreken.

Een mogelijke oplossing is ondersteuning door De Thuiszorg Student. Onze zorgstudenten kunnen u het werk enkele uren per week uit handen nemen. Zodat u even ruimte heeft voor uzelf.

Kan ik jullie ondersteuning inkopen met een pgb in Soest?

Ja: als u van gemeente Soest een zogenaamde ‘maatwerkvoorziening’ krijgt in de vorm van een pgb, kunt u daarmee onze hulp inkopen.

U moet dan wel de kwaliteit van onze diensten bewijzen aan de gemeente. Daar kunnen we u goed bij helpen.

Is er een wachtlijst voor thuiszorg door studenten in Soest?

Nee. Wanneer u uw hulpvraag bij ons neerlegt, is de kans groot dat we heel snel iemand gevonden hebben.

 

Neem contact op 


Relevante adressen

De Thuiszorg Student biedt laagcomplexe ouderenzorg en begeleiding in de Randstad (Nood-Holland, Zuid-Holland en Utrecht). Hieronder kunt u handige zorgadressen vinden voor in uw woonplaats.


Huisartsenpraktijk De Linde

Lindenlaan 6
3761 CD, Soest
035-6014545

Fysiotherapie Van Putten

Weteringpad 120
3762 EZ, Soest
035-6018568

Huisartsenmts. de Bundeling

Schoutenkampweg 4
3768 AE, Soest
035-6030031

Apotheek Wolverlei

Weegbreestraat 56
3765 XX, Soest
035-6019646

Fysiotherapie Soestdijk

Koninginnelaan 37-A
3762 DA, Soest
035-6013814

Fysio de Varen Soest

Varenstraat 59
3765 WK, Soest
035-6018657

Zoekt u thuiszorg of begeleiding dan in een andere plaats als Soest. Vul uw woonplaats dan in de zoekbalk in en bekijk onze mogelijkheden van zorg.

De Thuiszorg Student B.V. 2020
error: Content is protected !!