Particuliere thuiszorg Hoorn

In de hele gemeente Hoorn verlenen wij laagdrempelige, particuliere thuiszorg. Deze wordt verleend door zorgstudenten: jonge mensen die nog volop in opleiding zijn, maar al wel een betekenisvolle bijbaan zoeken in de zorg.

Via ons ondersteunen deze studenten ouderen en hun naasten. Zoekt u bijvoorbeeld iemand om uw partner gezelschap te houden, zodat u even tijd voor uzelf heeft? Of omdat u bang bent dat bijvoorbeeld uw moeder vereenzaamd? Dan vindt u via ons de oplossing.

Lees hieronder meer over onze hulp. Maar u kunt ook direct:

Bekijk ons Zorgaanbod 

Zoekt u thuiszorg in Hoorn door professionele zorgverleners? Bijvoorbeeld voor terminale thuiszorg, wijkverpleging of 12-uurszorg? Dan verwijzen we u graag door naar onze zusterorganisatie voor particuliere thuiszorg: Zuster Jansen.

Welke thuiszorg bieden wij in Hoorn?

‘Particuliere’ thuiszorg wil zeggen dat u geen indicatie nodig hebt voor onze hulp. U kunt ons dus altijd inhuren. Of dat nu voor enkele uren of enkele dagen per week is; dat bepaalt u. Hierbij adviseren we natuurlijk graag.

De hulp kan ook iedere vorm aannemen, zolang het binnen de macht van onze zorgstudenten ligt. Enkele voorbeelden daarvan zijn:

Gezelschap voor eenzame ouderen
Onderschat het probleem dat eenzaamheid onder ouderen is niet. Want heel veel mensen lijden eronder. En dat mag u letterlijk nemen, want eenzaamheid heeft grote gevolgen:

Eenzame ouderen voelen somberder en zieker. Met uiteindelijk depressie en ernstige ziektes tot gevolg. Zo leidt eenzaamheid ook vaak tot vroegtijdig overlijden.

Alle reden om er dus iets aan te doen. En daar zijn onze zorgstudenten goed in. Simpelweg door ervoor te zorgen dat deze ouderen weer gezelschap krijgen. En dat er regelmatig iemand is die iets met hen doet. Al is het maar een spelletje, de krant lezen of koken.

Boodschappen doen
Hoe fijn is het als iemand even de boodschappen voor u doet, omdat u dat zelf niet meer goed kan? Onze zorgstudenten nemen deze wekelijkse taak graag van ouderen over.

Daarbij is deze service ook eenvoudig te combineren met bijvoorbeeld gezelschap houden. U moet over onze hulp dan ook zeker niet in hokjes denken; de ene vorm van ondersteuning vloeit eenvoudig over in de andere vorm.

Hoorn. Ook in Hoorn biedt De Thuiszorg Student zorg. Lees meer over thuiszorg Hoorn.

Activiteiten als hobby’s
Onze zorgstudenten kunnen allerlei activiteiten met ouderen ondernemen. Bijvoorbeeld tuinieren, sporten, puzzelen, etc. Zij sluiten graag aan bij wat de oudere graag doet.

Juist op oudere leeftijd vallen veel hobby’s weg, omdat die om de een of andere reden niet meer mogelijk zijn. Maar vaak is er slechts een beetje hulp nodig om de hobby weer op te pakken.

Uiteraard zijn verschillende soorten hulp te combineren. Bent u op zoek naar een andere vorm van laagdrempelige thuishulp in Hoorn? Bekijk ons complete zorgaanbod. Of bel vrijblijvend voor overleg: 085-3013841. Ook wanneer u in de buurt woont van Heerhugowaard, Alkmaar, Amsterdam,  of Haarlem, staan we voor u klaar.

Wanneer schakelt u ons in?

Wanneer u ons inschakelt? Daar kunnen we kort over zijn: wanneer ú dat wilt. U hoeft niet te wachten op een indicatie van de Wmo. Want onze thuishulp is particulier. Dat betekent dat u de zorg zelf inkoopt, en dus ook volledige regie hebt.

Hieronder geven we enkele concrete voorbeelden van situaties waarin onze hulp de oplossing is:

Riet van Dam uit de Nieuwe Steen wilde graag weer winkelen

Gewoon weer eens gezellig winkelen. Dat wilde Riet al heel lang. De vraag was alleen: met wie? Haar zonen hielden er niet van. Haar vriendinnen woonden te ver weg óf waren al overleden. En dochters heeft ze niet.

Een thuiszorgstudent bleek de oplossing. Een enthousiaste jonge vrouw, die zelf ook geniet van de gezelligheid in de winkelstraat. Eens per week spreken ze af. Ook als ze niets kopen, blijft het heerlijk om te slenteren in en langs de winkels.

En als het mooi weer is? Dan pakken ze samen een heerlijk terrasje op de Rode Steen.


Jaap Schipper uit Zwaag wilde thuis blijven wonen

Zwaag is en blijft een prachtig dorpje in de gemeente Hoorn. Althans, dat vindt Jaap, al zijn hele leven. Hij woont dan ook al zijn hele leven in dezelfde wijk, in hetzelfde huis. Hij kent er iedereen. Een knappe die hem dáár weg krijgt. Nee, als het aan Jaap ligt, blijft hij thuis wonen.

Maar zijn kinderen maakten zich zorgen. Zijn gezondheid ging achteruit. Jaap kon steeds minder zelf. En voor zijn kinderen is het niet mogelijk om de hele dag mantelzorg te verlenen.

Jaap bracht samen met zijn kinderen in kaart wat er voor nodig was, zodat hij thuis kon blijven wonen. Daaruit kwam een overzichtelijke lijst met huishoudelijke taken: schoonmaken, boodschappen en de tuin bijhouden.

Deze taken worden nu deels door een thuiszorgstudent gedaan. Al dan niet met een beetje hulp van Jaap. Er komt een moment waarop er méér ondersteuning nodig is. Maar voorlopig kan Jaap zo veilig thuis blijven wonen.


Renate Verhoeven uit Bangert en Oosterpolder kreeg dementie

Het zal je maar gebeuren: net verhuisd naar de prachtige nieuwe wijk Bangert en Oosterpolder, en dan de diagnose Alzheimer krijgen. Het was een grote schok voor Renate en haar man.

Konden ze nu wel blijven wonen in hun nieuwe huis? Of konden ze beter direct verkopen en naar een zorginstelling verhuizen?

Samen met hun kinderen onderzochten ze wat hun te wachten stond. En wat de gevolgen daarvan zouden zijn. Daaruit bleek dat ze in ieder geval de komende jaren niet hoefden te verhuizen. Zolang de dementie niet te snel vorderde, in ieder geval.

Om de mantelzorg voor Renates man en kinderen behapbaar te houden, riepen ze ook de hulp in van een medische student via De Thuiszorg Student. Een vertrouwd gezicht dat iedere week langskomt. Voorlopig alleen voor een paar uur gezelschap in de week. Maar later wellicht voor meer ondersteuning.


Dit zijn slechts enkele voorbeelden van wanneer u ons kunt inschakelen. Wij staan paraat in iedere situatie waarbij een oudere baat heeft bij gezelschap en hulp, en/of een mantelzorger bij ondersteuning.

Bel: 085-3013841

Wie betaalt thuiszorg in Hoorn?

Particuliere thuiszorg bekostigt u zelf. Normaal gesproken zonder dat u er een vergoeding voor krijgt. Toch zijn er wel enkele mogelijkheden om de kosten te verzachten:

Zorg inkopen met een persoonsgebonden budget (pgb)
Beschikt u over een pgb? Dan mag u dat inzetten om particuliere thuiszorg in te kopen.

Vergoeding voor vervangende zorg
Vervangende zorg noemen we ook wel ‘respijtzorg’. Hiermee worden mantelzorgers ontlast, om een burn-out te voorkomen. Daarom geven sommige verzekeraars hier een vergoeding voor.

Aftrekken onder ‘Extra gezinshulp aan huis’
De Belastingdienst draagt ook een steentje bij: kosten die u maakt voor particuliere thuiszorg kunt u aftrekken onder de post ‘Extra gezinshulp aan huis’. Bereken direct hoeveel dit in uw geval is.

Veelgestelde vragen over thuiszorg in Hoorn

Waar zit de thuiszorgwinkel in Hoorn?

De thuiszorgwinkels in Hoorn vindt u op de volgende adressen:

Omringwinkel Hoorn
Nieuwe Steen 36
1625 HV Hoorn

Hoe kan ik in gemeente Hoorn thuiszorg inschakelen?

Zoals alle gemeenten wil Hoorn graag dat u zo veel mogelijk oplost in uw eigen netwerk. Maar lukt dat niet? Dan kunt u terecht bij ‘1.Hoorn’. Dat is een team van zorgdeskundigen dat met de gemeente samenwerkt om u de juiste zorg te bieden.

U kunt direct met dit team contact opnemen. Dan bespreekt u met hen wat nodig en mogelijk is. U kunt deze stap ook overslaan en direct op de gemeentewebsite een aanvraag voor hulp doen. Ook dan kijkt 1.Hoorn natuurlijk of zij u die hulp kunnen bieden.

Krijgt u niet het antwoord dat u wilt? Dan kunt u via ons hulp en ondersteuning regelen.

Welke hulp biedt gemeente Hoorn?

Gemeente Hoorn voert – net als alle gemeenten – de Wmo uit. Onder die wet biedt de gemeente u hulp op het gebied van:

  • Huishouden
  • Vervoer
  • Hulpmiddelen
  • Dagelijkse begeleiding

Via de Wmo hebt u soms ook recht op een pgb. Dat is fijn, want dan beslist u zelf waar en welke hulp u inkoopt. Zoals ondersteuning op maat van een thuiszorgstudent.

Helpt Hoorn mij ook om langer thuis te blijven wonen?

Ja, gemeente Hoorn helpt u graag om langer thuis te blijven wonen. Daar is het beleid van de overheid al langer op gericht. Enerzijds omdat mensen dat zelf graag willen. Anderzijds om zo de druk op de zorg (en de kosten die daarmee gepaard gaan) te verlichten.

Zo helpt de gemeente u bijvoorbeeld bij woningaanpassingen. Denk aan het weghalen van drempels, aanpassingen aan uw keuken, een douchestoel of traplift, of elektrische deuropeners.

Overigens is het niet zo dat de gemeente deze aanpassingen perse allemaal vergoedt of voor u installeert. Ze kunnen u ook een ‘Blijverslening’ bieden. Met dat geld kunt u zelf de benodigde aanpassingen bekostigen. Uiteraard moet u dit geld ook weer terugbetalen.

Is er een wachtlijst voor thuiszorg door studenten in Hoorn?

Nee. In de hele regio West-Friesland hebben we veel zorgstudenten die graag iets doen voor ouderen. De kans is daarom groot dat we snel iemand voor u gevonden hebben.

Neem contact op 


Relevante adressen

De Thuiszorg Student biedt laagcomplexe ouderenzorg en begeleiding in de Randstad (Nood-Holland, Zuid-Holland en Utrecht). Hieronder kunt u handige zorgadressen vinden voor in uw woonplaats.


Huisartsenpraktijk Grote Waal

Grote Beer 7
1622 ES, Hoorn
0229-211555

Huisartsenpraktijk Kaap Hoorn

Kaap Hoorn 1
1624 HN, Hoorn
0229-215335

Huisartsenpraktijk Buijs, Grootenhuis en Visser

Leonard Bernsteinhof 2
1628 TT, Hoorn
0229-272424

Huisartsenpraktijk Scheer

Nieuwe Steen 10
1625 HV, Hoorn
0229-278268

Maelson Apotheek B.V.

Maelsonstraat 3
1624 NP, Hoorn
0229-208001

Fysiotherapie Boekestein

Dubbele Buurt 10-16
1621 JV, Hoorn
0229-213636

Zoekt u thuiszorg of begeleiding dan in een andere plaats als Hoorn. Vul uw woonplaats dan in de zoekbalk in en bekijk onze mogelijkheden van zorg.

De Thuiszorg Student B.V. 2020
error: Content is protected !!