Particuliere thuiszorg Aalsmeer

Thuiszorg in Aalsmeer aan ouderen en hun mantelzorgers, door zorgstudenten. Dat is in één zin wat wij u kunnen bieden. Met als doel: de kwaliteit van leven te verhogen.

Het gaat dan om laagdrempelige ondersteuning. Denk bijvoorbeeld aan gezelschap houden en activiteiten als wandelen.

Op deze pagina vertellen wij u er meer over. U kunt ook direct:

Bekijk ons Zorgaanbod 

Zoekt u thuiszorg in Aalsmeer door professionele zorgverleners? Bijvoorbeeld voor terminale thuiszorg, 24-uurszorg of nachtzorg? Dan verwijzen we u graag door naar onze zusterorganisatie voor particuliere thuiszorg: Zuster Jansen.

Welke thuiszorg bieden wij in Aalsmeer?

Wij zijn een particuliere thuiszorgorganisatie. Wat is particuliere thuiszorg? Dat is zorg waar u geen indicatie voor nodig heeft. U heeft de volledige regie: wanneer u ons inschakelt, waarom u ons inschakelt en hoe de thuishulp eruitziet. Uiteraard voorzien wij u van advies, voor een oplossing op maat.

Hoe kan de hulp eruitzien? Hieronder geven we 3 veelvoorkomende voorbeelden. Maar in principe kan de hulp iedere vorm aannemen, zolang het binnen de macht van onze thuiszorgstudenten ligt.

Thuiszorg bij dementie
Ook ouderen met Alzheimer willen zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Dat is vaak wel mogelijk, dankzij de mantelzorg van hun naasten. Maar mantelzorg is ook zwaar, en kan tot overbelasting leiden.

Onze medische studenten kunnen daar inspringen: zij kunnen de zorg enkele uren per week overnemen van de mantelzorger.

Daarbij is het goed om te weten dat we een vaste student aan u en uw naaste koppelen. Een vertrouwd gezicht is immers belangrijk voor iemand met dementie.

Bloemenveiling in Aalsmeer. Ook in Aalsmeer biedt De Thuiszorg Student zorg. Lees meer over thuiszorg in Aalsmeer.

Respijtzorg
Niet alleen bij dementie, maar in alle situaties waar mantelzorgers ondersteuning kunnen gebruiken, staan onze studenten klaar.

Dit noemen we ook wel ‘respijtzorg’, of ‘vervangende zorg’. Het komt er op neer dat de mantelzorger wat ruimte en rust krijgt. Zodat hij of zij weer even tijd voor zichzelf heeft. Dat is niets om uw schuldig over te voelen; dat is gewoon hard nodig om het vol te kunnen houden!

Boodschappen doen
De eenvoudigste dagelijkse dingen kunnen op latere leeftijd een grote uitdaging zijn. Iets dagelijks als boodschappen doen, bijvoorbeeld.

Geldt dat ook voor u? Dan kunt u een zorgstudent inschakelen, die eens of vaker per week de boodschappen vóór u doet.

Deze service is ook te combineren met andere thuiszorg, zoals koken en gezamenlijk dineren.

Uiteraard zijn verschillende soorten hulp te combineren. Bent u op zoek naar een andere vorm van laagdrempelige thuishulp in Aalsmeer? Bekijk ons complete zorgaanbod. Of bel vrijblijvend voor overleg: 085-3013841. Ook wanneer u in de buurt woont van, Alkmaar, AmsterdamHeerhugowaard of Haarlem, staan we voor u klaar.

Wanneer schakelt u ons in?

Heeft u nog geen goed beeld van wanneer u op ons een beroep kunt doen? U kunt ons altijd vrijblijvend bellen om te overleggen.

Hieronder geven we nog 3 praktijkvoorbeelden. Misschien dat die u ook helpen.

Henk de Leeuw uit Aalsmeer Oost zag soms weken geen mens

Eenzaamheid. De afgelopen jaren was Henk de betekenis van dat woord heel goed gaan begrijpen. Hij had zich nog nooit zo gevoeld. Maar toen zijn vrouw wegviel, wist hij hoe zwaar eenzaamheid kon zijn.

Soms gingen er weken voorbij voordat hij weer een mens zag. Iemand met wie hij kon praten, lachen, even kon gaan wandelen. Het maakte Henk niet zo veel uit; hij miste gewoon iemand om hem heen.

Sinds enkele maanden heeft hij weer zo iemand gevonden: een zorgstudent, die 2 keer per week langskomt om hem gezelschap te houden. Wat ze in die uren doen? Van alles. Soms alleen praten, soms even tuinieren, of voetbal kijken. Voor Henk maakt het alle verschil.


Nolda van Vliet uit Vrouwentroost ging altijd zo graag varen

Mooier wonen kon bijna niet: wonen in Vrouwentroost, aan de Westeinderplassen. Nolda woonde er al bijna haar hele leven. En wat ging ze bij mooi weer altijd graag met een bootje de plassen op.

Helaas, nu ze ouder is, kan ze dat niet meer alleen. Ze heeft ook geen bootje, laat staan iemand die met haar meegaat. Zou het nu altijd bij kijken blijven? Zo ze nooit meer op de plassen dobberen.

Gelukkig: via-via hoorde Nolda van De Thuiszorg Student. In het bestand zat een zorgstudent die in Aalsmeer woont, mét een bootje. Hij komt Nolda nu altijd halen, zodra het weer het toelaat. Een uitje waar ze ieder keer weer met volle teugen van geniet.

En als varen niet kan? Dan zijn er wel andere activiteiten die ze samen kunnen doen. Wandelen, of even boodschappen doen. Zolang Nolda weer regelmatig het huis uitkomt, vindt ze het best.


Geert de Jong uit de Oranjewijk wilde méér zijn dan mantelzorger alleen

Geert was altijd een man die van alles deed. Altijd bezig met klussen, thuis of bij iemand anders. Of op bezoek bij zijn vrienden, praten over vroeger. Sporten. Noem het maar op; Geert zat nooit stil.

Maar toen zijn vrouw achteruit begon te gaan, kreeg hij steeds minder tijd voor zichzelf. Hij moest steeds meer van zichzelf opgeven. Wat hij met liefde deed, dat wel. Maar zelf werd hij er niet gelukkig van. Zelf was Geert ook nog kwiek genoeg om van alles te ondernemen. Hij kwam er alleen niet meer aan toe.

Uiteindelijk maakte hij een afspraak met zijn kinderen: ze zouden de mantelzorg verdelen, zodat Henk weer meer tijd voor zichzelf kreeg. Toch bleven er nog ‘gaten’ in de week. Ook daar vonden ze een oplossing voor: een medische student, die de laatste uurtjes in kon vullen om Geerts vrouw de ondersteuning te geven die ze nodig had.

Inmiddels voelt Geert zich weer zichzelf. Met een gerust hart kan hij zijn vrouw aan anderen toevertrouwen.


Dit zijn slechts enkele voorbeelden van wanneer u ons kunt inschakelen. Wij staan paraat in iedere situatie waarbij een oudere baat heeft bij gezelschap en hulp, en/of een mantelzorger bij ondersteuning.

Bel: 085-3013841

Wie betaalt thuiszorg in Aalsmeer?

Het tarief van onze ondersteuning door zorgstudenten? Dat is vanaf 30 euro per uur. Omdat het om particuliere thuiszorg gaat, zult u deze kosten in principe zelf betalen.

Toch zijn er manieren om een deel van het geld te dekken:

  • Heeft u of uw naaste een pgb? Dan kunt u daarmee onze zorg inkopen.
  • Huurt u ons in als respijtzorg? Informeer dan eens bij uw verzekeraar; die vergoeden dit soms, om overbelasting bij mantelzorgers te voorkomen.
  • Doet u belastingaangifte? Maak dan gebruik van de aftrekpost ‘Extra gezinshulp aan huis’. Daar kunt u kosten voor particuliere thuiszorg onder scharen. Bereken direct.

Veelgestelde vragen over thuiszorg in Aalsmeer

Waar zit de thuiszorgwinkel in Aalsmeer?

De thuiszorgwinkels in Aalsmeer vindt u op de volgende adressen:

Medipoint l Thuiszorgwinkels Amstelring
Raadhuisplein 300
2132 TZ Hoofddorp

Helpt gemeente Aalsmeer mij om zelfstandig te blijven wonen?

Sterker nog: Aalsmeer is – zoals iedere gemeente – verplicht om inwoners te ondersteunen om langer zelfstandig te blijven wonen. Daar is namelijk de Wmo op gericht – een wet die de gemeente uitvoert.

Dat betekent dat ze u allerlei vormen van hulp bieden, zoals huishoudelijke hulp. Maar natuurlijk alleen als zij dat in uw situatie nodig vinden – een zogenaamde indicatie geven.

Krijgt u geen indicatie? Dan kunt u altijd nog zelf hulp inkopen bij een particuliere thuiszorgorganisatie als De Thuiszorg Student.

Kan ik een pgb krijgen om jullie ondersteuning in te kopen in Aalsmeer?

Ja, de gemeente kan beslissen dat u geen ‘standaardhulp’ krijgt, maar een zogenaamde ‘maatwerkvoorziening’. Dan kunt u zelf kiezen uit:

  • Zorg van een zorgaanbieder die u zelf kiest (zorg in natura)
  • Zelf zorg inkopen met een pgb

In het laatste geval moet u wel ‘in staat zijn’ om dit zelf te organiseren, inclusief alle administratie die hierbij hoort. Hiervoor kunt u zich natuurlijk laten ondersteunen door iemand in uw omgeving. Ook wij kunnen u op dit punt begeleiden en van advies voorzien.

Ondersteunt de gemeente mij als mantelzorger?

Ja, de gemeente erkent dat de taak van een mantelzorg zwaar kan zijn. Tegelijkertijd ontlasten mantelzorgers de reguliere zorg, ook in Aalsmeer. Dus besteedt de gemeente hier aandacht aan door verschillende vormen van ondersteuning te bieden.

Zo is in de gemeente ‘Mantelzorg en Meer’ actief. Dit is een organisatie die mantelzorgers ondersteunt met een luisterend oor, advies en hulp.

Het belangrijkste advies van deze organisatie? Zoek op tijd hulp! Want als u wacht totdat u overbelast bent, is het eigenlijk al te laat.

U kunt ook mantelzorgondersteuning krijgen via ons: onze zorgstudenten nemen de zorgtaken (tijdelijk) van u over. Zo kunt u op adem komen.

Is er een wachtlijst voor thuiszorg door studenten in Aalsmeer?

Nee. We hebben een groot bestand met zorgstudenten die betrouwbaar en gemotiveerd zijn. Ook in gemeente Aalsmeer kunnen we snel de juiste match voor u maken.

 

Neem contact op 

 


Relevante adressen

De Thuiszorg Student biedt laagcomplexe ouderenzorg en begeleiding in de Randstad (Nood-Holland, Zuid-Holland en Utrecht). Hieronder kunt u handige zorgadressen vinden voor in uw woonplaats.


Huisartsenpraktijk Zwarteweg

Zwarteweg 65
2121 BB, Bennebroek
0297-327717

Groot en Bon, huisartsen

1e J.C. Mensinglaan 27-A
1431 RV, Aalsmeer
0297-327801

Huisartsenpraktijk Weve

Drie Kolommenplein 1d
1431 LA, Aalsmeer
0297-324475

Göbel en Feijen Huisartsen

Drie Kolommenplein 1
1431 LA, Aalsmeer
0297-321212

Huisartsenpraktijk E.Coster

Kudelstaartseweg 224A
1433 GR, Kudelstaart
0297-322100

Zoekt u thuiszorg of begeleiding dan in een andere plaats als Aalsmeer. Vul uw woonplaats dan in de zoekbalk in en bekijk onze mogelijkheden van zorg.

De Thuiszorg Student B.V. 2020
error: Content is protected !!