Particuliere thuiszorg Heerhugowaard

Bent u op zoek naar een particuliere thuiszorgorganisatie, die thuiszorg verleent aan ouderen in Heerhugowaard? Dat is precies wat De Thuiszorg Student doet:

Wij werken samen met gemotiveerde zorgstudenten, die graag werkervaring opdoen. En vooral: die betekenisvol willen zijn voor ouderen en hun mantelzorgers, die extra ondersteuning kunnen gebruiken.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor vragen en advies. Of u kunt direct:

Bekijk ons Zorgaanbod 

Zoekt u thuiszorg in Heerhugowaard door professionele zorgverleners? Bijvoorbeeld voor terminale thuiszorg, nachtzorg of 12-uurszorg? Dan verwijzen we u graag door naar onze zusterorganisatie voor particuliere thuiszorg: Zuster Jansen.

Welke thuiszorg bieden wij in Heerhugowaard?

Wij verlenen laagdrempelige thuiszorg. Oftewel: hulp en ondersteuning die door studenten geboden kan worden, zonder dat ze daar een diploma voor nodig hebben.

U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan:

Ondersteuning van mantelzorgers
Nederland telt letterlijk miljoenen mantelzorgers. Het kan daarbij gaan om enkele uren zorg per week. Maar ook om 24/7 intensieve zorg aan een naaste.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel mantelzorgers overbelast dreigen te raken. Zij komen niet meer toe aan hun eigen leven: werk, vrienden, hobby, sport, etc. Dat eist z’n tol.

Onze thuiszorgstudenten kunnen deze mantelzorgers ontlasten. Bijvoorbeeld door een aantal keer per week langs te komen. Zodat de mantelzorger die uren voor zichzelf heeft.

De student kan tijdens die uren bijvoorbeeld koken, helpen in het huishouden, wandelen met de oudere, etc. Hoe de ondersteuning er precies uitziet? Dat maakt niet uit. Dat is altijd op maat, en bepalen we in goed overleg.

Ouderen gezelschap houden
Naast overbelasting van mantelzorgers, is eenzaamheid onder ouderen een groot, maatschappelijk probleem. Een probleem met niet te onderschatten gevolgen:

Eenzame ouderen hebben vaker last van stress en hoge bloeddruk. En daarom lopen ze risico op depressie, ernstige ziektes en vroegtijdig overlijden.

Een zorgstudent kan hier iets aan doen. Simpelweg door ervoor te zorgen dat een oudere regelmatig gezelschap heeft. Iemand om mee te praten, een spelletje te doen, een rondje om, etc.

Stad van de zon Heerhugowaard Nederland. Ook in Heerhugowaard biedt De Thuiszorg Student zorg. Lees meer over thuiszorg Heerhugowaard.

Boodschappenservice
Veel ouderen zijn zelf niet meer in staat om boodschappen te halen. In ieder geval: niet alleen. Die taak kan door een thuiszorgstudent overgenomen worden.

Dus óf de student doet de boodschappen en bezorgt ze bij de oudere (en houdt hem of haar aansluitend ook even gezelschap). Óf de student doet samen met de oudere boodschappen (niet alleen nuttig, maar óók gezellig).

Uiteraard zijn verschillende soorten hulp te combineren. Bent u op zoek naar een andere vorm van laagdrempelige thuiszorg in Heerhugowaard? Bekijk ons complete zorgaanbod. Of bel vrijblijvend voor overleg: 085-3013841. Ook wanneer u in de buurt woont van Alkmaar, Amstelveen, Amsterdam of Haarlem, staan we voor u klaar.

Wanneer schakelt u ons in?

Onze laagdrempelige, particuliere thuiszorg in Heerhugowaard, is hulp en ondersteuning op maat. Dat betekent dat het aantal situaties waarin u ons kunt inschakelen, letterlijk oneindig is. Daarom: leg uw situatie altijd aan ons voor. In bijna alle gevallen hebben wij een passende oplossing.

Om u een nog beter beeld te geven, beschrijven we hieronder 3 praktijksituaties waarbij onze ondersteuning uitkomst biedt.

Carla Blom uit Broekhorn had niemand om een spelletje mee te doen

Al haar hele leven is Carla dol op gezelschapsspelletjes. Dat ontstond als klein meisje. Toen speelde ze iedere avond, aan de eettafel, met haar broers en zussen. En haar ouders, natuurlijk. Daaraan koestert ze nog steeds warme herinneringen.

Haar eigen kinderen deelden haar liefde voor spelletjes. Maar toen ze ouder werd – en haar man overleed – speelde ze steeds minder. Er was simpelweg niemand in de buurt die meespeelde. Zo viel een belangrijk deel van haar levensplezier weg.

Gelukkig zochten haar kinderen naar een oplossing. Zelf proberen ze zo vaak mogelijk langs te komen. En wat nu ook enorm helpt: 2 avonden in de week komt een medische student van De Thuiszorg Student langs. Iemand die zelf nét zo dol is op spelletjes. Carla voelt zich daardoor weer steeds vrolijker.


Tim Jonker uit de Stad van de Zon zag zijn vader vereenzamen

Tim woont in 1 van de duurzaamste wijken van de wereld. In een prachtig huis. Met een mooi gezin. Hij heeft alles…behalve de tijd om zijn vader iedere dag te bezoeken. Iedere week, dat lukt. Daardoor zag hij tot voor kort ook hoe zijn vader iedere week somberder werd.

Het begon toen Tims moeder 2 jaar geleden overleed. Dat was een grote klap voor zijn vader. Hoewel hij dat verlies uiteindelijk wel een plek kon geven, bleef het gemis.

Tim ging met zijn werk praten. Nu heeft hij wat meer vrije tijd. Zodat hij 2x per week langs kan gaan bij zijn vader. Daarnaast schakelde hij De Thuiszorg Student in. Er komt nu óók een zorgstudent 2x per week langs. Iemand die net van voetbal houdt als zijn vader. Waar ze het eindeloos over kunnen hebben.

Nu ziet Tim dat zijn vader weer opfleurt. Dat geeft hem een gerust en goed gevoel.


Els van Doorn uit de Rivierenwijk heeft beginnende dementie

Het begon met vergeetachtigheid. Af en toe niet meer op een naam kunnen komen. Vanaf dat moment was Els al bang: Alzheimer zit in de familie. Een jaar geleden kwam de diagnose: Els leed aan beginnende dementie.

Haar man Jos is er voor haar. Hij helpt haar als ze iets niet meer weet. En neemt steeds meer taken van haar over. Maar ook Jos is op leeftijd. Het zou niet lang duren voordat het te veel voor hem werd.

Gelukkig hadden ze er een goed gesprek over gehad. Els was het ermee eens dat ze extra hulp zouden zoeken. Via-via hoorden ze van De Thuiszorg Student. Ideaal: nu komt een student iedere week enkele keren langs. Dan helpt zij Els, terwijl Jos even kan rusten en tijd voor zichzelf heeft.

En de kosten? Die betalen ze voor het grootste deel uit Els’ pgb. Goed geregeld.


Dit zijn slechts enkele voorbeelden van wanneer u ons kunt inschakelen. Wij staan paraat in iedere situatie waarbij een oudere baat heeft bij gezelschap en hulp, en/of een mantelzorger bij ondersteuning.

Bel: 085-3013841

Wie betaalt thuiszorg in Heerhugowaard?

Particuliere thuiszorg is zorg die u zelf bekostigd. Normaal gesproken krijgt u hier geen vergoeding voor van uw verzekering. Toch kunt u een deel van de kosten dekken of terugkrijgen:

Persoonsgebonden budget (pgb)
Heeft uw naaste een pgb? Dan mag dat gebruikt worden om particuliere thuiszorg in te kopen, óók in Heerhugowaard.

Vergoeding voor respijtzorg
Respijtzorg is vervangende zorg voor mantelzorgers. Bedoeld om hen te ontlasten. Sommige verzekeraars geven hier een vergoeding voor.

Aftrekken van de belasting
Kosten voor particuliere thuiszorg kunt u van uw belasting aftrekken. Dit kan onder de post ‘Extra gezinshulp aan huis’. Bereken direct hoeveel dit in uw geval is.

Veelgestelde vragen over thuiszorg in Heerhugowaard

Waar zit de thuiszorgwinkel in Heerhugowaard?

In Heerhugowaard zitten verschillende thuiszorgwinkels waar u allerlei hulpmiddelen kunt huren of lenen. De adressen zijn:

Medipoint l Evean Thuiszorgwinkel
Frederik Hendriklaan 3, 1814 JM Alkmaar

Kan gemeente Heerhugowaard thuiszorg voor me regelen?

Net als iedere gemeente in Nederland, is Heerhugowaard verantwoordelijk voor het uitvoeren van de Wmo. Deze wet is erop gericht dat u zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijft wonen.

Of de gemeente Heerhugowaard dan ook thuiszorg voor u regelt, is de vraag. Eerst wordt er gekeken naar uw eigen kracht en in welke mate uw netwerk kan helpen.

Blijkt dat u extra zorg en ondersteuning nodig heeft vanuit de Wmo? Dan krijgt u een indicatie, en zorgt de gemeente dat u ondersteuning krijgt. Bijvoorbeeld in het huishouden. Of hulp bij boodschappen doen.

Het nadeel is dus wel dat u geen vergoede hulp kunt krijgen zonder een indicatie van de gemeente. Als u die hulp toch wenst, kunt u zelf particuliere thuiszorg inkopen. Dan bepaalt u helemaal zelf welke hulp u krijgt.

Meer informatie op de website van gemeente Heerhugowaard >

Kan ik in Heerhugowaard particuliere thuiszorg inkopen met een pgb?

Ja: als u een pgb hebt, kunt u daarmee particuliere thuiszorg inkopen.

Houd er wel rekening mee dat u dan een administratie moet bijhouden. U moet immers verantwoorden wat u met uw budget doet.

Afhankelijk van uw situatie, vraagt u uw pgb aan bij de gemeente (Wmo – lichte hulp en ondersteuning thuis), uw zorgverzekeraar (Zvw – verpleging en verzorging thuis) of uw zorgkantoor (Wlz – langdurige 24-uurszorg).

Voor de thuiszorg die wij verlenen, heeft u een pgb uit de Wmo nodig. Heeft u intensievere thuiszorg nodig en een pgb vanuit de Wlz of de Zvw? Dan kunt u bij onze zusterorganisatie Zuster Jansen terecht.

Kan ik als mantelzorger steun krijgen van de gemeente?

U krijgt van de gemeente Heerhugowaard vooral veel informatie over waar u terechtkunt voor mantelzorgondersteuning.

Op hetsociaalplein.nl heeft gemeente Heerhugowaard alles over mantelzorg verzameld. Overigens niet alleen over mantelzorg; als u iets wilt met zorg en ondersteuning, kunt u daar terecht voor de antwoorden, tips of doorverwijzingen die u zoekt.

Is er een wachtlijst voor thuiszorg door studenten in Heerhugowaard?

Nee. Wij hebben een groot bestand met zorgstudenten. Oók in de gemeente Heerhugowaard.

Neem contact op 


Relevante adressen

De Thuiszorg Student biedt laagcomplexe ouderenzorg en begeleiding in de Randstad (Nood-Holland, Zuid-Holland en Utrecht). Hieronder kunt u handige zorgadressen vinden voor in uw woonplaats.


Huisartsenpraktijk van Loenen

Doctor C.W.H. van Raaltenpark 3
1506 LW, Zaandam
075-6169873

Huisartsenpraktijk Munster en van der Voort

Van Hellemondtstraat
1701 ER, Heerhugowaard
072-5766501

Huisartsenpraktijk van Enk & van de Stouwe

Brandpunt 3
1705 SK, Heerhugowaard
072-5762520

Huisartsenpraktijk D. Scholte

Middenweg 53
1703 RB, Heerhugowaard
072-5718880

Diagnostisch Centrum Heerhugowaard Noordwest Ziekenhuisgroep

Stationsplein 49
1703 WD, Heerhugowaard
072-5482020

Fysio- en Manuele therapiepraktijk Zuyd

Clara Wichmanntuin 11
1705 JZ, Heerhugowaard
072-5720994

Zoekt u thuiszorg of begeleiding dan in een andere plaats als Heerhugowaard. Vul uw woonplaats dan in de zoekbalk in en bekijk onze mogelijkheden van zorg.

De Thuiszorg Student B.V. 2020
error: Content is protected !!