Particuliere thuiszorg Bloemendaal

Bent u een oudere of mantelzorger van een oudere? Bent u op zoek naar extra hulp en ondersteuning om problemen het hoofd te bieden? Problemen zoals:

Overweeg dan particuliere thuiszorg via ons in te huren. Verleend door zorgstudenten, die ‘eenvoudige’ hulp bieden. Bijvoorbeeld gezelschap, boodschappenservice en activiteiten doen.

Hieronder vertellen we meer over onze zorg. U kunt ook direct:

Bekijk ons Zorgaanbod | 085-3013841

Zoekt u gespecialiseerde (meer technische) thuiszorg in Bloemendaal? Bijvoorbeeld 12-uurszorg, nachtzorg of palliatieve thuiszorg? Dan verwijzen we u graag door naar onze zusterorganisatie voor particuliere thuiszorg: Zuster Jansen.

Welke thuiszorg bieden wij in Bloemendaal?

Het gaat om laagdrempelige zorg. Zorg die verleend kan worden door studenten zonder diploma. Bijvoorbeeld:

Ondersteuning bij dementie
Iemand die dementie heeft, heeft steeds meer hulp nodig. Deze zorg komt vaak op de schouders van naasten. In het begin gaat dat nog wel. Maar er komt een moment waarop de mantelzorg te zwaar wordt.

Op dat moment zijn er 2 keuzes: of verhuizing naar een zorginstelling, of meer ondersteuning thuis. Onze studenten kunnen thuis hulp bieden.

Bijvoorbeeld door de dementerende oudere gezelschap te houden. En helpen bij dagelijkse dingen als eten bereiden. Zo krijgt tegelijkertijd de mantelzorger wat rust.

Wij koppelen altijd een vaste zorgstudent aan de oudere. Zodat er steeds een vertrouwd gezicht langskomt.

Ondersteuning bij Parkinson
Ook Parkinson is een ziekte waarbij hoe langer hoe meer ondersteuning nodig is. Net als bij dementie, zorgen onze studenten hiervoor.

Onze medewerkers kunnen ouderen met Parkinson bijvoorbeeld helpen met het huishouden. Of samen met ze oefeningen doen, waardoor ze langer thuis kunnen omgaan met de ziekte.

Strand van Bloemendaal. Ook in Bloemendaal biedt De Thuiszorg Student zorg. Lees meer over thuiszorg Bloemendaal.

Ondersteuning bij eenzaamheid
Eenzaamheid is geen ziekte. Maar kan wel tot ziekte leiden. Ouderen die langere tijd eenzaam zijn, kunnen depressief raken. Of worden eerder ziek, bijvoorbeeld omdat ze ongezonder gaan leven. Uiteindelijk kunnen ze daardoor zelfs eerder komen te overlijden.

En dat terwijl er een eenvoudig geneesmiddel is voor eenzaamheid: gezelschap. Wij begrijpen helemaal dat dat soms lastig is om als naaste te bieden. U heeft ook werk, uw gezin, etc. Hoe fijn is het dan om te weten dat uw naaste in goede handen is: de handen van 1 van onze zorgstudenten?

Uiteraard zijn verschillende soorten hulp te combineren. Bent u op zoek naar een andere vorm van laagdrempelige thuiszorg in Bloemendaal? Bekijk ons complete zorgaanbod. Of bel vrijblijvend voor overleg: 085-3013841.

Wanneer schakelt u ons in?

Omdat wij particuliere thuiszorg verlenen, mag u zelf weten wanneer u ons inhuurt. Daar heeft u geen indicatie voor nodig: niet van de Wmo, de Wlz, of van wat dan ook. Heeft u een pgb? Dan kunt u ook daarmee onze hulp inkopen.

Heeft u nog geen goed beeld van wanneer u ons dan precies kunt inschakelen? Misschien dat onderstaande situaties u duidelijkheid geven. Zo niet, kunt u ons altijd vrijblijvend bellen voor advies.

Peter Willemsen wilde met iemand over voetbal kunnen praten

Peter is Ajacied. Al zijn hele leven. Maar nog meer dan van Ajax, houdt hij van het voetbal zelf. Hij doet niets liever dan het hele weekend live voetbal kijken.

Maar de laatste jaren werd dat een eenzame bezigheid. Niemand kwam meer om het voetbal mét hem te kijken. Al zijn vrienden zijn óf weggevallen, óf kunnen zelf de deur niet meer uit, óf wonen inmiddels te ver weg.

Eenzaamheid…eigenlijk was dat het woord voor wat hij voelde. Het ontnam hem zelfs het kijkplezier dat altijd zo vanzelfsprekend was als hij naar wedstrijden keek.

Via De Thuiszorg Student vond hij iemand die net zo graag naar voetbal kijkt als hij. Ze kunnen niet alle wedstrijden kijken samen. Maar een aantal wel. En over de andere wedstrijden praten ze na. Zo heeft Peter zijn kijkplezier weer herwonnen. Én voelt hij zich een stuk minder eenzaam.


Miriam de Ruiter zocht iemand die haar kon helpen fotoalbums te maken

Miriam maakte sinds haar 20ste ieder jaar een fotoboek. Dat was vroeger eenvoudig; toen werden er nog niet veel foto’s gemaakt. Dat werden er in de loop der jaren steeds meer.

Maar de laatste 10 jaar is het niet meer gelukt. Alles gaat digitaal tegenwoordig, en daar kan ze niet goed mee overweg. Voorheen konden haar kinderen haar nog helpen met foto’s bestellen en zo. Nu gaat dat niet meer.

Daarom helpt nu een zorgstudent haar iedere week met de fotoalbums. Ze zoeken ze samen uit, en maken er een digitaal fotoalbum van, dat ze bestellen. Een heerlijke activiteit, die ook nog veel gezelligheid in huis brengt.


Theo Postma bewoog veel te weinig

Theo wist wel hoe belangrijk bewegen voor zijn gezondheid is. Maar hij vond het moeilijk om zelf de motivatie te vinden. Voor wie deed hij het nog? Zijn vrouw was overleden, zijn kinderen allemaal zelfstandig. Wie zou hem missen?

Zijn kinderen dachten daar duidelijk anders over. Hij is een geweldige opa voor zijn kleinkinderen. En iemand die nog genoeg wijsheid in pacht had. Wijsheid waar ook zijn volwassen kinderen nog wat van konden opsteken.

Daarom regelden ze een sportieve thuiszorgstudent voor hun vader. Die hem 3x per week in beweging krijgt: wandelen, fietsen, fitness… Dat helpt Theo enorm. En hij moet toegeven: hij voelt zich er stukken beter door.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van wanneer u ons kunt inschakelen. Wij staan paraat in iedere situatie waarbij een oudere baat heeft bij gezelschap en hulp, en/of een mantelzorger bij ondersteuning.


Wie betaalt thuiszorg in Bloemendaal?

U kunt onze zorgstudenten overal in de gemeente Bloemendaal inhuren. Ons tarief start vanaf 30 euro per uur. Maar wie betaalt deze kosten eigenlijk?

Een goede vraag. Het antwoord: in principe betaalt u die zelf. Want particuliere thuiszorg wordt niet op indicatie vergoed door uw zorgverzekeraar. Maar geen nood: er zijn manieren om de kosten te verzachten:

Bent u een mantelzorger en zoekt u respijtzorg? Informeer dan eens bij uw verzekeraar. Die vergoedt respijtzorg misschien onder de noemer ‘vervangende zorg’, om overbelasting bij mantelzorgers te voorkomen.

Heeft u of uw naaste een pgb? Die mag ingezet worden om onze zorg in te kopen.

Ook de belastingregels bieden uitkomst: onder de noemer ‘Extra gezinshulp aan huis’ kunt u kosten voor particuliere thuiszorg aftrekken. Bereken direct hoeveel u kunt terugkrijgen.

Veelgestelde vragen over thuiszorg in Bloemendaal

Waar zit de thuiszorgwinkel in Bloemendaal?

In Bloemendaal zitten verschillende thuiszorgwinkels. De adressen zijn:

Thuiszorgwinkel Welzijn en Service
Rutherfordstraat 13
2014 KA Haarlem

Zorgbalans
Leidsevaart 588, 3e etage
2014 HT Haarlem

Kan ik in Bloemendaal niet van de gemeente ondersteuning krijgen?

Ja, in principe kunt u ook bij gemeente Bloemendaal ondersteuning aanvragen. Bijvoorbeeld voor huishoudelijke hulp, of voor woningaanpassingen om langer thuis te blijven wonen.

Echter, dan moet de gemeente het er wel mee eens zijn dat u ondersteuning nodig heeft. Ook bepalen zij dan wélke ondersteuning u krijgt. Dit proces kan even duren, en wellicht krijgt u dan nul op het rekest; het beleid is erop gericht dat u zaken zelf oplost.

Daarom is particuliere thuiszorg een uitkomst: u bepaalt dan helemaal zelf óf en wélke ondersteuning u inkoopt.

Hoe zit het met mantelzorgondersteuning in gemeente Bloemendaal?

Uiteraard biedt gemeente Bloemendaal verschillende manieren om als mantelzorger ondersteunt te worden. Zo zijn er organisaties die mantelzorgers van advies en hulp voorzien. Soms is zelfs respijtzorg door vrijwilligers mogelijk.

Ook hiervoor geldt weer: u heeft dan niet zelf de regie. U heeft geen controle over hoeveel ondersteuning u als mantelzorger krijgt. Laat staan over welke soort ondersteuning.

Dus wilt u die controle wél? Dan kunt u kiezen voor onze ondersteuning.

Hoe koop ik jullie particuliere thuiszorg in in Bloemendaal?

Neem simpelweg contact op. Dan gaan we in gesprek: wat is uw situatie? Wat zijn uw wensen? Dan komen we samen tot het juiste plan.

Qua kosten bent u in principe op uzelf aangewezen: particuliere thuiszorg is zorg die u zelf inkoopt. Maar krijgt u van gemeente Bloemendaal een pgb vanuit de Wmo? Dan kunt u ook dat aanwenden om in ieder geval een deel van de kosten te dekken.

Maar maakt u zich niet te veel zorgen: de ondersteuning van onze zorgstudenten is betaalbaarder dan u denkt!

Is er een wachtlijst voor thuiszorg door studenten in Bloemendaal?

Nee. We hebben een groot bestand met zorgstudenten. Er is er altijd wel één beschikbaar in uw buurt.

Neem contact op | 085-3013841


Relevante adressen

De Thuiszorg Student biedt laagcomplexe ouderenzorg en begeleiding in de Randstad (Nood-Holland, Zuid-Holland en Utrecht). Hieronder kunt u handige zorgadressen vinden voor in uw woonplaats.


Huisartsencentrum Bloemendaal

Dennenweg 17
2061 HW, Bloemendaal
023 525 4003

Huisartspraktijk van der Zijl

Het Hoenstraat 9
2023 KW, Haarlem
023 541 0030

HOED Overveen

Dompvloedslaan 1A
2051 NA, Overveen
023 526 1054

BENU Apotheek Bloemendaal

Bloemendaalseweg 85
2061 CD, Bloemendaal
023 525 7903

Maatschap Fysiotherapie KROMER

Bloemendaalseweg 106
2061 CP, Bloemendaal
023 527 1325

Zoekt u thuiszorg of begeleiding dan in een andere plaats als Bloemendaal. Vul uw woonplaats dan in de zoekbalk in en bekijk onze mogelijkheden van zorg.

De Thuiszorg Student B.V. 2020
error: Content is protected !!