Particuliere thuiszorg Buitenveldert

Huur direct onze thuiszorg in Buitenveldert in. Dan maken wij de match met een betrouwbare zorgstudent. Iemand die graag iets bijdraagt aan het welzijn van ouderen en hun mantelzorgers.

Want met ‘eenvoudige’ vormen van hulp, kunnen zij veel verschil maken. Zij kunnen ervoor zorgen dat ouderen zich minder eenzaam voelen. En lichamelijker gezonder. Terwijl ze mantelzorgers meer ruimte en lucht geven door taken over te nemen.

Lees hieronder meer over onze thuiszorg. U kunt ook direct:

Bekijk ons Zorgaanbod 

Zoekt u gespecialiseerde thuiszorg in Buitenveldert? Bijvoorbeeld 24-uurszorg, nachtzorg of wijkverpleging? Dan verwijzen we u graag door naar onze zusterorganisatie voor particuliere thuiszorg: Zuster Jansen.

Welke thuiszorg bieden wij in Buitenveldert?

Wij bieden particuliere thuiszorg. Dat houdt in dat u geen indicatie hoeft te hebben. U heeft helemaal zelf de regie: u bepaalt welke hulp we verlenen, en om welke reden.

Hoe de zorg er dan precies uit kan zien? Dat stemmen we helemaal op uw wensen en behoeften. Of de wensen van uw naaste.

Een hobby uitoefenen
Soms kunnen ouderen hun hobby niet meer goed uitoefenen. Bijvoorbeeld vanwege lichamelijke beperkingen. Of geestelijke, als er bijvoorbeeld dementie in het spel is.

Het kan zelfs zijn dat een hobby is versloft, omdat de oudere simpelweg niemand meer heeft om het mee samen te doen.

Vaak is er slechts een beetje hulp nodig. Iemand die de oudere helpt, iemand om samen mee de hobby uit te oefenen. Die iemand kan 1 van onze zorgstudenten zijn.

Gijsbrecht van Aemstelpark in Amsterdam

Lichamelijke oefeningen
Veel ouderen bewegen nog te weinig. Om wat voor reden dan ook: slecht ter been zijn, geen zin hebben of niet de motivatie kunnen vinden…

Terwijl juist bewegen zo’n verschil kan maken op het gebied van gezondheid. Ouderen die bewegen voelen zich vitaler, worden minder snel ziek en kunnen langer thuis blijven wonen.

Onze zorgstudenten komen graag in actie om ouderen uit hun stoel te krijgen. Bijvoorbeeld door met ze te gaan wandelen of fietsen. Of met ze te gaan sporten.

Gezelschap houden
Soms is er veel minder nodig aan hulp en ondersteuning. Soms heeft een oudere gewoon behoefte aan gezelschap. Iemand om mee te kletsen. Om samen mee de krant te lezen. Wat de student precies samen met de oudere doet, maakt niet veel uit. Zolang de oudere maar minder alleen is.

Uiteraard zijn verschillende soorten hulp te combineren. Bent u op zoek naar een andere vorm van laagdrempelige thuiszorg in Buitenveldert? Bekijk ons complete zorgaanbod. Of bel vrijblijvend voor overleg: 085-3013841.

Wanneer schakelt u ons in?

Zoals we al eerder aangaven: u mag zelf weten wanneer u gebruikmaakt van onze thuiszorg in Buitenveldert.

Maar heeft u behoefte aan meer praktijkvoorbeelden? Lees dan onderstaande situaties:

John van Dam kreeg de diagnose: dementie

Het was een flinke schok voor John en zijn vrouw: de ziekte van Alzheimer. Hoewel niet helemaal onverwachts: het leek in de familie te zitten.

Ze wisten wat hun te wachten stond. Langzame achteruitgang. Steeds meer zorgtaken die op de schouders van Johns vrouw zouden komen. Bij wie de jaren ook al flink tellen.

Wat nu? Naar een verpleeghuis? Dat wilden ze allebei zo lang mogelijk uitstellen.

Gelukkig vonden ze snel de oplossing: een zorgstudent die regelmatig ondersteuning biedt. Zo lang het kan, zo lang het gaat.


Natasja Huisman kon de mantelzorg voor haar moeder niet meer aan

Al 2 jaar zorgde Natasja voor haar moeder met dementie. En in die jaren was de zorg steeds zwaarder geworden. Inmiddels leed haar gezin eronder, want ze was nauwelijks nog thuis. Haar huwelijk stond ook al onder druk.

En Natasja zelf? Die had veel verloren van wat haar levensplezier bezorgde: haar sport, haar hobby’s, bezoeken aan vriendinnen…

Er moest iets veranderen. Sinds kort is dat gelukt, dankzij een medische student van De Thuiszorg Student. Die neemt Natasja veel taken uit handen. Houdt haar moeder gezelschap. Zo is er weer meer balans in haar leven gekomen.


Saskia Sanders redde het niet meer om zelf de boodschappen te doen

Saskia was al een tijdje slecht ter been. En had weinig energie meer. Daardoor kon ze geen lange stukken lopen, laat staan fietsen. De boodschappen doen? Dat lag nu buiten haar macht.

In haar directe omgeving was er zo snel niemand die de boodschappen voor haar kon doen. Daarom zocht ze naar een andere oplossing. Die is nu gevonden: een student die 2x per week boodschappenservice verleent.


Dit zijn slechts enkele voorbeelden van wanneer u ons kunt inschakelen. Wij staan paraat in iedere situatie waarbij een oudere baat heeft bij gezelschap en hulp, en/of een mantelzorger bij ondersteuning.

Bel: 085-3013841

Wie betaalt thuiszorg in Buitenveldert?

Onze (medische) zorgstudenten huurt u in voor 30 euro per uur. Het maakt niet uit waar u precies woont in Buitenveldert. Deze kosten betaalt u in principe zelf:

Reguliere thuiszorg wordt op indicatie vergoed. Bijvoorbeeld vanuit de Wmo of Wlz.

Maar onze thuiszorg is particulier. Dat betekent dat u geen indicatie nodig heeft om de zorg in te kopen. Het nadeel daarvan is dus, dat u deze zelf moet betalen. Maar niet altijd:

Onze hulp kan ingekocht worden met een pgb. Dus heeft degene die hulp nodig heeft dat? Dan kan het minstens een deel van de kosten dekken.

Daarnaast zijn er verzekeraars die respijtzorg vergoeden, om overbelasting bij mantelzorgers te voorkomen. Informeer hiernaar!

Tot slot springt de Belastingdienst soms ook bij: onder de noemer ‘Extra gezinshulp aan huis’ kunt u vaak geld waarmee u particuliere thuiszorg inkoopt, terugvragen. Bereken direct.

Veelgestelde vragen over thuiszorg in Buitenveldert

Waar zit de thuiszorgwinkel in Buitenveldert?

In Buitenveldert zitten verschillende thuiszorgwinkels. De adressen zijn:

Vegro thuiswinkel
Arent Janszoon Ernststraat 238
1082 LT Amsterdam

Wat heeft de gemeente Amsterdam mij te bieden qua thuiszorg in Buitenveldert?

In de stad Amsterdam zijn veel thuiszorgorganisaties actief. Zowel reguliere (op indicatie) als particuliere (op eigen initiatief).

Wij, De Thuiszorg Student, bieden particuliere thuiszorg. Wij hebben betrouwbare zorgstudenten in dienst, die graag iets willen doen voor ouderen die extra ondersteuning kunnen gebruiken.

Het mooie is dat u bij ons niet op een indicatie hoeft te wachten; u bepaalt zelf welke hulp u inkoopt, en voor hoe lang. Dit kan óók met een pgb, waarvoor u misschien via de gemeente Amsterdam voor in aanmerking komt.

Wat doet de gemeente Amsterdam voor mij als mantelzorger in Buitenveldert?

Gemeente Amsterdam wil natuurlijk mantelzorgers zoveel mogelijk ondersteunen. Ook in de wijk Buitenveldert. Maar door bezuinigen is die ondersteuning helaas wel minder geworden. Zo is het mantelzorgcadeau al afgeschaft na 2020.

Toch probeert Amsterdam mantelzorgers zo veel mogelijk tegemoet te komen. Onder andere met:

  • Een parkeervergunning, waarmee u tegen bewonerstarief kunt parkeren
  • Een tegemoetkoming voor het openbaar vervoer. In de vorm van een maandelijkse storting op uw OV-chipkaart
  • Hulp bij verhuizen wanneer u dichterbij degene waarvoor u zorgt wilt wonen. De gemeente helpt met bijvoorbeeld een urgentieverklaring of woningruil.
  • Respijtzorg in de vorm van logeeropvang, dagbesteding of thuisondersteuning.

Wilt u meer hulp? Of krijgt u van de gemeente niet de ondersteuning die u zoekt? Dan kunt u bij ons aankloppen voor extra hulp.

Ben ik als mantelzorger verzekerd in Buitenveldert?

Ja, want mantelzorgers worden in Amsterdam als vrijwilligers gezien. Dan geldt ook automatisch de vrijwilligersverzekering voor u.

Is er een wachtlijst voor thuiszorg door studenten in Buitenveldert?

Nee. Er is altijd wel een zorgstudent beschikbaar voor nieuwe cliënten.

Neem contact op 


Relevante adressen

De Thuiszorg Student biedt laagcomplexe ouderenzorg en begeleiding in de Randstad (Nood-Holland, Zuid-Holland en Utrecht). Hieronder kunt u handige zorgadressen vinden voor in uw woonplaats.


Huisartsenpraktijk Zwaansvliet

Zwaansvliet 5
1081 AP, Amsterdam
020 642 0909

Huisartsen Kastelenbuurt

Brittenburg 1
1082 BS, Amsterdam
020 642 0222

Huisarts Kronenburg

Uilenstede 512A
1183 DE, Amstelveen
020 262 9897

Huisartsenpraktijk Randwijck

Hoeksewaard 147A
1181 CD, Amstelveen
020 643 0130

Boots apotheek Zwaansvliet

Zwaansvliet 5
1081 AP, Amsterdam
088 104 0557

Fysio Buitenveldert

Backershagen 97A
1082 GT, Amsterdam
020 624 2366

Zoekt u thuiszorg of begeleiding dan in een andere plaats als Amsterdam. Vul uw woonplaats dan in de zoekbalk in en bekijk onze mogelijkheden van zorg.

De Thuiszorg Student B.V. 2020
error: Content is protected !!