Particuliere thuiszorg Eemnes

Onze thuiszorg in Eemnes is erop gericht het welzijn van ouderen te verbeteren. Hoe? Door ‘eenvoudige’ hulp en ondersteuning te bieden. Bijvoorbeeld gezelschap houden. Of het huishouden te doen.

Tegelijkertijd kunnen we zo mantelzorgers ontzien. Die krijgen even lucht, en weer meer tijd voor zichzelf.

De zorg wordt verleend door betrouwbare, enthousiaste zorgstudenten.

Op deze pagina leest u meer over onze zorg. U kunt ook direct:

Bekijk ons Zorgaanbod 

Zoekt u gespecialiseerde thuiszorg in Eemnes? Bijvoorbeeld terminale thuiszorg, 24-uurszorg of overbruggingszorg? Dan verwijzen we u graag door naar onze zusterorganisatie voor particuliere thuiszorg: Zuster Jansen.

Welke thuiszorg bieden wij in Eemnes?

De Thuiszorg Student is opgericht om iets te doen aan de problematiek rond ouderen en hun mantelzorgers. Die problemen zijn bijvoorbeeld:

Onze studenten kunnen een belangrijke bijdrage leveren om deze problemen te verhelpen. Met hulp zoals:

Gezelschap houden
Iemand die regelmatig langskomt. Om te kletsen, een spelletje mee te doen, te gaan wandelen, koken, etc.

Het zijn alledaagse dingen, die iedereen kan doen. Maar niet alle ouderen hebben mensen om hun heen die dit gezelschap kunnen bieden.

Een zorgstudent kan dat wél. En daar hoeft u zich als naaste niet schuldig om te voelen. U kunt juist gerust zijn, dat uw dierbare in goede handen is.

Huishoudelijke hulp
Een schoon, opgeruimd huis. Dat zorgt ook voor rust in het hoofd. En draagt bij aan het welbevinden van de oudere.

Bovendien is het tegelijkertijd óók gezelschap.

Een zorgstudent kan dit allemaal bieden. Natuurlijk is het ook mogelijk om sámen het huishouden te doen.

Respijtzorg
Zoals we hierboven al aanstipten: mantelzorgers hebben het vaak heel zwaar. Zij zorgen soms iedere dag voor hun naaste. Dat doen ze uit liefde. Maar dat wil niet zeggen dat ze niet overbelast kunnen raken.

Het is juist zo belangrijk dat u als mantelzorger óók ruimte overhoudt voor uw eigen leven. En daar kan een zorgstudent bij helpen.

Respijtzorg’, noemen we dat: uw zorgtaken worden even uit handen genomen. Zo kunt u zich weer richten op de dingen die voor u óók belangrijk zijn. Zoals een hobby, of uw gezin.

Uiteraard zijn verschillende soorten hulp te combineren. Bent u op zoek naar een andere vorm van laagdrempelige thuiszorg in Eemnes? Bekijk ons complete zorgaanbod. Of bel vrijblijvend voor overleg: 085-3013841.

Wanneer schakelt u ons in?

Wij zijn een organisatie voor particuliere thuiszorg. Met andere woorden: om van onze hulp gebruik te maken, heeft u geen indicatie nodig. U koopt de zorg (al dan niet met een pgb) direct bij ons in. Wanneer u wilt, voor hoe vaak en hoe lang u wilt.

Vraagt u zich af of wij in uw situatie wel de aangewezen partij zijn om bij te springen? Bel ons dan voor vrijblijvend advies.

Misschien herkent u zich ook in 1 van onderstaande situaties:

Rien Timmermans wilde weer eens lékker eten

Rien houdt van lekker eten. Haar hele leven al. Maar nu ze ouder is, is lekker koken steeds lastiger:

Omdat ze slecht ter been is geworden, komt ze nauwelijks de deur nog uit. Uitgebreid boodschappen doen voor een heerlijk diner zit er niet meer in. Koken zelf is ook moeilijk, omdat ze niet meer lang kan staan.

Dus moest ze het doen met simpele maaltijden. Die al dan niet bezorgd werden, en dus niet vers waren.

Eindelijk heeft ze de oplossing gevonden: een zorgstudent die zelf veel van koken houdt. En er ook erg goed in is. Ze hebben er samen veel lol in om gerechten te bedenken. Vervolgens doen ze samen boodschappen. En gaan samen koken. Met deze ondersteuning lukt het Rien weer wél om overheerlijke maaltijden klaar te maken. Waar ze daarna natuurlijk samen met de student enorm van geniet.


Esther Bosch werd nog maar zelden bezocht

Sinds Esther naar een zorginstelling verhuisde, kreeg ze nog maar weinig bezoek. Voor haar kinderen was het nogal ver. En haar buurvrouwen, waar het altijd zo gezellig mee was, kunnen ook niet zelfstandig komen.

Helaas was thuis wonen niet meer mogelijk. Maar het leek erop dat Esther er een nieuw probleem bijkreeg: eenzaamheid.

Gelukkig was de oplossing snel gevonden: een zorgstudent die 2x per week een bezoek brengt. Eerst verzette Esther zich daartegen: hoezo, een vreemde die haar gezelschap komt houden? Maar gek genoeg was er direct een klik. Voor Esther is het alsof ze een nieuwe vriendin gevonden heeft.


Andreas van der Meulen wilde langer zelfstandig blijven wonen

Andreas houdt van de buurt waar hij al 40 jaar woont. Hij kent er iedereen. Het is een hele gezellige gemeenschap. Hij bezoekt ook dagelijks verschillende buren. Waar vind je dat nog?

Bovendien is hij op zijn zelfstandigheid gesteld. Wat raakt hij wel niet kwijt als hij naar een zorginstelling moet verhuizen?

Tegelijkertijd wist ook hij dat hij hulp nodig had. Bij het huishouden. Bij de boodschappen. Klusjes die in huis gedaan moesten worden.

Die hulp heeft hij sinds enkele weken gevonden: een handige zorgstudent. Die hem helpt bij het huishouden. De klusjes uit handen neemt. En 1x per week de boodschappen haalt. Voor nu is Andreas geholpen. En kan hij voorlopig zelfstandig thuis blijven wonen.


Dit zijn slechts enkele voorbeelden van wanneer u ons kunt inschakelen. Wij staan paraat in iedere situatie waarbij een oudere baat heeft bij gezelschap en hulp, en/of een mantelzorger bij ondersteuning.

Bel: 085-3013841

Wie betaalt thuiszorg in Eemnes?

Onze studenten – of het nu een thuis(zorg)student of medische student is, huurt u in voor 30 euro per uur. Het maakt niet uit waar u precies woont in Eemnes en omgeving.

Omdat u ons inhuurt zonder indicatie, zal de zorg niet direct vergoed worden door uw verzekering. Houd er dus rekening mee dat u de kosten grotendeels zelf betaald. Maar: er zijn wel mogelijkheden om een deel van het geld te dekken. Bijvoorbeeld:

  • Met een pgb. Daarmee kunt u onze zorg inkopen.
  • Vergoeding voor respijtzorg (ontlasting van mantelzorgers).
  • Kosten aftrekken van de belasting (bereken direct).

Veelgestelde vragen over thuiszorg in Eemnes

Waar zit de uitleen voor thuiszorg in de buurt van Eemnes?

U zoekt de thuiszorgwinkel in Eemnes? Die zijn er genoeg. Daar kunt u hulpmiddelen als krukken en/of een rolstoel lenen of huren.

Medipoint l Careyn Thuiszorgwinkel
Brinklaan 78B
1404 GL Bussum

Wat doet gemeente Eemnes aan ouderenzorg?

Iedere gemeente is verplicht de Wmo uit te voeren. Deze wet is onder andere bedoeld om via de gemeente hulp te kunnen krijgen. Bijvoorbeeld in het huishouden.

Maar de wet wil er ook voor zorgen dat mensen zo veel mogelijk zelf oplossen. Dus de gemeente zal altijd eerst met u kijken of u zelf hulp kunt regelen. Bijvoorbeeld van mantelzorgers in uw omgeving.

Ondersteunt Eemnes ook mantelzorgers?

De gemeente zelf ondersteunt niet actief mantelzorgers. Zij werken samen met andere organisaties en gemeentes op dit vlak.

Zoals Versa Welzijn: bij deze organisatie kunt u als mantelzorger ‘praktische, emotionele ondersteuning’ krijgen.

Daarnaast kunt u bij de gemeente het mantelzorgcompliment aanvragen. Dit is meestal een eenmalig geldbedrag, bedoeld als waardering. Want mantelzorgers zijn enorm waardevol voor de maatschappij, en om de reguliere zorg te ontlasten.

Hoe kan ik meer ondersteuning krijgen dan de gemeente biedt?

Wilt u als oudere meer hulp, of als mantelzorger meer ondersteuning dan de gemeente u kan bieden? Dan kunt u nog terecht bij een particuliere thuiszorginstelling, zoals De Thuiszorg Student.

Via ons kunt u laagdrempelige hulp krijgen zoals gezelschap, hulp in het huishouden, activiteiten doen, boodschappenservice, etc.

Deze hulp wordt verleend door betrouwbare studenten die graag én iets willen bijverdienen, én betekenisvol willen zijn voor mens en maatschappij. Daarom kiezen zij voor een bijbaan in de ouderenzorg.

Is er een wachtlijst voor thuiszorg door studenten in Eemnes?

Nee. Wij hebben een grote pool van betrouwbare zorgstudenten. Wanneer u de zorg aanvraagt, kunnen we meestal direct voor u aan de slag.

Neem contact op 


Relevante adressen

De Thuiszorg Student biedt laagcomplexe ouderenzorg en begeleiding in de Randstad (Nood-Holland, Zuid-Holland en Utrecht). Hieronder kunt u handige zorgadressen vinden voor in uw woonplaats.


Huisartsenpraktijk Weytingh en Kool

Torenzicht 26
3755 CC, Eemnes
035 538 2383

Huisarts CP de Bruin

Hasselaarlaan 58-A
3755 AX, Eemnes
035 538 3827

Apotheek Eemnes B.V.

Torenzicht 26-A
3755 CC, Eemnes
035 538 2066

Fysio Eemnes

Braadkamp 1 B
3755 CJ, Eemnes
035 538 2390

Fysiotherapiepraktijk J.M. Schotsman B.V.

Raadhuislaan 49-A
3755 HB, Eemnes
035 531 1028

Fysio Masters Eemnes

Torenzicht 26E
3755 CC, Eemnes
06 10343160

Zoekt u thuiszorg of begeleiding dan in een andere plaats als Eemnes. Vul uw woonplaats dan in de zoekbalk in en bekijk onze mogelijkheden van zorg.

De Thuiszorg Student B.V. 2020
error: Content is protected !!