Particuliere thuiszorg Weesp

Veel ouderen en hun naasten die best wat extra ondersteuning kunnen gebruiken, kunnen dit niet altijd via de reguliere thuiszorg regelen; ze krijgen geen indicatie. Dan is er gelukkig wel een alternatief:

Particuliere thuiszorg, ook in Weesp! Dit is zorg die u zelf betaalt, en waar u dus zelf de volledige regie over heeft. Zo kunt u nét dat beetje extra thuishulp regelen die u nodig heeft, zodat jullie het thuis redden.

Hieronder vertellen we hoe onze hulp precies werkt. U kunt ook direct:

Bekijk ons Zorgaanbod 

Zoekt u specialistische thuiszorg in Weesp, door professionele zorgverleners? Bijvoorbeeld voor terminale thuiszorg of nachtzorg? Dan verwijzen we u graag door naar onze zusterorganisatie voor particuliere thuiszorg: Zuster Jansen. Ook wanneer u in de buurt woont van, Alkmaar, AmsterdamHeerhugowaard of Haarlem, staan we voor u klaar.

Welke thuiszorg bieden wij in Weesp?

Wij heten natuurlijk niet voor niets ‘De Thuiszorg Student’. Wij werken met gemotiveerde, betrouwbare thuiszorgstudenten. Meestal volgen zij een opleiding in de zorg. Maar hoe dan ook willen ze stuk voor stuk betekenisvol werk doen. Dat werk vonden zij in de ouderenzorg.

Via ons kunnen zij ouderen en hun mantelzorgers ondersteunen en ontlasten. Hoe? Dat kan van alles zijn; net wat er nodig is! Bijvoorbeeld:

Thuiszorg bij dementie
Dementie is een ingrijpende ziekte. Zowel voor degene die het heeft, als zijn/haar naasten. Ga maar na:

De oudere met dementie moet accepteren dat hij/zij steeds verder achteruit zal gaan. Terwijl zijn/haar naaste steeds meer zorg en taken erbij zal krijgen. Zorg die uit liefde gegeven wordt. Maar die desalniettemin steeds zwaarder zal worden.

Niemand kan dit alleen aan. Alleen met inzet van familie én zorg op maat is het mogelijk dat iemand met dementie zo lang mogelijk thuis kan blijven wonen. En dat mantelzorgers niet overbelast raken.

Onze zorgstudenten kunnen in dit geval helpen: de oudere met dementie gezelschap houden, helpen met dingen doen, even gaan wandelen, etc.

Activiteiten uitoefenen
De meeste ouderen willen zo actief mogelijk blijven. Bijvoorbeeld door te gaan wandelen, fietsen, een hobby uit te oefenen, etc.

Maar dat lukt niet altijd. Want meestal hebben zij daar hulp bij nodig, en er is niet altijd iemand in de buurt om die te verlenen.

Onze zorgstudenten kunnen die leegte opvullen. Door regelmatig langs te gaan, en met de oudere iets te ondernemen. Wat precies? Dat stemmen we helemaal af op wat de oudere nog kan en wil.

Rivier de Vecht in Weesp. Ook in Weesp biedt De Thuiszorg Student zorg. Lees meer over thuiszorg Weesp.

Boodschappenservice
Zijn de wekelijkse boodschappen al een hele uitdaging om iedere keer weer te regelen? Wil een oudere dit het liefst nog zelf doen, maar gaat dat niet meer, bijvoorbeeld vanwege valgevaar?

Ook dan biedt een thuiszorgstudent uitkomst: door de boodschappen te doen, af te leveren en op te ruimen. Of door de oudere gezellig mee naar de supermarkt te nemen en het samen te doen.

Na de boodschappen kan de student ook nog even blijven plakken. Om de oudere gezelschap te houden, en nog een activiteit (zoals koken) te doen.

Uiteraard zijn verschillende soorten hulp te combineren. Bent u op zoek naar een andere vorm van laagdrempelige thuishulp in Weesp? Bekijk ons complete zorgaanbod. Of bel vrijblijvend voor overleg: 085-3013841

Wanneer schakelt u ons in?

U schakelt ons in wanneer ú dat nodig vindt. Natuurlijk adviseren we u daarbij: zodat we allemaal de juiste verwachtingen hebben van wat mogelijk is.

Hieronder beschrijven we nog 3 praktijksituaties, waarbij onze laagdrempelige vorm van thuiszorg een oplossing is:

Lars Peeters wilde meer bewegen om zich beter te voelen

Lars was vroeger een actieve man: hij voetbalde, was scheidsrechter, ging vaak hardlopen, en deed aan tennis.

Met de jaren verdween de ene na de andere activiteit. De ouderdom deed zijn lijf en leden niet veel goed. Nu moest hij oppassen dat hij zijn balans niet verliest als hij even actief is.

Alleen sporten zat er dus niet in; te veel risico’s. Maar daardoor ging hij juist óók lichamelijk achteruit. Een vicieuze cirkel. Hoe kon Lars weer veilig sporten?

De oplossing bleek een zorgstudent te zijn. Iemand die zelf ook veel sport, en ook anderen coacht. Hij komt nu 3x per week bij Lars langs, als soort ‘personal coach’. In de huiskamer of buiten, hij zorgt ervoor dat Lars lekker én veilig actief bezig is. Lars merkt nu al dat hij meer energie begint te krijgen, en steeds minder moeite heeft om stabiel te blijven staan en lopen.


Marieke Maas raakte steeds verder in een sociaal isolement

De ene na de andere broer of zus viel weg. Evenals de ene na de andere vriendin. En Mariekes kinderen? Die deden hun best zo vaak mogelijk langs te komen. Maar door afstand en een druk bestaan was dat hoogstens eens in de 2 weken.

Zo begon Marieke steeds meer in een sociaal isolement te komen, en kroop de eenzaamheid in haar leven. Niemand met wie ze kon praten, lachen of een spelletje kon doen. Haar kinderen zagen het ook, en ondernamen actie:

Via De Thuiszorg Student wisten ze een studente te vinden, die een hele goede klik met hun moeder bleek te hebben. Zij houdt haar nu meerdere keren per week gezelschap. Zo leeft Marieke weer op.


René van den Broek voelde zich schuldig dat hij zijn moeder weinig bezocht

Sinds Renés vader overleed, had hij de behoefte om zijn moeder vaker te bezoeken. Maar dat is lastig: aan de andere kant van Nederland wonend. Terwijl zijn jonge kinderen veel aandacht van hem vragen.

Verhuizen? Dat is niet realistisch; hij en zijn vrouw hebben een mooie carrière in dit deel van het land. Dat verhuis je niet zomaar mee.

Desalniettemin voelde René zich schuldig. Want hij wist hoe alleen z’n moeder daar zat, in Weesp, in haar lege huis. Hij vreesde dat ze door eenzaamheid steeds ongelukkiger én lichamelijk zwakker zou worden. Voor zover hij wist, kwam ze het huis – laat staan haar stoel – nauwelijks meer uit.

Toen hoorde hij van zorgstudenten, en wat die kunnen betekenen voor ouderen. Hij schakelde deze hulp direct in – op zijn kosten. Zijn moeder belt hem nu minstens eens per week om te vertellen hoe fijn ze dat gezelschap vindt. Hoeveel het doet voor haar gemoed. Daardoor is Renés schuldgevoel (bíjna) helemaal verdwenen.


Dit zijn slechts enkele voorbeelden van wanneer u ons kunt inschakelen. Wij staan paraat in iedere situatie waarbij een oudere baat heeft bij gezelschap en hulp, en/of een mantelzorger bij ondersteuning.

Bel: 085-3013841

Wie betaalt thuiszorg in Weesp?

Particuliere thuiszorg betaalt u normaal gesproken zelf. Hoewel er altijd wel mogelijkheden zijn om in ieder geval een deel van de kosten te dekken:

  • Een pgb: beschikt u over een pgb? Dat mag u gebruiken om zelf zorg in te kopen. Oók particuliere thuiszorg.
  • Vergoeding voor respijtzorg: respijtzorg is vervangende zorg voor mantelzorgers. Zodat ze even op adem kunnen komen. Sommige verzekeraars vergoeden dit.
  • Aftrekken van de belasting: bij uw aangifte inkomstenbelasting heeft u ook de aftrekpost ‘Extra gezinshulp aan huis’. Onder die noemer kunt u kosten voor particuliere thuiszorg aftrekken. Bereken direct hoeveel.

Veelgestelde vragen over thuiszorg in Weesp

Waar zit de thuiszorgwinkel in Weesp?

De thuiszorgwinkels in Weesp vindt u op de volgende adressen:

Vegro Thuiszorgwinkel
Oude Torenstraat 59
1211 BV Hilversum

Wat zegt de gemeente Weesp over thuiszorg?

Op hun website is de gemeente Weesp opvallend kort over thuiszorg. Zij hebben één pagina over ‘(Jeugd)hulp, zorg & werk’.

De nadruk op die pagina ligt voornamelijk op zelfraadzaamheid. De boodschap is eenvoudig:

‘Heeft u hulp nodig? Vraag het in uw omgeving. Lukt dat niet en komt u er zelf niet uit? Stel dan uw hulpvraag aan de gemeente. Dan zoeken we een oplossing.’

Daar heeft u in eerste instantie natuurlijk niet zo veel aan. In ieder geval biedt de gemeente natuurlijk wel hulp als dat nodig is. De vraag is óf u die hulp krijgt, en wélke hulp dan precies. En hoe lang u daar op moet wachten.

Wat zegt de gemeente over mantelzorgers?

Ook over mantelzorg is Weesp kort en krachtig: heeft u ondersteuning nodig als mantelzorger? Stel uw vraag aan ons. Óf klop aan bij Versa Welzijn. Zij geven informatie, bieden een luisterend oor, en helpen als dat nodig is.

Daarnaast uit ook Weesp hun waardering voor mantelzorgers. Zo organiseren ze altijd wel iets op de Dag van de Mantelzorg. Wat zij precies doen, verschilt per jaar. Deze vraag kunt u dus beter bij hen neerleggen.

Hoe kan ik in Weesp snel (extra) ondersteuning krijgen?

Krijgt u via gemeente Weesp niet (snel) de ondersteuning die u zoekt? Dan kunt u die bij ons inkopen. Onze betrouwbare zorgstudenten kunnen vrijwel direct bij u starten.

Het gaat dan om ‘eenvoudige’ ondersteuning die ongediplomeerde studenten kunnen geven. Denk aan gezelschap houden, activiteiten doen, koken, etc.

Deze ondersteuning bieden we ook in combinatie met hulp van de gemeente. Bijvoorbeeld omdat u aanvullende zorg wilt omdat u meer wilt dan u via de gemeente krijgt.

Is er een wachtlijst voor thuiszorg door studenten in Weesp?

Nee. In de regio Amsterdam hebben we vele zorgstudenten die staan te springen om een bijdrage te leveren aan het welzijn van ouderen. Het is slechts een kwestie van de juiste match maken.

Neem contact op 

 


Relevante adressen

De Thuiszorg Student biedt laagcomplexe ouderenzorg en begeleiding in de Randstad (Nood-Holland, Zuid-Holland en Utrecht). Hieronder kunt u handige zorgadressen vinden voor in uw woonplaats.


Huisartsenpraktijk Elise

Stationsplein 30
1382 AD, Weesp
0294-412426

huisartsenpraktijk de Stethoscoop

Waarschapsstraat 1A
1382 EG, Weesp
0294-412633

Huisartsenpraktijk Schuurman Weesp

C.J. van Houtenlaan 1-K
1381 CN, Weesp
0294-745067

Huisartsenpraktijk Vechtrijk

Korte Muiderweg 2A
1382 LR, Weesp
0294-200020

Fysio Gezondheidscentrum Weesp

C.J. van Houtenlaan 1
1381 CN, Weesp
0294-417767

Maatschap fysiotherapie Adfysio

Diestsesteenweg 178
3010, Leuven
0294-414268

Zoekt u thuiszorg of begeleiding dan in een andere plaats als Weesp. Vul uw woonplaats dan in de zoekbalk in en bekijk onze mogelijkheden van zorg.

De Thuiszorg Student B.V. 2020
error: Content is protected !!