Particuliere thuiszorg Naarden

Zoekt u particuliere thuiszorg aan ouderen in Naarden? Bij ons vindt u laagdrempelige hulp en ondersteuning: bijvoorbeeld gezelschap, boodschappenservice of huishoudelijke hulp.

Onze zorgstudenten dragen graag iets wezenlijks bij aan het welzijn van ouderen en hun mantelzorgers. Ook in gemeente Naarden kunnen zij u en/of uw naaste ondersteunen.

Hieronder vertellen we meer over onze zorg. U kunt ook direct:

Bekijk ons Zorgaanbod 

Zoekt u gespecialiseerde thuiszorg in Naarden, door professionele zorgverleners? Bijvoorbeeld voor terminale thuiszorg of 24-uurszorg? Dan verwijzen we u graag door naar onze zusterorganisatie voor particuliere thuiszorg: Zuster Jansen.

Welke thuiszorg bieden wij in Naarden?

U bepaalt in principe zelf welke hulp onze zorgstudenten verlenen. Zolang het gaat om vormen van ondersteuning waar geen diploma voor nodig is.

Dat betekent dat we de hulp afstemmen op uw wensen en behoeftes. Dat geldt voor om hoeveel hulp het gaat, en om welke hulp. Om u een idee te geven:

Thuiszorg bij dementie
Dementie is een ingrijpende ziekte. Natuurlijk in de eerste plaats voor degene die het betreft. Maar onderschat ook de gevolgen voor naasten niet. Voor hen begint een nieuwe fase, waarin ze steeds meer mantelzorg verlenen.

Door extra ondersteuning van zorgstudenten wordt die situatie iets gemakkelijker. We sturen altijd hetzelfde, vertrouwde gezicht. Iemand die de oudere met dementie gezelschap houdt, en ‘gewoon’ leuke dingen met ze doet. Wat precies? Dat kan van alles zijn, en bepalen we in goed overleg.

En het mooie: door deze hulp hoeft u/uw naaste voorlopig ook nog niet naar het verpleeghuis.

Bezoeken, gezelschap houden en activiteiten doen
Of het nu om een oudere met dementie gaat, of iemand die eenzaam is, of om wat voor reden dan ook:

Onze thuiszorgstudenten kunnen ouderen bezoeken (thuis óf in een zorginstelling), gezelschap houden en activiteiten met ze doen. Activiteiten zoals:

Wandelen, koken, hobby’s, boodschappen, of…? Laat ons uw wensen weten, dan maken we een plan op maat.

Naarden vesting in Naarden. Ook in Naarden biedt De Thuiszorg Student zorg. Lees meer over thuiszorg Naarden.

Respijtzorg om mantelzorgers te ontlasten
Hierboven hebben we het al aangestipt: veel mantelzorgers kunnen we wat ondersteuning gebruiken. Dit noemen we respijtzorg:

Zorgstudenten nemen een periode – óf regelmatig, enkele keren per week bijvoorbeeld – de mantelzorgtaken over.

Dus bent u mantelzorger en wilt u weer meer tijd voor uzelf? Bent u bang dat u overbelast raakt, met alle gevolgen van dien? Schroom dan niet, en schakel via ons respijtzorg in.

Dat is ook niets om u voor te schamen. Want u zorgt uit liefde. Maar ook u kunt een burn-out krijgen. En dan zijn jullie veel verder van huis.

Uiteraard zijn verschillende soorten hulp te combineren. Bent u op zoek naar een andere vorm van laagdrempelige thuishulp in Naarden? Bekijk ons complete zorgaanbod. Of bel vrijblijvend voor overleg: 085-3013841.

Wanneer schakelt u ons in?

Woont u in gemeente Naarden, en zoekt u extra ondersteuning voor uzelf of uw naaste? Dan is de kans groot dat wij u kunnen helpen. U kunt ons altijd bellen voor vrijblijvend advies.

Omdat wij particuliere thuiszorg bieden, heeft u ook geen indicatie nodig.

Hieronder geven we 3 voorbeelden van situaties waarin onze hulp van pas komt:

Tina Reinders kwam niet meer aan haar hobby’s toe door mantelzorg

2 ouders op leeftijd. Die niets liever willen dan zo lang mogelijk thuis blijven wonen, samen. En Tina gúnt het ze. Zo veel, dat ze iedere dag langsgaat om te helpen: huishouden, boodschappen…ze helpt haar ouders zelfs om aan te kleden en te wassen.

Dat doet ze uit liefde. Maar als ze eerlijk is: zo houdt ze het niet lang meer vol. Want tijd om te ontspannen? Die heeft ze niet meer, naast haar éigen huishouden en gezin om voor te zorgen. Zelfs niet met een man die haar steunt en ook veel taken op zich neemt.

Daarom krijgt ze binnenkort ondersteuning van een zorgstudent. Die neemt de huishoudelijke taken van haar over. En houdt haar ouders daarnaast ook gezelschap. Zodat Tina weer meer tijd thuis kan doorbrengen. Ze kijkt ernaar uit om eindelijk weer te gaan hobbyen.


Lotte van Dijk durfde niet zelf meer naar buiten

Enkele maanden geleden ging Lotte een wandeling maken. Toen viel ze door een stoeptegel die ietwat uitstak. Gelukkig vielen de lichamelijke gevolgen mee. Maar geestelijk kreeg Lotte toch een klap: sindsdien durfde ze niet meer alleen naar buiten. Niet voor een wandeling, maar ook niet voor noodzakelijke dingen zoals de boodschappen.

Haar kinderen sprongen bij, en gingen om de beurt naar de winkel voor hun moeder. Dat was alleen niet genoeg. Want hun moeder bewoog ook niet genoeg meer, nu ze niet meer ging wandelen. Wat te doen?

De oplossing: een zorgstudent die ook graag buiten is. Die neemt Lotte nu iedere week 2x mee voor een gezellige wandeling. Want samen durft Lotte wél.


Rob de Cock raakte in een depressie door eenzaamheid

Rob had eenzaamheid altijd onderschat. Vroeger leek het hem ergens wel fijn: alle tijd voor zichzelf, met niemand rekening houden, en alleen maar doen wat je leuk vindt.

Nu begreep hij dat hij zichzelf alleen maar gerustgesteld had. Zichzelf had voorbereid op het moment waarop hij wellicht alleen kwam te staan. Het moment waarop zijn vrouw overleed.

Nu ís hij alleen. En heeft hij uit eenzaamheid nergens zin in. Waardoor de dagen alleen maar langer duren. Rob werd hoe langer hoe somberder. Totdat hij uiteindelijk in een depressie kwam.

Zijn kinderen zagen hun vader afglijden, en maakten zich grote zorgen. Ze probeerden zo vaak mogelijk langs te gaan, maar dat had geen zichtbaar effect op hun vader. Er was iemand nodig die regelmatiger op bezoek ging, en langer bleef.

Die persoon vonden ze: in de vorm van een zorgstudent. Iemand met dezelfde interesses als hun vader. Daardoor was de klik er al snel. Rob leeft weer op. De tijd waarin hij alleen is, is nog steeds niet makkelijk. Maar die wordt nu gelukkig steeds weer doorbroken.


Dit zijn slechts enkele voorbeelden van wanneer u ons kunt inschakelen. Wij staan paraat in iedere situatie waarbij een oudere baat heeft bij gezelschap en hulp, en/of een mantelzorger bij ondersteuning.

Bel: 085-3013841

Wie betaalt thuiszorg in Naarden?

U kunt onze studenten voor 30 euro per uur inschakelen. Dat geldt voor de hele gemeente Naarden.

U moet er vanuit gaan dat u die kosten zelf betaalt. Want particuliere thuiszorg wordt normaal gesproken niet vergoed vanuit uw verzekering (er is immers geen officiële indicatie).

Zijn de kosten voor u een drempel? Dan kunt u die wel verlagen, op 3 manieren:

  • Met een pgb. Daarmee kunt u onze zorg inkopen.
  • Vergoeding voor respijtzorg (ontlasting van mantelzorgers).
  • Kosten aftrekken van de belasting (bereken direct).

Veelgestelde vragen over thuiszorg in Naarden

Waar zit de thuiszorgwinkel in Naarden?

De thuiszorgwinkels in Naarden vindt u op de volgende adressen:

Medipoint l Careyn Thuiszorgwinkel
Brinklaan 78B
1404 GL Bussum

Is er in Naarden genoeg aandacht voor langer thuis wonen?

Naarden is onderdeel van de gemeente Gooise Meren. En ja: die gemeente heeft – net als álle gemeentes, overigens – veel aandacht voor langer thuis wonen. Niet alleen bij ouderen, maar voor alle doelgroepen.

Want Gooise Meren voert de Wmo uit. Deze wet is er juist op gericht dat mensen zo lang mogelijk thuis wonen en problemen zelf (met behulp van het eigen netwerk) oplossen.

Natuurlijk is er ook ondersteuning vanuit de gemeente, als zij daarvoor een indicatie afgeven. Dan is bijvoorbeeld huishoudelijke hulp een optie. Of hulp bij aanpassingen aan uw woning.

Kan ik in Naarden ook via de gemeente mantelzorgondersteuning krijgen?

Er zijn in de gemeente organisaties die mantelzorgers ondersteunen. Bijvoorbeeld met advies en respijtzorg door vrijwilligers.

Daarnaast kunnen mantelzorgers de mantelzorgwaardering krijgen: een eenmalige vergoeding van € 150,-. Dit kan 1 keer per jaar.

Wilt u méér ondersteuning dan u via of in de gemeente kunt krijgen? Dan kunt u overwegen om een van onze zorgstudenten in te huren. Hij of zij kan uw taken dan structureel, voor een aantal uur per week, overnemen.

Zijn er genoeg thuiszorgstudenten in Naarden?

Ja, in de hele gemeente Gooise Meren hebben we genoeg thuiszorgstudenten beschikbaar. Voor uw hulpvraag kunnen we op korte termijn een geschikte student vinden.

We sturen dus niet zomaar iemand naar u toe: we zoeken een persoon die bij u en uw hulpvraag past. Misschien verdelen we de zorg over meerdere zorgstudenten. Maar hoe dan ook wijzen we vaste personen aan u toe: zo ziet u altijd een vertrouwd gezicht, met wie u snel een band opbouwt.

Is er een wachtlijst voor thuiszorg door studenten in Naarden?

Nee. Anders dan in de reguliere zorg, hebben wij nooit wachtlijsten. Daarbij hebben we een groot bestand van gemotiveerde studenten. We verwachten dat we snel de juiste match voor u gevonden hebben.

 

Neem contact op 


Relevante adressen

De Thuiszorg Student biedt laagcomplexe ouderenzorg en begeleiding in de Randstad (Nood-Holland, Zuid-Holland en Utrecht). Hieronder kunt u handige zorgadressen vinden voor in uw woonplaats.


Huisartsenpraktijk De Nieuwe Vesting

Turfpoortstraat 26
1411 EG, Naarden
035 694 3810

Huisartsenpraktijk Keverdijk

Kolonel Verveerstraat 66
1411 VE, Naarden
035 694 6398

Huisartspraktijk Schouten

Koningin Wilhelminalaan 7
1411 EL, Naarden
035 694 3281

Vesting Service Apotheek

Koningin Wilhelminalaan 5
1411 EL, Naarden
035 694 0633

Fysiotherapie Naarden

Evert de Bruijnstraat 31
1411 SX, Naarden
035 694 8089

Praktijk voor Coaching en Haptonomie

Lindelaan 8-B
1405 AJ, Bussum
035 694 8733

Zoekt u thuiszorg of begeleiding dan in een andere plaats als Naarden. Vul uw woonplaats dan in de zoekbalk in en bekijk onze mogelijkheden van zorg.

De Thuiszorg Student B.V. 2020
error: Content is protected !!