Particuliere thuiszorg Huizen

Zoekt u laagdrempelige thuiszorg in (de omgeving van) Huizen? Bij ons kunt u terecht voor hulp en ondersteuning in de ouderenzorg. Het gaat dan om taken die door ongediplomeerde zorgstudenten gedaan kunnen worden.

Onze zorgstudenten kunnen veel betekenen in de strijd tegen problemen die zich vaak voordoen op hogere leeftijden: eenzaamheid en depressie. Maar ook overbelasting bij mantelzorgers, die vaak onder te hoge druk staan.

Hieronder kunt u lezen over de soorten thuishulp die wij verlenen. U kunt ook direct:

Bekijk ons Zorgaanbod 

Zoekt u thuiszorg in Huizen door professionele zorgverleners? Bijvoorbeeld voor terminale thuiszorg, nachtzorg of 24-uurszorg? Dan verwijzen we u graag door naar onze zusterorganisatie voor particuliere thuiszorg: Zuster Jansen.

Welke thuiszorg bieden wij in Huizen?

Zoals gezegd: wij bieden ‘lichte’ thuiszorg door zorgstudenten. Die zijn door ons stuk voor stuk aangenomen om hun motivatie en betrouwbaarheid. Ze doen graag iets terug voor de maatschappij, terwijl ze relevante werkervaring opdoen in de zorg.

Aan welke vormen van hulp moet u dan denken? Bijvoorbeeld aan:

Ondersteuning bij dementie
Wanneer iemand dement wordt, heeft dat grote gevolgen. Niet alleen voor de patiënt zelf, maar ook voor zijn/haar naasten. Die zullen hoe langer hoe meer mantelzorgtaken op zich nemen.

Veel mantelzorgers lopen het risico overbelast te raken. Sommigen zorgen zelfs 24 uur per dag, 7 dagen per week. Dat houdt niemand vol.

Ondersteuning door een zorgstudent kan dan veel verschil maken: iemand die enkele keren per week de zorg even overneemt. Zodat de mantelzorger wat lucht heeft. Tijd voor zichzelf.

Activiteiten als wandelen, koken, tuinieren, etc.
Het maakt niet veel uit hoe de thuiszorgstudent hulp biedt. Dat doen we altijd op maat, in goed overleg. Het kan van alles zijn:

Wandelen, als dat nog lukt. Koken, alleen of samen. Tuinieren, als de cliënt daarvan houdt. Heeft hij/zij een andere hobby? Dan zoeken wij een student die daar bij voorkeur óók interesse in heeft, en de oudere helpt om de hobby (weer) te doen.

Boodschappenservice
Is het iedere week weer lastig om ervoor te zorgen dat er boodschappen in huis komen. Schakel dan 1 van onze zorgstudenten in: die doet de boodschappen en levert ze thuis af.

Misschien is het ook mogelijk om samen met de oudere boodschappen te doen. Zo zorgt de student er direct voor dat de oudere meer beweegt. En dat heeft dan weer een goede invloed op de gezondheid van de oudere.

Uiteraard zijn verschillende soorten hulp te combineren. Bent u op zoek naar een andere vorm van laagdrempelige thuishulp in Huizen? Bekijk ons complete zorgaanbod. Of bel vrijblijvend voor overleg: 085-3013841. Ook wanneer u in de buurt woont van Hilversum, Alkmaar, Amsterdam,  of Haarlem, staan we voor u klaar.

Wanneer schakelt u ons in?

Goed om te weten: De Thuiszorg Student is een particuliere thuiszorgorganisatie. Wat betekent dat? Dat u helemaal zelf beslist of u van onze hulp gebruikmaakt. Daar heeft u géén indicatie voor nodig.

Wat zijn dan situaties waarin u aan onze zorg kunt denken? Bijvoorbeeld 1 van de volgende 3:

Raymond van Dongen uit Bikbergen zorgde 24/7 voor zijn vrouw

De vrouw van Raymond herkent hem soms niet meer. Zo ver is de dementie al gekomen. Het betekende ook dat hij alles in huis deed. En zijn vrouw hielp als ze ergens hulp bij nodig heeft. Inmiddels is dat bijna bij alles.

Zijn eigen sociale leven? Zijn hobby’s? Daar kwam hij allang niet meer aan toe. Zo kon hij niet meer iedere zaterdag naar de voetbalclub, om naar het eerste elftal te kijken. Iets waar hij iedere week naar uitkeek. Hij houdt van zijn vrouw, dus zij ging voor. Altijd. Maar…

…hoe lang hield hij het nog vol? Gelukkig hoefde hij daar niet achter te komen. Want zijn kinderen hielpen hem om een zorgstudent in te schakelen van De Thuiszorg Student. Die komt nu meerdere keren per week langs om de taken van Raymond even over te nemen. Ook op zondag, zodat hij weer voetbal kan kijken.


Ellie Peeters uit Valkeveen was gestopt met haken

Haken was Ellies lust en leven. Maar niet alleen. Het plezier was pas compleet als ze het samen met haar vriendinnen deed. Het leven bespreken terwijl onder haar handen een kleed ontstond, of een trui, een muts…heerlijk. Haken was de perfecte katalysator voor goede gesprekken.

Maar Ellies vriendinnen zijn er niet meer. Of verhuisd, of overleden. Ze kende niemand meer die van haken hield. Zo viel haar hobby weg. Evenals het genot van goede gesprekken.

Haar dochter legde dit probleem voor bij De Thuiszorg Student. Wij vonden een student die én in de buurt van Huizen woont, én van haken houdt (gelukkig is deze hobby weer helemaal ‘in’). De eerste kennismaking ging goed: er was direct een klik. Nu ontmoeten ze elkaar minstens 2x per week. Ze haken, en ze praten. Zo kreeg Ellie een belangrijk stuk van haar leven weer terug.


Cor Hermans uit Crailo kon wel een hulp in het huishouden gebruiken

Cor is van de oude stempel. Het is niet dat hij geen huishouden wílde doen, maar hij had het gewoon nooit geleerd. Want hij hoefde het ook nooit te doen: toen hij jong was, deed zijn moeder alles voor hem. Toen hij trouwde, nam zijn vrouw die taak over.

Maar Cors vrouw is nu overleden. Waardoor hij met de handen in het haar zat: wat moest hij doen? Hoe moest hij het doen? Wanneer moest hij het doen? Af en toe stofzuigen ging nog wel, maar het hele huishouden? De was? Koken? Op tijd boodschappen doen?

Nu komt er een paar keer per week een thuiszorgstudent langs. Hij helpt Cor met al deze zaken. Ze doen het zo veel mogelijk samen. Zo leert Cor er ook veel van. Hij pikt steeds meer dingen zelf op. Wie weet, misschien heeft hij straks geen hulp meer nodig.

Aan de andere kant: hij geniet van het gezelschap. Dus Cor denkt erover om sowieso de hulp van De Thuiszorg Student te blijven gebruiken.


Dit zijn slechts enkele voorbeelden van wanneer u ons kunt inschakelen. Wij staan paraat in iedere situatie waarbij een oudere baat heeft bij gezelschap en hulp, en/of een mantelzorger bij ondersteuning.

Bel: 085-3013841

Wie betaalt thuiszorg in Huizen?

U kunt onze zorgstudenten overal in de gemeente Huizen inhuren: vanaf 30 euro per uur. Betaalt u die zorg zelf? In principe wel, omdat het om particuliere thuiszorg gaat. Maar er zijn mogelijkheden om de kosten te verzachten:

Sommige verzekeraars vergoeden respijtzorg. Vaak onder de noemer ‘vervangende zorg’. Zo hopen ze overbelasting bij mantelzorgers te voorkomen.

U kunt particuliere thuiszorg ook inkopen met een pgb. Informeer bij uw gemeente of u hiervoor in aanmerking komt.

Kosten die u voor particuliere thuiszorg maakt, kunt u aftrekken bij de belasting. Namelijk onder ‘Extra gezinshulp aan huis’. Bereken direct hoeveel u kunt terugkrijgen.

Veelgestelde vragen over thuiszorg in Huizen

Waar zit de thuiszorgwinkel in Huizen?

De thuiszorgwinkels in Huizen vindt u op de volgende adressen:

Vegro Thuiszorgwinkel
Oude Torenstraat 59
1211 BV Hilversum

Hoe helpt gemeente Huizen mij om langer thuis te blijven wonen?

Via de gemeente Huizen kunt u proberen om huishoudelijk hulp te krijgen, en hulpmiddelen. Ook ondersteunen ze u wanneer u aanpassingen wilt maken aan uw huis.

Deze hulp bieden ze aan in het kader van de Wmo. Die wet is erop gericht om mensen zo lang mogelijk zelfstandig thuis te laten wonen. Maar die hulp is ook beperkt: u krijgt precies wat zij vinden dat in uw situatie nodig is. En misschien is dat ook genoeg.

Maar wilt u méér ondersteuning? Dan is het goed om te weten dat u die hulp ook zelf kunt inkopen, bij een particuliere thuiszorginstelling als De Thuiszorg Student.

Ik wil extra ondersteuning. Kan ik met een pgb hulp krijgen van een zorgstudent?

Ja: als u via de gemeente een pgb-budget krijgt, kunt u dat zeker gebruiken om onze hulp in te kopen.

Uiteraard wil de gemeente wel dat u een zorgvuldige administratie bijhoudt. Daaruit moet onder meer blijken dat de kwaliteit van onze zorg voldoende is. En dat u de ondersteuning krijgt die u nodig heeft om uw zorg op te lossen.

Bij deze rompslomp kunnen we u ondersteunen.

Ik ben mantelzorger in Huizen. Helpt de gemeente mij om dit vol te houden?

Gemeente Huizen waardeert haar mantelzorgers. Op verschillende manieren. Zo staat op de website waar u als mantelzorger kunt aankloppen voor praktische hulp en ondersteuning, en speciale cursussen voor mantelzorg.

Daarnaast kunt u als mantelzorger het ‘mantelzorgcompliment’ krijgen. Dit is een eenmalig jaarlijks geldbedrag. Dit compliment moet wel door degene waar u voor zorgt aangevraagd worden.

Wordt uw taak als mantelzorger te zwaar? Dan informeert de gemeente u over mogelijkheden voor respijtzorg: dat is vervangende zorg door iemand die uw taken even overneemt. U kunt ook via ons respijtzorg inschakelen.

Is er een wachtlijst voor thuiszorg door studenten in Huizen?

Nee. Wij hebben een groot bestand met gemotiveerde, betrouwbare zorgstudenten. Meestal hebben we snel iemand gevonden die aan uw hulpvraag kan voldoen.

 

Neem contact op 

 


Relevante adressen

De Thuiszorg Student biedt laagcomplexe ouderenzorg en begeleiding in de Randstad (Nood-Holland, Zuid-Holland en Utrecht). Hieronder kunt u handige zorgadressen vinden voor in uw woonplaats.


Gooise Huisartsen Huizen

Lindenlaan 46
1271 BB, Huizen
035-5253425

Huisartspraktijk A ten Have

Eek 1
1274 GL, Huizen
035-5254488

Groepspraktijk Huizen

Kerkstraat 70
1271 RM, Huizen
035-5256444

Huizer Apotheek

Becker Manuele Therapie en Fysiotherapie

Oostkade 8
1274 NC, Huizen
035-5257255

Fysiotherapie Jan Janszen

Hellingstraat 22
1271 VA, Huizen
035-5241255

Zoekt u thuiszorg of begeleiding dan in een andere plaats als Huizen. Vul uw woonplaats dan in de zoekbalk in en bekijk onze mogelijkheden van zorg.

De Thuiszorg Student B.V. 2020
error: Content is protected !!