Eenzame ouderen helpen tegen betaling

“Hoe kan ik eenzame ouderen helpen?” Dat kan op vele manieren. En ja, zelfs tegen betaling. Wij werken met zorgstudenten die graag willen bijverdienen met een betekenisvolle bijbaan.

Bén jij zo’n student? Dan horen we graag van je:

Lees meer over een studentenbijbaan in de ouderenzorg >

Direct inschrijven! | Bekijk onze vacatures

Hoe kun je dan concreet ouderen helpen tegen eenzaamheid? Oftewel: waaruit bestaat je werk als zorgstudent? Bijvoorbeeld uit:

Bellen met eenzame ouderen

Hoe eenvoudig kan het zijn? Iedere week, misschien meerdere keren, de telefoon pakken en de oudere aan wie jij gekoppeld bent, even bellen.

Dan kletsen jullie over hobby’s, dingen die jullie meegemaakt hebben, gebeurtenissen in de wereld… Waarover dan ook, een gezellig gesprek maakt al een heel verschil.

Eenzame ouderen missen juist vaak iemand om hun verhaal aan kwijt te kunnen. Als jij dat luisterend oor biedt, voelt iemand zich direct al minder alleen.

Lees verder over bellen met eenzame ouderen >

Ouderen gezelschap houden

Beter nog dan bellen is iemand gezelschap houden. Een aantal keer per week op bezoek gaan, en gesprekken in levende lijve voeren.

En als je bij iemand op bezoek bent, kun je natuurlijk veel meer doen dan praten alleen. Wat dacht je van een spelletje doen? Iemand helpen met zijn of haar hobby? Tuinieren?

Enfin, er zijn veel dingen die je kunt bedenken. Wanneer je een oudere voor het eerst ontmoet, is het dan ook goed om te vragen wat hij of zij graag doet.

Lees verder over ouderen gezelschap houden >

Fietsen of wandelen met ouderen

Veel eenzame ouderen komen het huis niet meer uit. Niet omdat ze dat niet meer kunnen. Maar omdat ze geen reden hebben om naar buiten te gaan.

Als jij er bent, en je gaat samen met ze wandelen of fietsen (bijvoorbeeld in een duofiets), zal dat ze veel goed doen. Bewegende voort komen er vaak ook nóg meer verhalen los. Helemaal als ze rondwandelen of -fietsen in de plaats waar ze opgroeiden.

Lees verder of wandelen of fietsen met ouderen >

Extra eenzaamheid tijdens de kerst

Op het moment van schrijven komt de kerst er weer aan. Traditioneel de periode waarin nóg meer ouderen eenzaam zijn, en/of zich nóg eenzamer voelen.

Dat is ook niet gek: juist kerst is in onze maatschappij dé tijd om samen te komen met familie en vrienden. Die worden dan ook extra gemist wanneer die weggevallen zijn.

Door corona meer eenzaamheid onder ouderen

Deze tijd is de eenzaamheid onder álle mensen – dus ook ouderen – groter door corona. Door de maatregelen mogen mensen elkaar minder zien – en áls ze elkaar zien moeten ze op afstand blijven.

Dus vanwege kerst én corona (en het feit dat normaal gesproken al 1 op de 10 ouderen boven de 75 zich eenzaam voelen), is dit dé tijd om in actie te komen.

Kennismaken?

Wil jij eenzame ouderen helpen tegen betaling? Dat kan via ons: wij bieden studenten een betekenisvolle bijbaan in de zorg. Zo maak je écht een verschil voor mensen.

We zoeken zorgstudenten in Amsterdam. Utrecht, Rotterdam, Nijmegen, Leiden en Den Haag

Neem contact op | Bekijk onze vacatures