Student loopt met oudere vrouw in het park

Wandelen met ouderen

Wandelen met ouderen als bijbaan?

Wandelen met ouderen…hoe eenvoudig kan het zijn om van betekenis te zijn voor mensen die zich vaak eenzaam voelen? Als jij student bent en je zoekt een bijbaan in de ouderenzorg, kijk dan eens tussen onze vacatures. Grote kans dat we iets voor je hebben, bij jou in de buurt. Direct inschrijven! | Bekijk onze vacatures

Waarom wandelen met ouderen?

Allereerst hebben veel ouderen behoefte aan gezelschap. Uit cijfers van 2019 blijkt dat 1 op de 10 senioren van boven de 75 zich erg eenzaam voelen. (Bron: CBS)

Daarnaast bewegen veel ouderen te weinig. Terwijl dit júist zo goed is, óók op latere leeftijd. Want bewegen helpt:

  • Om fit te blijven en een goede conditie te houden
  • Om ook mentaal fit te blijven
  • De kans op (chronische) ziektes te verlagen

(Bron: allesoversport.nl)

Dit is de meeste ouderen wel bekend. Toch lukt het vaak niet om (regelmatig) in beweging te komen. Mede doordat er maar weinig (of helemaal geen) mensen langskomen om ze even mee te nemen naar buiten.

Dus ja: wandelen met ouderen is veel méér dan een bijbaan. Het is een van de makkelijkste manieren om ouderen zich minder eenzaam te laten voelen, om te zorgen dat ze fit en gezond blijven, én ook nog eens de druk op de zorg te verlagen.

Vacatures in heel Nederland

Via ons, De Thuiszorg Student, kun je in heel Nederland tegen betaling wandelen met ouderen.

Op dit moment zoeken we onder andere studenten in Utrecht, Eindhoven, Groningen, Den Bosch, Den Haag en Amsterdam die een bijbaan in de zorg zoeken. Direct inschrijven! | Bekijk onze vacatures

Wie zijn wij?

Wij zijn De Thuiszorg Student. We bemiddelen tussen ouderen die een wandelpartner (of andere hulp) zoeken, en studenten die een afwisselende en betekenisvolle bijbaan in de zorg zoeken.

Die bemiddeling is nodig: veel studenten wíllen graag een bijbaan met ouderen, maar weten hulpbehoevende senioren in hun buurt niet te vinden.

Tegelijkertijd zoeken veel ouderen gezelschap, maar weten niet waar ze die kunnen vinden. Daarbij speelt ook dat ze niet zomaar iedereen in huis durven te laten.

Daarom springen wij in: om vraag en aanbod aan elkaar te knopen. Zo garanderen we jou een mooie bijbaan met goede voorwaarden. En ouderen betaalbaar gezelschap van een betrouwbare student.

Kennismaken?

Wil jij wandelen met ouderen als bijbaan? Schrijf je dan in voor een eerste kennismaking. Je kunt ook direct solliciteren op één van onze vacatures. Dan hoor je snel van ons. Direct inschrijven! | Bekijk onze vacatures

 

Auteur: Just

 

Just schrijft blogartikelen en doet werving en selectie