Student verzorgt maaltijd voor oudere vrouw.

Koken voor ouderen

Koken voor ouderen in de buurt?

Ben je student en wil je koken voor ouderen thuis, bij jou in de buurt? Grote kans dat wij de bijbaan hebben die jij zoekt. Een bijbaan die niet alleen goed betaald, maar die ook veel voldoening geeft. Want door deze simpele activiteit kun jij veel betekenen voor senioren.

Direct inschrijven! | Bekijk onze vacatures

 

Waarom koken met ouderen?

Vanwege hun gezondheid

Veel ouderen kunnen zelf niet meer goed koken. Bijvoorbeeld omdat ze niet meer lang kunnen staan. Of zelf geen boodschappen meer kunnen doen.

Als er dan niemand is die ze daarbij helpt, schiet de warme maaltijd er al snel bij in. Daardoor gaan ze ongezonder eten, wat natuurlijk ook gevolgen heeft voor hun gezondheid.

Wanneer er iedere week een paar dagen iemand langskomt om met ze te koken, blijven ze langer gezond. Dat helpt ook tegen (chronische) ziektes.

Vanwege eenzaamheid

Er zijn veel eenzame ouderen in Nederland. Het is zelfs zo dat 1 op de 10 75-plussers zich erg eenzaam voelt. (Bron: CBS)

En dat terwijl er zo makkelijk iets aan te doen is. Enkele keren per week bezoek maakt al een groot verschil. Helaas is dat voor familie niet altijd mogelijk.

Wanneer jij iedere week langskomt om te koken, doe je dus tegelijkertijd iets aan deze eenzaamheid. Vooral voor de mentale gezondheid maakt dat veel verschil.

Vanwege dementie

De laatste jaren gebeurt het steeds meer: samen koken met dementerende ouderen. Want dit stimuleert de hersenen op een positieve manier.

Uit ervaring blijkt dat tijdens het koken veel gepraat wordt: over het koken, het eten, over vroeger, etc. Dit gebeurt niet als er alleen maar vóór deze ouderen gekookt wordt.

Vacatures in heel Nederland

Via ons, De Thuiszorg Student, kun je in heel Nederland tegen betaling koken bij ouderen thuis.

Op dit moment zoeken we onder andere studenten in Amsterdam, Apeldoorn en Den Haag die een bijbaan in de zorg zoeken.

Direct inschrijven! | Bekijk onze vacatures

Wie zijn wij?

Wij zijn De Thuiszorg Student. We bemiddelen tussen ouderen die hulp kunnen gebruiken (zoals iemand die samen met ze kookt en boodschappen doet), en studenten die een afwisselende en betekenisvolle bijbaan in de zorg zoeken.

Die bemiddeling is nodig: veel studenten wíllen graag een bijbaan met ouderen, maar weten hulpbehoevende senioren in hun buurt niet te vinden.

Tegelijkertijd zoeken veel ouderen gezelschap of hulp, maar weten niet waar ze die kunnen vinden. Daarbij speelt ook dat ze niet zomaar iedereen in huis durven te laten.

Daarom springen wij in: om vraag en aanbod aan elkaar te knopen. Zo garanderen we jou een mooie bijbaan met goede voorwaarden. En ouderen betaalbare hulp van een betrouwbare student.

Tip: recepten wanneer je gaat koken met ouderen

Het is handig om van tevoren geschikte recepten te verzamelen. Want als een oudere niet lang kan staan, is het beter om een maaltijd te kiezen die snel klaar is.

Of als je kookt met dementerende ouderen: een maaltijd die niet te ingewikkeld is.

Gelukkig zijn er veel websites die al goede recepten verzameld hebben. We geven je onze top 5:

  • Makkelijke en goedkope recepten voor ouderen
  • Hollandse recepten (die ouderen nog zullen kennen van vroeger)
  • Gezonde recepten voor ouderen
  • Onvergetelijke recepten voor dementerende ouderen
  • Meer geschikte recepten voor mensen met dementie

Kennismaken?

Wil jij samen koken met ouderen in de buurt als bijbaan? Schrijf je dan in voor een eerste kennismaking. Je kunt ook direct solliciteren op één van onze vacatures. Dan hoor je snel van ons.

Direct inschrijven! | Bekijk onze vacatures

 

Auteur: Just

Just schrijft blogartikelen en doet werving en selectie