Huiskamerbegeleiding van De Thuiszorg Student

Huiskamerbegeleiding

De afgelopen jaren is huiskamerbegeleiding erg populair geworden in verpleeghuizen. Hoe komt dat? Wat zijn de voordelen? En wat doet een huiskamerbegeleider eigenlijk precies? Deze vragen beantwoorden we in dit artikel.

Wat is huiskamerbegeleiding?

Bij huiskamerbegeleiding zijn er in de huiskamer medewerkers, die bewoners helpen en voor een fijne sfeer zorgen. Zo ondersteunen ze het zorgpersoneel door lichte verzorgende taken uit te voeren. Én ontlasten ze mantelzorgers door hun dierbaren gezelschap te houden.

Wat doet een huiskamerbegeleider?

De huiskamerbegeleider is nog relatief nieuw. Daarom kan er ook best verschil zijn tussen de taken die ze uitvoeren. Maar in het algemeen vallen de volgende taken onder deze functie:

Daarnaast gaat het vooral om het welzijn van bewoners te verhogen. Hoe? Dat mag de huiskamerbegeleider deels zelf bepalen. Alles gaat natuurlijk wel in goed overleg met het andere personeel en de bewoners zelf.

Voordelen van huiskamerbegeleiding

Sinds de huiskamerbegeleider op het toneel is verschenen, is het een doorslaand succes. Op alle fronten:

  • Bewoners vrolijken op
    Huiskamerbegeleiders geven de aandacht die zorgpersoneel niet kunnen geven. Dus ze voegen daadwerkelijk iets toe aan het verpleeghuis. En bewoners voelen die aandacht. Het is gezelliger, ze worden meer gehoord, en dat werkt positief door.
  • Mantelzorgers voelen minder druk
    Mantelzorgers weten dat er iemand is die hun naaste aandacht geeft. Natuurlijk vervangt het de mantelzorger niet. Maar die voelt wel minder druk om iedere dag langs te moeten komen.
  • Zorgpersoneel wordt goed ondersteund
    Voor zorgpersoneel is het ook prettig om te weten dat er iemand is die voor de ‘randdingetjes’ zorgt, waar zij zelf geen tijd voor hebben. Hun werk wordt daarom ook leuker. Al is het maar omdat veel bewoners lekkerder in hun vel zitten dankzij de huiskamerbegeleider.

Zorgstudenten kunnen uw huiskamerbegeleider thuis zijn!

Huiskamerbegeleiders zijn actief in verpleeghuizen. Maar dat wil niet zeggen dat u thuis niet iets vergelijkbaars kunt krijgen! Wij zenden zorgstudenten uit, die met name mantelzorgers ondersteunen.

Onze betrouwbare studenten houden bijvoorbeeld uw naaste gezelschap. Of koken voor hem/haar. Of gaan met hem/haar leuke dingen doen zoals wandelen of tuinieren.

De voordelen van de huiskamerbegeleider, maar dan bij u thuis!

Zit uw naaste in een zorginstelling, maar zijn daar (nog) geen huiskamerbegeleiders? Dan kunt u ook een zorgstudent inhuren om uw naaste in het verpleeghuis te bezoeken.

Bekijk ons aanbod