Particuliere thuiszorg Gooi en Vechtstreek

In de hele Gooi en Vechtstreek kunt u bij ons thuiszorg inhuren. Wij zijn een particuliere organisatie voor laagdrempelige hulp en ondersteuning aan ouderen. U heeft dus géén indicatie nodig.

We werken met zorgstudenten in de regio. Betrouwbare, enthousiaste jonge mensen, die graag ervaring opdoen in een betekenisvolle bijbaan.

Hieronder leest u meer over onze hulp. U kunt ook direct:

Bekijk ons Zorgaanbod 

Zoekt u gespecialiseerde thuiszorg in Gooi en Vechtstreek, door professionele zorgverleners? Bijvoorbeeld voor terminale thuiszorg of 24-uurszorg? Dan verwijzen we u graag door naar onze zusterorganisatie voor particuliere thuiszorg: Zuster Jansen.

Welke thuiszorg bieden wij in Gooi en Vechtstreek?

U kunt bij ons terecht voor hulp die uw leven nét iets makkelijker maken. Het doel van de hulp is:

De hulp kan alle denkbare vormen aannemen; zolang het maar in de macht van onze thuiszorgstudenten ligt. Denk bijvoorbeeld aan:

Bezoeken, thuis of in een zorginstelling
Veel ouderen voelen zich eenzaam. En eenzaamheid kan nare gevolgen hebben: de geestelijke gezondheid gaat achteruit (ongelukkig voelen en depressie), maar óók de lichamelijke (ongezond gedrag, vaker ziek en zelfs eerder overlijden).

Onze zorgstudenten kunnen deze ouderen regelmatig bezoeken, 1 of meerdere keren per week. Een kleine moeite, met grote positieve gevolgen!

Gezelschap houden
Tijdens die bezoeken houden onze studenten de oudere gezelschap. Hoe eenvoudig kan het zijn? Gewoon iemand om mee te praten. Iemand om je verhaal aan kwijt te kunnen. Mensen zijn simpelweg niet gebouwd om alleen te zijn.

Activiteiten doen
De zorgstudent kan van alles doen met de oudere: een spelletje, een hobby, de krant lezen of tv kijken, wandelen of fietsen, koken en eten, etc.

Nogmaals: de hulp is op maat, en kan dus alle vormen aannemen. Vertel ons wat uw situatie is, en wat u/uw naaste graag zou willen. Dan komen wij met een gericht plan.

Uiteraard zijn verschillende soorten hulp te combineren. Bent u op zoek naar een andere vorm van laagdrempelige thuishulp in Gooi en Vechtstreek? Bekijk ons complete zorgaanbod. Of bel vrijblijvend voor overleg: 085-3013841.

Wanneer schakelt u ons in?

Omdat wij én een particuliere thuiszorgorganisatie zijn, én hulp op maat bieden, bepaalt u helemaal zelf wanneer u ons inschakelt.

Heeft u als oudere ondersteuning nodig om het thuis langer te redden? Of bent u mantelzorger en wilt u meer tijd voor uzelf? Of heeft u een hele andere reden?

Bel ons, en we gaan voor u aan de slag.

Hieronder geven we nog een paar praktijksituaties, om u een nóg beter beeld te geven.

Michel Smit uit Blaricum zorgt voor zijn vrouw met Alzheimer

Het was een schok voor Michel en zijn vrouw: beginnende Alzheimer! In het begin was er nog weinig te merken van de dementie; ze werd alleen wat vergeetachtig.

Maar de ziekte vorderde in de loop der maanden. Daardoor moest Michel steeds meer taken op zich nemen: zowel huishoudelijke taken als zorgtaken. Dat deed hij met liefde, maar het werd hoe langer hoe zwaarder. En hij is toch ook al op leeftijd.

Als er niets veranderde, zou hij het niet volhouden. Dan moesten ze verhuizen naar een verpleeghuis, en dat wilden ze allebei niet. En gelukkig hóefde het uiteindelijk ook niet:

Via De Thuiszorg Student vonden ze ondersteuning door een medische student. Die komt nu meerdere keren per week langs om Michel bij te staan. Dan heeft hij ook wat tijd voor zichzelf.

Uiteindelijk zal het moment komen dat de Alzheimer té vergevorderd is, en het verpleeghuis onvermijdelijk. Maar voorlopig redden ze het zo.


Marjan de Jong uit Laren kampt met beginnende Parkinson

Marjan is alleenstaand. Kinderen heeft ze nooit gehad. Geen probleem; ze heeft veel vriendinnen, dus eenzaam zou ze niet snel worden.

Maar toen ontwikkelde ze Parkinson. In het begin ging dat nog wel. Tot de trillingen heftiger werden, waardoor ze steeds minder zelf kon.

Via-via hoorde ze van ondersteuning door zorgstudenten. En dat was dé oplossing: iemand die haar helpt in het huishouden. Bij het koken. En samen met haar boodschappen doet.

Daarbij geniet Marjan ook erg van het gezelschap.


Tim de Meijer uit Wijdemeren zocht naar respijtzorg

Tim zorgt nu al jaren voor zijn moeder, die veel ouderdomsklachten heeft. Hij bouwde zelfs een mantelzorgwoning, om altijd bij haar in de buurt te zijn. Hij wil het haar ook niet aandoen om naar een verpleeghuis te moeten. Ook al trekt het óók een flinke wissel op zijn gezin.

En juist vanwege dat laatste zocht hij naar respijtzorg. Zodat hij zelf weer meer tijd zou overhouden om er te zijn voor zijn vrouw en kinderen.

Tim vond het bij De Thuiszorg Student: een zorgstudent die 2x per week de zorgtaken van hem overneemt. En dat is fijn, want nu is er weer meer balans in zijn leven.


Dit zijn slechts enkele voorbeelden van wanneer u ons kunt inschakelen. Wij staan paraat in iedere situatie waarbij een oudere baat heeft bij gezelschap en hulp, en/of een mantelzorger bij ondersteuning.

Bel: 085-3013841

Wie betaalt thuiszorg in Gooi en Vechtstreek?

Reguliere thuiszorg wordt op indicatie vergoed. Bijvoorbeeld vanuit de Wmo of Wlz. Maar particuliere thuiszorg, zoals wij die bieden, betaalt u zelf.

Toch kunt u een deel van de kosten verzachten:

  • Met een pgb: beschikt u of uw naaste daarover? Dan kunt u daarmee onze hulp inkopen.
  • Via uw verzekering: er zijn verzekeraars die respijtzorg vergoeden, om overbelasting bij mantelzorgers te voorkomen. Informeer hiernaar!
  • Bij de Belastingdienst: onder de noemer ‘Extra gezinshulp aan huis’ kunt u kosten voor particuliere thuiszorg aftrekken. Bereken direct.

Veelgestelde vragen over thuiszorg in Gooi en Vechtstreek

Wat biedt Gooi en Vechtstreek qua thuiszorg?

De regio Gooi en Vechtstreek omvat 7 gemeenten. Dus het aanbod in thuiszorg is erg groot: er zijn veel thuiszorgorganisaties te vinden.

Er zijn met name veel reguliere thuiszorgorganisaties: instellingen die op indicatie zorg aan u verlenen. Zij moeten zich daarbij natuurlijk houden aan wat er in de indicatie staat: het aantal uur en de precieze zorgvormen.

Particuliere thuiszorgorganisaties zoals De Thuiszorg Student zijn er wat minder. Dus wanneer u (extra) ondersteuning wilt inkopen, heeft u beperkte keuze.

Gelukkig is de kwaliteit in de particuliere thuiszorg doorgaans erg hoog. En kunt u deze zorg vrij inkopen: niet op basis van een indicatie, maar op basis van wat u zelf vindt dat nodig is.

Wat biedt Gooi en Vechtstreek qua mantelzorgondersteuning?

In de 7 gemeenten van Gooi en Vechtstreek zijn verschillende organisaties te vinden voor mantelzorgers. Dus als u mantelzorger bent, en u heeft behoefte aan ondersteuning, heeft u opties.

Wilt u per direct ondersteuning in de vorm van respijtzorg? Dus zoekt u op korte termijn iemand die de taken van u overneemt, zodat u niet overbelast raakt? Dan kunt u vandaag nog bij ons terecht.

Hoe kan ik in Gooi en Vechtstreek jullie ondersteuning inkopen?

Heel eenvoudig: door ons te bellen. Vertel ons wat u in uw situatie nodig heeft: bijvoorbeeld gezelschap en ondersteuning als oudere, of respijtzorg als mantelzorger.

Vervolgens selecteren we één van onze betrouwbare zorgstudenten, die binnen enkele dagen op uw stoep staat. Hij of zij start dan direct met de afgesproken taken, voor het aantal uur dat afgesproken is. Als het om veel uren gaat, kan de zorg ook verdeeld worden over meerdere zorgstudenten.

Hoe dan ook krijgt u altijd dezelfde, vertrouwde gezichten te zien. Zodat er een goede vertrouwensband ontstaat.

Is er een wachtlijst voor thuiszorg door studenten in Gooi en Vechtstreek?

Nee. Gezien ons grote bestand aan zorgstudenten, verwachten we snel de juiste zorgstudent voor uw hulpvraag gevonden te hebben.

Waar kan ik precies thuiszorg krijgen in Gooi en Vechtstreek?

In iedere gemeente in de regio zijn we actief. Dus ook in:

Neem contact op 


Relevante adressen

De Thuiszorg Student biedt laagcomplexe ouderenzorg en begeleiding in de Randstad (Nood-Holland, Zuid-Holland en Utrecht). Hieronder kunt u handige zorgadressen vinden voor in uw woonplaats.


Huisartenpraktijk Endel

Comeniuslaan 14
1412 GP, Naarden
035 695 1807

Huisartsenpraktijk Löwenberg en Kuipers

Eslaan 1
1404EE EJ, Bussum
035 691 2222

Huisartsenpraktijk Stehouwer

Piet Heinlaan 50-B
1403 TZ, Bussum
035 691 9943

Huisartsenpraktijk de Meent

Meentweg 166-A
3454 AZ, Utrecht
035 691 4100

Apotheek Bussum-Zuid

Piet Heinlaan 50A
1403 TZ, Bussum
035 693 1618

Zoekt u thuiszorg of begeleiding dan in een andere plaats als Bussum. Vul uw woonplaats dan in de zoekbalk in en bekijk onze mogelijkheden van zorg.

De Thuiszorg Student B.V. 2020
error: Content is protected !!