Particuliere thuiszorg Zeist

In heel gemeente Zeist kunt u terecht voor laagdrempelige, particuliere thuiszorg aan ouderen. De Thuiszorg Student werkt samen met gemotiveerde, betrouwbare studenten. Die lichte zorgtaken kunnen uitvoeren.

Het is ons doel om de kwaliteit van leven van ouderen en hun mantelzorgers te verbeteren. Bijvoorbeeld door eenzaamheid tegen te gaan. Of overbelasting bij mantelzorgers.

Op deze pagina leest u meer over de soort hulp die wij bieden. Maar u kunt ook direct:

Neem contact op

Zoekt u thuiszorg in Zeist door professionele zorgverleners? Bijvoorbeeld voor terminale thuiszorg, of 24-uurs- of 12-uurszorg? Dan verwijzen we u graag door naar onze zusterorganisatie voor particuliere thuiszorg: Zuster Jansen.

Welke thuiszorg bieden wij in Zeist?

De zorg die u bij ons kunt inkopen, moet gedaan kunnen worden door ongediplomeerde thuiszorgstudenten. Dus het gaat niet om zorg die door professionele zorgverleners gedaan moet worden. Voorbeelden hiervan zijn:

Ouderen bezoeken, thuis of in een zorginstelling
Veel ouderen zien te weinig mensen. Niet voor niets is eenzaamheid een groot (maatschappelijk) probleem. Het zorgt ervoor dat ouderen depressief worden, vaker ziek zijn en zelfs eerder overlijden.

Een bezoek van een zorgstudent (thuis of in een zorginstelling), 1 of meerdere keren per week, maakt al verschil. Iemand die ouderen gewoonweg gezelschap houdt. Met ze praat. Een hobby uitoefent. Wandelen of koken.

Wat er tijdens het bezoek gebeurt, kan van alles zijn. Dat gaat altijd in goed overleg. Onze thuiszorg is altijd zorg op maat.

Mantelzorgers helpen en ontlasten
Meestal hebben ouderen 1 of meerdere mantelzorgers om zich heen: een partner, zoon/dochter of een andere naaste. 1 op de 3 Nederlanders is mantelzorger. En vele daarvan dreigen overbelast te raken (of zijn dit al).

Ook hier bieden onze studenten uitkomst: door zorgtaken enkele uren over te nemen, ook al is het maar 1x per week, krijgt de mantelzorger lucht. Even tijd voor zichzelf. Dit noemen we ook wel respijtzorg.

Schoonmaak
Huishoudelijke hulp behoort ook tot de mogelijkheden. Want vaak lukt het ouderen niet meer om het schoonmaken en opruimen bij te houden. Misschien vanwege somberheid, misschien vanwege lichamelijke beperkingen.

Dan is het fijn als een zorgstudent regelmatig langskomt om dit over te nemen. Een net huis geeft rust. Bovendien brengt de student óók gezelligheid met zich mee. Dus werkt het ook tegen eenzaamheid.

Uiteraard zijn verschillende soorten hulp te combineren. Bent u op zoek naar een andere vorm van laagdrempelige thuishulp in Zeist? Bekijk ons complete zorgaanbod. Of bel vrijblijvend voor overleg: 085-3013841. Ook wanneer u in de buurt woont van Utrecht of Amersfoort staan we voor u klaar.

Wanneer schakelt u ons in?

Omdat wij een particuliere thuiszorgorganisatie in Zeist zijn, bepaalt u zelf wanneer u onze hulp inroept. U heeft daar geen indicatie voor nodig, zoals in de reguliere thuishulp.

Dus het antwoord is: u schakelt ons in wanneer u (en/of uw naaste) extra hulp en ondersteuning thuis kan gebruiken. Om u een nog beter idee te geven van welke soort situaties we bedoelen, geven we hieronder 3 voorbeelden:

Marijke Vermeulen uit Den Dolder vertoonde de 1e symptomen van dementie

Haar man wees haar er als eerste op: Marijke werd vergeetachtig. Moest steeds vaker zoeken naar namen. Begon dingen 2x te vertellen. De diagnose volgde niet veel later: beginnende ziekte van Alzheimer.

Het was een schok voor Marijke. Maar ze bekeek het vanaf het begin vanuit het perspectief van haar man. Want haar broer zorgde al jaren voor haar schoonzus, wiens dementie al verder gevorderd was. Ze had gezien hoe haar broer zichzelf helemaal wegcijferde, en uiteindelijk overbelast raakte.

Ze besprak dit met haar man: ze wilde niet dat dit hem overkwam. Samen zochten ze naar een oplossing voor extra ondersteuning. Die vonden ze bij De Thuiszorg Student. Een medische student neemt mantelzorgtaken over als dat nodig is.

Er komen moeilijke jaren, dat weten Marijke en haar man. Maar met dat beetje extra ondersteuning, maken ze zich daar iets minder zorgen over.


Koos de Bruin uit Zeist-Oost kon niet meer biljarten in Zeist-West

Hoe afstanden kunnen veranderen met de jaren. Nog niet zo heel lang geleden sprong Koos 3 avonden per week op de fiets, om naar de biljartclub te gaan. Heerlijk spelen en ouwehoeren met z’n maten, die hij al zo lang kende.

Maar dat fietsen, dat wil niet meer. Een taxi nemen naar West? Te duur. Het openbaar vervoer? Te veel gedoe. En iemand die hem heen-en-weer kon brengen? Die was er niet…

…tot voor kort. Want 1 van zijn vrienden wees hem op De Thuiszorg Student. Of dat niet iets voor hem was? Koos ging erachteraan, en vond een zorgstudent die hem nu 3x per week naar de club brengt. Geen ingewikkelde hulp, maar wel hulp die een groot verschil maakt in het levensplezier van Koos.


Mariët Martens uit Bosch en Duin woont een te groot en leeg huis

Mariët en haar man hadden over geld nooit te klagen gehad. Sterker nog: dankzij het familiebedrijf konden ze een mooie villa in Bosch en Duin kopen. Een prachtig huis om hun kinderen groot te brengen.

Ook toen de kinderen het huis verlieten, bleven ze er wonen; het was gewoon een heel fijn huis. En zolang de (klein)kinderen vaak genoeg langskwamen, voelde het niet als een té groot huis.

Totdat Mariëts man overleed. Hij liet een leegte achter die niet zomaar gevuld was. In ieder geval niet met de familiebezoekjes; daar waren het er gewoonweg niet genoeg voor. Toch wilde ze er blijven wonen; het huis bevatte al haar mooiste herinneringen.

Haar kinderen regelden via De Thuiszorg Student gezelschap voor hun moeder. Want zij zagen ook dat eenzaamheid op de loer lag. Nu komt 4x per week een studente langs. Iemand die honderduit praat, met een energiek karakter. Daarmee past ze goed bij dat van Mariët. Binnen de kortste keren waren het goede vriendinnen.


Dit zijn slechts enkele voorbeelden van wanneer u ons kunt inschakelen. Wij staan paraat in iedere situatie waarbij een oudere baat heeft bij gezelschap en hulp, en/of een mantelzorger bij ondersteuning.

Bel: 085-3013841

Wie betaalt thuiszorg in Zeist?

Het nadeel van particuliere thuiszorg is dat het niet vergoed wordt door uw verzekering. Toch kunt u vaak wel een deel van de kosten dekken. Op 3 manieren:

Particuliere zorg inkopen met een pgb
Beschikt u (of uw naaste) over een pgb? U kunt die gebruiken om onze hulp in te kopen.

Vergoeding voor vervangende zorg
Bent u mantelzorger? Informeer dan bij uw verzekeraar naar vergoedingen voor ‘respijtzorg’. Die is bedoeld om mantelzorgers te ontlasten.

Kosten aftrekken onder ‘Extra gezinshulp aan huis’
Bij uw belastingaangifte kunt u kosten voor particuliere thuiszorg aftrekken. Namelijk onder de noemer ‘Extra gezinshulp aan huis’. Bereken direct hoeveel dit in uw geval is.

Veelgestelde vragen over thuiszorg in Zeist

Waar zit de thuiszorgwinkel in Zeist?

De thuiszorgwinkels in Zeist vindt u op de volgende adressen:

Hulpmiddelenwinkel Zeist
Voorheuvel 75
3707 JD Zeist

Ik wil zelfstandig blijven wonen. Hoe helpt gemeente Zeist mij?

Net als iedere gemeente, voert Zeist de Wmo uit. Die is bedoeld om mensen zo lang mogelijk zelfstandig thuis te laten wonen. Als het moet, met hulp.

Om dit in goede banen te leiden, heeft Zeist een Sociaal Team. Als u hulp nodig heeft, kunt u met hen in gesprek. Samen kijken jullie naar wat nodig is: naar wat u zelf kunt, wat uw netwerk kan bijdragen, waar extra ondersteuning nodig is en waar professionele hulp bij nodig is.

Meer informatie over de Wmo bij gemeente Zeist >

Ik heb huishoudelijke hulp nodig. Kan ik bij de gemeente terecht?

Ja, maar dat wil niet zeggen dat u die hulp altijd krijgt. De gemeente zal u wel altijd helpen, bijvoorbeeld om uw eigen netwerk in te schakelen.

De gemeente kijkt ook met u of een particuliere organisatie – zoals De Thuiszorg Student – een optie is. Dit is hulp die u zelf inkoopt, maar wat ook betekent dat u zelf bepaalt hoe vaak u ondersteuning krijgt.

U kunt van de gemeente ook een pgb krijgen. Daarmee kunt u zelf zorg – dus ook huishoudelijke hulp – inkopen. Hierbij gelden wel voorwaarden.

Meer lezen over huishoudelijke hulp bij gemeente Zeist >

Ik ben mantelzorger. Ondersteunt gemeente Zeist mij?

Jazeker: gemeente Zeist zorgt goed voor haar mantelzorgers. Zo kunt u terecht bij het Steunpunt Mantelzorg Zeist. Daar krijgt u informatie, advies én praktische hulp.

Bij dit steunpunt kunt u zich ook aanmelden als mantelzorger. Dan krijgt u ook informatie over het mantelzorgcompliment. Dit is een klein gebaar om de waardering voor uw werk te tonen.

U kunt zelf kiezen wat u wilt. Zo kunt u bijvoorbeeld naar een voorstelling, film of concert.

Meer informatie over wat gemeente Zeist doet voor mantelzorgers >

Is er een wachtlijst voor thuiszorg door studenten in Zeist?

Nee. Als u ons belt, is de kans groot dat wij binnen 1 week een zorgstudent voor u gevonden hebben, die direct aan de slag kan.

Neem contact op

 


Relevante adressen

De Thuiszorg Student biedt laagcomplexe ouderenzorg en begeleiding in de Randstad (Nood-Holland, Zuid-Holland en Utrecht). Hieronder kunt u handige zorgadressen vinden voor in uw woonplaats.


Huisartsenpraktijk Widar Laan van Beek en Royen

Laan van Beek en Royen 39
3701 AK, Zeist
030-6913584

Huisartsenpraktijk Van Kessel

Kroostweg 43
3704 EB, Zeist
030-6992050

Diakonessenhuis Zeist

Jagersingel 1
3707 HL, Zeist
088-2505000

Fysio Sonnevelt

Bilderdijklaan 29A
3705 BL, Zeist
030-6564143

Huisartsen Groenewegen en Witvoet

Hoog Kanje 186C
1, Zeist
030-6918507

Huisartsenpraktijk Rutgers & de Joode

Tollenslaan 32
3702 GV, Zeist
030-2381188

Zoekt u thuiszorg of begeleiding dan in een andere plaats als Zeist. Vul uw woonplaats dan in de zoekbalk in en bekijk onze mogelijkheden van zorg.

De Thuiszorg Student B.V. 2020
error: Content is protected !!