Student met man in park op de ipad

Ouderen helpen met de computer als bijbaan?

Ouderen helpen met de computer? Is dat wel ‘thuiszorg’? Jazeker, want onder thuiszorg valt alle zorg en hulp die iemand thuis krijgt. Bovendien lever je door computerhulp een wezenlijke bijdrage aan het langer zelfstandig wonen van ouderen.

Dus ben jij student en handig met computers? Dan hebben wij een betekenisvolle bijbaan voor je.

Lees meer over een studentenbijbaan in de ouderenzorg >

Bekijk onze vacatures

 

Waarom ouderen helpen met de computer?

Het is al jaren een trend: ouderen blijven langer zelfstandig thuis wonen. Niet alleen zijzelf willen dat, ook de overheid investeert hierin. Langer thuis blijven wonen is alléén mogelijk als ook de kwaliteit van leven op een goed niveau blijft.

Voor ouderen zelf is ‘zelfstandig’ met name het sleutelwoord. Want thuis wonen is fijn, maar als je continu zorgverleners over de vloer hebt, is de lol er snel af.

Voor beide aspecten – ‘langer thuis wonen’ en ‘zelfstandigheid’ – zijn computer- en internetvaardigheden van groot belang. Want hoeveel regelen we tegenwoordig wel niet online?

En daar wringt de schoen vaak: voor ouderen zijn computervaardigheden niet vanzelfsprekend. Zeker niet gezien de enorme snelheid waarin de digitale wereld zich ontwikkeld heeft de afgelopen decennia.

Kortom: wanneer jij ouderen helpt op de computer, draag je enorm bij aan hun zelfstandigheid. Want dan kunnen ze bijvoorbeeld zelf:

  • Hun bankzaken regelen
  • Informatie vinden
  • E-mails sturen en beantwoorden
  • Formulieren invullen
  • Accounts aanmaken
  • Etc.

Hoe mooi is het dat je die hulp kunt bieden, en er ook nog voor beloond wordt?

Vacatures in heel Nederland

Via ons, De Thuiszorg Student, kun je in heel Nederland ouderen helpen met de computer als bijbaan.

Het mooie is dat je ouderen tegelijkertijd óók gezelschap  houdt. Zo doe je ook nog eens iets aan eenzaamheid, wat een groot probleem is voor senioren.

Bekijk onze vacatures >

Wie zijn wij?

Wij zijn De Thuiszorg Student. We bemiddelen tussen ouderen die willen leren omgaan met de computer, en studenten die een afwisselende en betekenisvolle bijbaan in de zorg zoeken.

Die bemiddeling is nodig: veel studenten wíllen graag een bijbaan met ouderen, maar weten hulpbehoevende senioren in hun buurt niet te vinden.

Tegelijkertijd zoeken veel ouderen computerhulp, maar weten niet waar ze die kunnen vinden. Daarbij speelt ook dat ze niet zomaar iedereen vertrouwen om binnen te laten.

Daarom springen wij in: om vraag en aanbod aan elkaar te knopen. Zo garanderen we jou een mooie bijbaan met goede voorwaarden. En ouderen betaalbare hulp van een betrouwbare student.

Kennismaken?

Wil jij ouderen helpen met de computer als bijbaan? Schrijf je dan in voor een eerste kennismaking. Je kunt ook direct solliciteren op één van onze vacatures. Dan hoor je snel van ons.

Schrijf je in   | Bekijk onze vacature

 

Auteur: Just

Just schrijft blogartikelen en doet werving en selectie