Student helpt ouderen in de tuin

Ouderen helpen in de tuin als bijbaan

Ben je student, heb je groene vingers, en zoek je een bijbaan waarin je écht iets voor een ander kunt betekenen? Dan hebben wij wellicht een prachtige vacature voor je: ouderen helpen in de tuin, tegen betaling!

Lees meer over een studentenbijbaan in de ouderenzorg >

Bekijk onze vacatures

 

Waarom ouderen helpen in de tuin?

Steeds meer ouderen blijven thuis wonen. Dat lukt meestal prima, hoewel de meesten er wel wat hulp bij kunnen gebruiken. Want het lichaam is niet meer zoals vroeger: veel ouderen zijn snel uitgeput. Dan kan even vuiltjes wieden al een hele opgave zijn.

Daarnaast ontbreekt het ouderen soms ook aan motivatie. Oorzaak: eenzaamheid. Als er niemand is die je vráágt om iets te doen, of om iets sámen mee te doen, doe je het vaak niet.

En dat terwijl ouderen graag genieten van een nette tuin. En het liefst actief blijven, omdat ze dan immers ook fitter blijven – zowel lichamelijk als geestelijk.

Het is daarom een erg dankbare taak om ouderen te helpen, of dat nu in de tuin is of met iets anders. Je zorgt ervoor dat ze zich prettiger voelen in hun tuin, dat ze regelmatig gezelschap hebben, en – als ze zelf nog kunnen meehelpen – in conditie blijven.

Welke klusjes in de tuin?

We hebben het hier natuurlijk niet over hele tuinrenovaties. Als zorgstudent help je ouderen met de kleinere klusjes in de tuin. Bijvoorbeeld:

  • Grasmaaien
  • Snoeien
  • Sproeien
  • Planten weghalen en nieuwe planten
  • Het terras aanvegen
  • Vuiltjes wieden

Misschien zal een oudere soms vragen of je iets groters kunt aanpakken. Denk aan een gazon aanleggen of tuinschermen plaatsen. Het is aan jou wat je wel en niet doet; dit kun je ook aangeven tijdens ons kennismakingsgesprek. Dan koppelen we je aan een cliënt die past bij jouw vaardigheden.

Vacatures in heel Nederland

Via ons, De Thuiszorg Student, kun je in heel Nederland ouderen helpen in de tuin. Het mooiste is als je daarnaast ook andere activiteiten doet. Bijvoorbeeld wandelen , koken of simpelweg gezelschap bieden.

Bekijk onze vacatures >

Wie zijn wij?

Wij zijn De Thuiszorg Student. We bemiddelen tussen ouderen die meer contact willen, en studenten die een afwisselende en betekenisvolle bijbaan in de zorg zoeken.

Die bemiddeling is nodig: veel studenten wíllen graag een bijbaan met ouderen, maar weten hulpbehoevende senioren in hun buurt niet te vinden.

Tegelijkertijd zoeken veel ouderen gezelschap en/of hulp in de tuin, maar weten niet waar ze die kunnen vinden. Daarbij speelt ook dat ze niet zomaar iedereen vertrouwen.

Daarom springen wij in: om vraag en aanbod aan elkaar te knopen. Zo garanderen we jou een mooie bijbaan met goede voorwaarden. En ouderen betaalbare hulp van een betrouwbare student.

Kennismaken?

Wil jij ouderen helpen in de tuin als bijbaan? Schrijf je dan in voor een eerste kennismaking. Je kunt ook direct solliciteren op één van onze vacatures. Dan hoor je snel van ons.

Schrijf je in   | Bekijk onze vacatures

 

Auteur: Just

Just schrijft blogartikelen en doet werving en selectie