Particuliere thuiszorg Stichtse Vecht

In de hele gemeente Stichtse Vecht verlenen we laagdrempelige thuiszorg aan ouderen en hun mantelzorgers. Dus zowel in Breukelen, Loenen als Maarssen.

Het doel van onze zorg? Maatschappelijke problemen oplossen zoals eenzaamheid onder ouderen en overbelasting van mantelzorgers.

Daar is geen ingewikkelde hulp voor nodig. Juist onze zorgstudenten – enthousiast en betrouwbaar – kunnen door eenvoudige ondersteuning een groot verschil maken.

Hieronder vertellen we meer over onze hulp. U kunt ook direct:

Bekijk ons Zorgaanbod 

Zoekt u specialistische (meer technische) thuiszorg in Stichtse Vecht? Bijvoorbeeld terminale of palliatieve thuiszorg, nachtzorg of 24-uurs zorg? Dan verwijzen we u graag door naar onze zusterorganisatie voor particuliere thuiszorg: Zuster Jansen.

Welke thuiszorg bieden wij in Stichtse Vecht?

De zorgstudenten die wij in dienst hebben, hebben geen professionele zorgdiploma. Dus het gaat om hulp die zij kunnen en mogen verlenen. Dus denk bijvoorbeeld aan:

Gezelschap houden
Hoe los je eenzaamheid op? Simpel: door een beetje gezelschap. Dat kunnen onze studenten bieden als de beste.

Hoe vaak ze iemand bezoeken, spreken we goed af. Onze zorg is dan ook helemaal op maat.

En als ze over de vloer zijn, zijn ze er om gezellig mee te kletsen. Of om een spelletje mee te doen. TV te kijken. Het gaat om wat de oudere zélf wil en leuk vindt. Daar stemmen we ons aanbod op af.

Activiteiten doen
Het is belangrijk dat ouderen actief blijven. Zo blijven ze immers langer vitaal en gezond. Dit verlicht óók de druk op de gezondheidszorg.

Daarom werken we met gemotiveerde zorgstudenten, die graag ouderen wat dit betreft op sleeptouw nemen: wandelen, fitnessen, fietsen, tuinieren… Het maakt niet uit, zo lang het in de macht van de oudere ligt.

Services verlenen
Wil een oudere langer thuis blijven wonen, maar is dat moeilijk omdat bepaalde dingen zelf niet meer gaan? Bijvoorbeeld boodschappen doen of het huishouden?

Dan springen onze zorgstudenten graag bij. Zodat de verhuizing naar een zorginstelling zo lang mogelijk uitgesteld kan worden.

Uiteraard zijn verschillende soorten hulp te combineren. Bent u op zoek naar een andere vorm van laagdrempelige thuiszorg in Stichtse Vecht? Bekijk ons complete zorgaanbod. Of bel vrijblijvend voor overleg: 085-3013841.

Wanneer schakelt u ons in?

U schakelt ons in wanneer u wilt. Want wij leveren particuliere thuiszorg. Dat is thuiszorg waar u geen indicatie van uw gemeente voor nodig hebt. U koopt de zorg zelf in, als u dat nodig vindt, wanneer en voor hoe lang u wilt.

Om u een duidelijker beeld te geven van wanneer anderen ons inschakelen, geven we hieronder 3 praktijkvoorbeelden:

Claudia Evers uit Maarssen zocht een wandelmaatje

Claudia vindt niets heerlijker dan een lange wandeling: door het dorp, het bos, over het strand, waar dan ook.

Maar nu ze ouder is, zijn lange wandelingen niet meer vanzelfsprekend. Ze is bang dat ze onderweg uitgeput raakt. Of dat ze valt en er geen hulp in de buurt is. Ook kan ze niet meer zelf naar het strand of een andere mooie omgeving rijden.

Daarom zocht ze een wandelmaatje: iemand die altijd met haar meegaat. En haar naar mooie wandellocaties rijdt. En die heeft ze gevonden, via De Thuiszorg Student. Iemand die net zo gek op wandelen is, als Claudia zelf.


Guido van Doorn uit Breukelen gunde zijn vrouw tijd voor haarzelf

Guido kampt met veel gezondheidsproblemen. Daarom heeft hij veel hulp nodig: met wassen, aankleden, opstaan, noem maar op.

Zijn geweldige vrouw doet alles voor hem. Ze gaf praktisch alles op om voor Guido te kunnen zorgen. Ze klaagde nooit, maar Guido zag dat ze het moeilijk had. Hij wist hoeveel energie ze normaal uit haar hobby’s haalt.

Daarom ging hij op zoek naar iemand die haar kon ondersteunen. Die hielp waar nodig: met koken, het huishouden, de boodschappen, wat dan ook.

Sinds kort is het gelukt: er komt een zorgstudent een aantal keer per week langs. Daardoor heeft Guido’s vrouw weer tijd voor zichzelf. Ze zal het nooit toegeven, maar Guido ziet dat ze nu weer een stuk gelukkiger is.


Anna Bosman uit Loenen wendde op het nippertje een depressie af

Het leven was voor Anna een grijze aaneenschakeling van dagen geworden. Dagen zonder iets om naar uit te kijken. Dagen waarop ze alleen maar in haar stoel zat. Vaak doelloos voor zich uitstarend. Haar kinderen zagen het: hun moeder dreigde depressief te raken.

Daarom schakelden ze hulp in: een zorgstudent die nu 3x per week bij hun moeder langsgaat. Zij zorgt ervoor dat Anna weer veel contact heeft met andere mensen (met de studente zelf, maar ook met bijvoorbeeld vriendinnen, waar ze samen heengaan), dat ze weer regelmatig beweegt (door samen ouderenfitness te doen), en dat er weer structuur in de dag zit.

Het maakt een wereld van verschil: Anna heeft weer veel om naar uit te kijken. Haar kinderen zien haar weer opfleuren.


Dit zijn slechts enkele voorbeelden van wanneer u ons kunt inschakelen. Wij staan paraat in iedere situatie waarbij een oudere baat heeft bij gezelschap en hulp, en/of een mantelzorger bij ondersteuning.

Bel: 085-3013841

Wie betaalt thuiszorg in Stichtse Vecht?

Particuliere thuiszorg betaalt u zelf. Maar dat wil niet zeggen dat er geen mogelijkheden zijn om een deel van de kosten te dekken. Bijvoorbeeld:

Particuliere zorg inkopen met een pgb
Beschikt u (of uw naaste) over een pgb? Dan kunt u die inzetten om onze zorg in te kopen. Daar kunt u dan sowieso een deel van de kosten mee dekken.

Vergoeding voor respijtzorg
Bent u mantelzorger? Dan heeft u via uw verzekeraar misschien recht op vergoeding voor respijtzorg. Die is bedoeld om mantelzorgers te ontlasten.

Kosten aftrekken bij de Belastingdienst
De kosten die u maakt voor particuliere thuiszorg, kunt u aftrekken van uw belastingen. Dit kan onder de noemer ‘Extra gezinshulp aan huis’. Bereken direct hoeveel dit in uw geval is.

Veelgestelde vragen over thuiszorg in Stichtse Vecht

Waar zit de thuiszorgwinkel in Stichtse Vecht?

In Stichtse Vecht zitten verschillende thuiszorgwinkels. Daar kunt u allerlei hulpmiddelen lenen of huren. Denk bijvoorbeeld aan thuiszorgartikelen als krukken of een rollator. De adressen van deze winkels zijn:

Medipoint | Careyn Thuiszorgwinkel
Reactorweg 160
3542 AD Utrecht

Kan ik mijn hulpvraag ook bij de gemeente neerleggen?

Ja, de gemeente Stichtse Vecht heeft een loket waar u terechtkunt als u ‘er zelf niet meer uitkomt’. Dat wil niet zeggen dat zij u dan ook daadwerkelijke hulp aanbieden.

Eerst bespreken ze met u wat u zelf kunt oplossen, met behulp van mensen om u heen. Lukt dat niet? Dan kunt u een indicatie krijgen voor hulp.

In de indicatie staat precies welke hulp u krijgt, en voor hoe lang. Dus ook als u graag meer of andere hulp wilt, kunt u die dan niet via de gemeente krijgen.

Wat doet gemeente Stichtse Vecht voor mij als oudere?

Als de gemeente beslist dat u hulp nodig heeft, zijn er verschillende dingen die ze u kunnen aanbieden. Bijvoorbeeld:

  • Beschermd wonen
  • Dagbesteding
  • Hulp bij het huishouden
  • Hulpmiddelen
  • Woningaanpassingen

Houd er wel rekening mee dat u in veel gevallen nog een eigen bijdrage betaalt.

Is jullie hulp een goede aanvulling op hulp via de gemeente?

Ja, wij worden vaak ingeschakeld door mensen die de hulp via de gemeente onvoldoende vinden.

Stel dat u via de gemeente hulp in het huishouden krijgt. Dan is degene die komt schoonmaken alleen maar dáárvoor in huis. En meestal heeft hij/zij daar slechts beperkte tijd voor.

Dus heeft u behoefte aan een luisterend oor? Of iemand die met u kookt, een spelletje doet of de tuin winterklaar maakt? Dan zult u die hulp helaas via de gemeente niet kunnen krijgen.

Via ons wel: u koopt de zorg zelf in, dus bepaalt ook zelf welke zorg en voor hoeveel uur. Wij kunnen op basis van uw wensen een plan op maat maken.

Is er een wachtlijst voor thuiszorg door studenten in Stichtse Vecht?

Nee. We hebben een groot bestand met zorgstudenten. Die zijn stuk voor stuk gescreend en dus betrouwbaar, en net zo belangrijk: gemotiveerd.

Neem contact op 


Relevante adressen

De Thuiszorg Student biedt laagcomplexe ouderenzorg en begeleiding in de Randstad (Nood-Holland, Zuid-Holland en Utrecht). Hieronder kunt u handige zorgadressen vinden voor in uw woonplaats.


Vechtzorg Huisartsenpraktijken

De Angstel 31c
3621 WC, Breukelen
0346 257 511

Huisartsenpraktijk Zwanenkamp

Zwanenkamp 379
3607 SL, Maarssen
0346 573 434

Huisartsenpraktijk Pauwenkamp

Pauwenkamp 30
3607 GB, Maarssen
0346 567 166

Huisartsenpraktijk Wennekes, R.H.A.

Merenhoef
3601 DN, Maarssen
0346 568 373

Apotheek Vechtevoort

Breedstraat 15
3603 BA, Maarssen
0346 573 637

Apotheek Boomstede Maarssen

Boomstede 204
3608 AK, Maarssen
0346 567 494

Zoekt u thuiszorg of begeleiding dan in een andere plaats als . Vul uw woonplaats dan in de zoekbalk in en bekijk onze mogelijkheden van zorg.

De Thuiszorg Student B.V. 2020
error: Content is protected !!